16.8.16

Emanet :: Güvenlikçi Deyip Geçme



Bir sitede güvenlik görevlisi olarak çalışan Mirza (Tayanç Ayaydın), sitede işlenen bir cinayetin ve tek görgü tanığı küçük kızın kaçırılmasının ardından mafya ile amansız bir mücadeleye girişir. 

İlk başta polisin ve mafyanın ciddiye almadığı Mirza hızla mafyayı çökertirken olaylar gittikçe derinleşir ve düğüm çözüldükçe aslında herkesin göründüğünden farklı olduğu ve ilişkilerin çarpıklığı ortaya çıkar.

TRT TV Filmleri projesi kapsamında çekilen, 5 Ağustos’ta vizyona giren filmin dağıtımını Mars yapıyor.

Emanet; şu berbat alemde eşine pek rastlanmayacak derecede terbiyeli, dürüst, yalnız yaşayan, az konuşan, alabildiğine cesur, görmüş geçirmiş ama kalbinin iyiliği sönmemiş, handiyse bir süper kahraman gücündeki karizmatik bir adamın -istemeden de olsa- bulaştığı macerada, kötülerle giriştiği amansız bir mücadeleyi anlatmanın peşinde..




Gelgelelim, Hollywood'un bile nadiren başarılı olduğu bu türün 'vasat' bir örneğini dahi ortaya koymanın, yapılacakları kağıt üstünde sıralamayla ve gözünü karartarak işe girişmekle mümkün olamayacağı çok net görülüyor..

Türü itibarıyla böylesi bir filmin olmazsa olmazı olan silahlı çatışmaların daha da belirginleştirdiği bu acemiliği, kahkaha atmadan seyreylemek pek mümkün değil -maalesef..




Yan rolleri geçtim- en azından başrol oyuncusunun bu hususta bir eğitimden geçirilmesi, ne kadar zor olabilir ki?.
'Silahlı müsademe koreografisi'ne de girmiyorum bak!- elindeki silahı nasıl tutacağını, sağa sola nasıl ateş edileceğini dahi bilmeyen bir 'silahşor' olur mu yahu!.

Senarist - Yönetmen Emre Yalgın'ı, Teslimiyet adlı, her halinden amatörlük akan, ama  toplumun kanayan bir yarası olan, travesti ve transseksüellerin İstanbul'daki yaşantılarına, cesaret ve de samimiyetle yaklaşan ilk filmiyle tanıyıp umutlanmıştık..
Ki heyhat!. Her bakımdan acemice ve kötü çekilmiş bu 'özenti' ve de 'pozcu' aksiyon, ne samimiyet bıraktı ortalıkta, ne de umut..  




Emanet

Senarist - Yönetmen: Emre Yalgın
Oyuncular: Tayanç Ayaydın, Turgay Aydın, Koray Şahinbaş, Elena Viunova, Çağla Naz Kargı ve Kadir Özdal
Yapım: 2016, Türkiye, 97'

1.5 / 5