11.4.23

42. İstanbul Film Festivali tüm hızıyla sürüyor!

 


İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen ve 7 Nisan’da gösterimleri başlayan 42. İstanbul Film Festivali ilk 4 gününü geride bıraktı. 

Ek seanslarla 19 Nisan’a kadar sürecek festival kapsamında yerli ve yabancı birçok filmin gösterimi yönetmen ve oyuncuların katılımıyla yapılacak. Festivalde gösterimlerin yanı sıra özel etkinlikler ve söyleşiler de düzenlenecek.

Yönetmen ve oyuncuların katılımıyla gerçekleştirilecek film gösterimleri

Festivalde birçok filmin gösterimi Türkiye’den ve yurtdışından gelen film ekiplerinin katılımıyla gerçekleştiriliyor. Gösterim programı https://film.iksv.org/tr/program adresinden incelenebilir.


Nobel ödüllü Annie Ernaux festivale konuk oluyor


Festival konuklarından biri de 2022 Nobel Edebiyat Ödülü’nün sahibi Fransız yazar Annie Ernaux olacak. Ernaux’nun 8 mm hatıra filmlerini bir araya getirerek hazırladığı ve oğlu David Ernaux-Briot ile birlikte yönetmenliğini yaptığı Super-8 Yılları filminin 13 Nisan’da Fransız Kültür Merkezi’ndeki gösterimi, yazarın katılımıyla gerçekleştirilecek. Gösterimi takiben düzenlenecek soru-cevap bölümünün ardından Ernaux, yayımlanan son kitabını okurlar için imzalayacak.



Panel: Belgesel Filmlerde Kurgu Süreci


Festival kapsamında 15 Nisan Cumartesi saat 14.00’te Sinematek/Sinema Evi’nde Belgesel Filmlerde Kurgu Süreci başlıklı bir panel düzenlenecek. Kurgucular Dayanışması (KUDA) ile beraber gerçekleştirilecek bu iki panelde, festival programında yer alan filmlerin kurgucuları, bu filmlerin kurgusunda yaşadıkları serüvenleri ve film yaratma süreçlerinde kurgucunun rolünü anlatacak.

Konuşmacılar: İdil Akkuş, Fırat Yücel, Tuvana Simin Günay, Feyza Kayıkçı

Moderatör: Çiçek Kahraman


Ek seanslar


Festival izleyicisinin yoğun ilgisi üzerine 19 Nisan Salı gününe aşağıdaki gösterimler programa eklenmiştir:


Atlas 1948

16.00 | Aşk, Ateş ve Anarşi Günleri

19.00 | Suç Bende

  Küçük Evren

21.30 | Kızıl Gökyüzü


Kadıköy Sineması

13.30 | Sonsuz Sır

16.00 | Tanrı'nın Yarattıkları

19.00 | Hırçın

21.30 | Pasajlar


City's WAM

19.00 | Saint Omer

21.30 | Ren Altını


Festival salonları ve biletleri


Festivalin bu yılki gösterimleri Beyoğlu’nda Atlas 1948 ve Fransız Kültür Merkezi, Şişli’de CineWAM Premium+ City's Nişantaşı (Salon 3 ve Salon 7) ve Kadıköy’de Kadıköy Sineması ile Kadıköy Belediyesi Sinematek/Sinema Evi olmak üzere 6 salonda yapılıyor.

Festival biletleri passo.com.tr, Passo mobil uygulaması, Passo perakende satış noktaları ve İKSV ana gişede satışta.