1.2.22

Moonfall



Moonfall, Ay'ın yörüngeden çıkıp dünyaya çarpmasının nasıl bir felakete dönüşeceğini ve bunu engellemek isteyen eski bir astronotun çabalarını anlatıyor.

‘2012’, ‘Kurtuluş Günü’, ‘Yarından Sonra’ ve ‘Godzilla’ gibi sinema tarihine geçmiş birbirinden görkemli filmlerde imzası bulunan usta yönetmen Roland Emmerich, Dünya’nın başını bir kez daha belaya sokacak. 

Emmerich, 4 Şubat’ta vizyona girecek ‘Moonfall’ filmiyle seyircileri Ay’ın karanlık yüzüyle tanıştıracak.

Ay’ın yörüngesinden çıkarak dünyaya doğru geldiğini fark eden bir grup bilim insanı bu büyük tehdit karşısında, insanlığı kurtarmak için benzeri olmayan bir mücadeleye başlıyor. 
Filmin başrollerinde ise Halle Berry, Patrick Wilson, John Bradley, Michael Pena, Donald Sutherland gibi usta oyuncular yer alıyor.



"İzleyicilere her zaman daha önce görmedikleri şeyleri vermek isterim."

Konsept danışmanlığı NASA’ya ait olan film için açıklamalarda bulunan Roland Emmerich “Ay'ın doğal bir nesne olmadığına inananlar var” diyor ve ekliyor “Bunun bir film için ilgi çekici bir fikir olduğunu düşündüm. Bu cisim Dünya'ya çarparsa ne olur? Tabii ki onu nasıl durduracağımızı bulmamız gerekecekti. Ancak gezegenimizi kurtarmak için Ay'a giden karakterlerin yanı sıra geride kalan ve hayatta kalmak için mücadele eden ailelerin de hikayelerinden çok etkilendim” diyerek filmin ortaya çıkış serüvenini anlattı. Emmerich sözlerini "İzleyicilere her zaman daha önce görmedikleri şeyleri vermek isterim" şeklinde sonlandırdı.



Filmin müziklerini yapan, yapımcılarından biri olan ve aynı zamanda senaryosuna imza atan Harald Kloser ise Moonfall için “Ay'ın yörüngesini değiştirme fikrini bulduk ve bu tamamen ezici bir durum. Ancak insan ruhu bu kadar çabuk pes etmeyecektir. Her zaman potansiyellerini aşan insanlar vardır ve kesinlikle olağanüstü durumlarda sıradan insanlar hakkında hikayeler anlatmayı severiz” dedi.



Merakla beklenen büyük prodüksiyon Moonfall; IMAX, Türkçe altyazı ve dublaj seçenekleriyle 4 Şubat’ta sinemalarda!



1 yorum: