17.8.16

'Blair Witch / Blair Cadısı' 23 Eylül’de vizyonda!.



James’in kardeşi ve iki arkadaşının, Maryland’deki Karanlık Orman’da Blair Cadısı’nın efsanesinin peşinden gidip, arkalarında bir sürü teori ve şüphe bırakmalarının üzerinden 20 yıl geçmiştir.

James (Shameless’dan James Allen McCune), arkadaşları Peter (Oyunbozan Ralph’dan Brandon Scott), Ashley (Disney Star Darlings’den Corbin Reid) ve film öğrencisi Lisa (La La Land, Alien: Covenant’dan Callie Hernandez) kameraları ile birlikte, kayıpların gizemini çözmek için aynı ormana girmeye cüret ederler.

Başlarda grup gayet iyimserdir. Özellikle bölgenin yerlisi olan Lane (State of Affairs’dan Wes Robinson) ve Talia’nın (The Following’den Valorie Curry) karanlık ve dolambaçlı ormandaki rehberlikleri sayesinde grubun umutları yükselir.

Ancak gecenin çökmesi ile beraber, grup tehditkâr varlıklar ile yüzleşmek zorunda kalır.
Yavaş yavaş, efsanenin hayal ettiklerinden çok daha gerçek ve şeytani olduğunun farkına varırlar.

Korku Mirası
 



1999 ‘da vizyona giren Blair Cadısı, büyük bir fenomen yaratmış ve ormanda yalnız olmanın ne kadar korkunç olabileceğini bize hatırlatmıştır.
 “1785’de Elly Kedward cadılıkla suçlanmış ve Maryland ormanlarında ölüme terk edilmiştir. Blair Cadısı efsanesinin ilk kaydedilen hikâyesidir.” diyor Hale.
“Ancak o ormandaki kötülük çok daha eskiye dayanmaktadır.”
Film, düşük bütçesine rağmen milyonlarca dolar hasılat yapmış ve yeni nesil korku filmleri için yeni bir bakış açısı kazandırmıştır.

Ormanın Derinliklerinde: Yepyeni bir Korku


Yapımcıların Blair Cadısı filmindeki ruhu yakalamak için sınırlarını zorladığı yapım, 32 günde Vancouver ve British Columbia’da çekildi.
 “Karşılaştığımız en büyük zorluk, geçtiğimiz 17 senedeki Korku Seansı, Ruhlar Bölgesi, Testere gibi korku filmlerini aşarken aynı zamanda izleyicilere 1999’daki gibi gerçek korkuyu hissetmelerini sağlamaktı.” diyor, senarist Barrett.




İlk filmde daha çok gösterilmeyen öğeler ile korku seviyesi yüksek tutuldu.
Ancak bu film izleyiciyi karanlığın görülebilen yüzü ile dehşete düşürecek.

 “Ormanın sahip olduğu kötülük ilk filmden beri sadece güçlenmiş” diyor, yönetmen Wingard.
İnsan Eti filmi gibi size aralıksız gerilim hissettiren, ancak onun kadar vahşet içermeyen bir film yaratmak istedim. Sürekli sizi daha da korkunç bir senaryoya iten kovalamacanın içerisindesiniz.”