17.1.22

Canlı yayında ve kolektif üretilen ‘Tersyüz’ şarkısı yayında!



Türkiye’nin canlı yayında kolektif kaydedilip üretilen ilk şarkısı Tersyüz dijital platformlarda yayınlandı. 

Beats By Girlz Türkiye, İKSV Alt Kat ve YGA yapımcılığında hazırlanan şarkı, Aralık ayında 21. YGA Zirvesi kapsamında gerçekleşen ‘Sound of the Upside’ buluşmasında, Türkiye ve Hollanda’dan beş müzisyen ve canlı yayında gönderdikleri ses dosyalarıyla katkıda bulunan Zirve katılımcısı yüzlerce genç tarafından yaratıldı. 



Yunus Emre’nin ‘Dertli Dolap’ şiirinden yola çıkarak hazırlanan şarkının müzik, düzenleme ve prodüksiyonunu Beril Sarıaltun üstlenirken, vokalde Deniz Taşar, trompette Dilan Balkay, piyanoda Esin Aydıngöz ve kemanda Myrthe Van De Weetering iki gün boyunca müzisyene canlı yayında eşlik ettiler. 

Tersyüz’ü Apple Music, Deezer ve Spotify’da dinleyebilir, Mert Kaya yönetmenliğinde çekilen video klibini İKSV’nin YouTube kanalından izleyebilirsiniz.



Kadın müzisyenlerin görünürlüğü için


New York merkezli Beats By Girlz ağının Türkiye ayağı olarak Haziran 2021’de çevrimiçi düzenlenen bir buluşma ile çalışmalarına başlayan Beats By Girlz Türkiye, yerli müzik sektöründe yeterince temsil edilmeyen kadın müzisyenlerin görünürlüğüne yönelik çalışmalar yürütüyor. Yıl boyunca düzenlediği atölyelerle, kendi müziğini yapmak ve yeteneğini geliştirmek isteyen genç kadınlara yönelik ücretsiz eğitim olanağı sağlayan kolektif; müzik profesyonelleri, sivil toplum örgütleri ve özel sektörle ortak projeler üretmeyi sürdürüyor.