14.9.20

Greenland: Son Sığınak


Dünya büyük bir tehlike ile karşı karşıyadır. 
Dünyanın yok olmasına neden olabilecek bir gök cismi gittikçe dünyaya yaklaşmaktadır. 
İnsanların kaçabilmesi için önlerinde sadece 48 saat vardır. 

Hayatta kalmak için zamana karşı yarışan 'seçilmiş' insanlar, felaketten kurtulabilmek için Grönland’daki bir yeraltı sığınağına ulaşmaya çalışırlar. 

John Garrity (Gerard Butler), boşandığı karısı Allison (Morena Baccarin) ve küçük oğlu Nathan, havayoluyla sığınağa gitmek için seçilen çok az kişi arasındadırlar; ancak, kalkıştan dakikalar önce ayrı düştüklerinde, şanslarının korkunç bir şekilde ters gittiğini görürler.

Aksiyon dolu felaket-gerilim filmi Greenland / Greenland: Son Sığınak, 25 Eylül’de vizyona girdi..



Filmin mmknmrtb notu ::

Kendini kendi kafasına göre 'düşük profilli' bir süper kahraman ilan etmiş John Garrity önce -seçilmiş mi yoksa lanetlenmiş mi olduğunu bir türlü anlayamadığımız- ailesini, sonra da çevresinde kurtulmayı bekleyen diğer şanslı kişileri kurtaracaktır..

Bu kez -maalesef- tüm dünyayı kurtaramayan Butler'ın buna dair, bir türlü gizleyemediği derin üzüntüsü, biz seyircilerin içini burkacaktır ki ne desek boş..

Öte yandan, dünyayı ya da en azından insanlığı yok edecek denli bir büyük kuyruklu yıldızın dünyaya çarpmasını yeterince heyecanlı bulmayan filmci arkadaşlar, olmadık aksiyonlar yaratmak için öylesine zorlama şeyler yaparlar ki dehşete kapılacak yerde, gülmekten yerlere yatacak hale geldik diyebiliriz..



 


Yönetmen: Ric Roman Waugh
Senaryo: Chris Sparling
Oyuncular: Gerard Butler, Morena Baccarin, Roger Dale Floyd
Tür: Aksiyon

4,5   /10