5.11.13

Thor: The Dark World / Thor: Karanlık Dünya


Thor’un beyaz perdedeki büyük macerası, dünyayı ve Dokuz Diyarlar’ı, yaşı kainatın yaşına eş olan karanlık bir düşmandan kurtarmak için verdiği savaşla devam ediyor.

Marvel’ın Yenilmezler'den sonraki bu filminde Thor, evrenin her yerinde düzeni yeniden sağlamak için savaşıyor; ama, intikam peşindeki Melakith’in başını çektiği kadim bir yarış, kainatı yeniden karanlığa döndürmek için geri dönüyor.

Odin ve Asgard’ın bile karşı koyamadığı bir düşmanla karşı karşıya gelen Thor, şimdi en tehlikeli ve en özel yolculuğuna çıkıyor.

Bu yolculuk, onu Jane Foster’la yeniden birleştirecek ve bizleri kurtarması için her şeyini feda etmek zorunda bırakacak.


Oyuncu kadrosunda, Chris Hemsworth, Natalie Portman, Tom Hiddleston, Stellan Skarsgård, Idris Elba, Christopher Eccleston, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Kat Dennings, Ray Stevenson, Zachary Levi, Tadanobu Asano, Jaimie Alexander, Rene Russo ve Odin rolünde Anthony Hopkins’in oynadığı Thor: Karanlık Dünya'nın yönetmenliğini Alan Taylor, yapımcılığını ise Kevin Feige üstleniyor.

Film, Don Payne’in hikayesinden esinleniyor.
Senaryo ise Christopher Yost, Christopher Markus ve Stephen McFeely’ye ait.
Senaryo, ilk kez 1962 Ağustos’unda yayınlanan çizgi roman Journey into Mystery'de karşımıza çıkan, Marvel’ın klasikleşen Süper Kahramanı Thor’a dayanıyor.





Filmin mmknmrtb notu ::

Bugüne kadar birbirinden farklı türlerde bir sürü TV dizisine imza atmış Alan Taylor'ın yönettiği; denize düşen nasıl yılana sarılırsa, zora düşen Thor'un da Loki'den medet umduğuna tanık olduğumuz bu filmi -özellikle- daha görkemli ve de daha 'karanlık' olarak anımsadığım Thor (2011) kadar beğenemedim doğrusu..

Yine de, bilhassa mizahıyla dikkat çeken bir film olmuş Thor: The Dark World..
Kendi kadar meşhur çekicini, misafirliğe gittiği evin girişindeki askıya asan Thor'un bu hareketine gülmemek ne mümkün..


Bu arada, tuhaf olan ne biliyor musunuz..
Olağanüstü 'bilimkurgusal' mekânlarda, onca acayip, hatta kıyamete varan gelişmeler yaşanırken bile bu filmi -benim için- ilginç kılan -hemen hemen- tek şey, göklerden gelen 'muhteşem' bir tanrı ile 'şirinlik muskası' bir insan kızımız arasında yaşanan ölümsüz aşk idi..
Film boyunca, yakışıklı 'Evrensel damat' Thor'un dünyamıza teşrif ederek, güzel kızımız Jane Foster'ı öpüp koklamasını bekledim ya hep!.

Pardon ya..
Şimdi düşündüm de bu tuhaflık filmden kaynaklanmıyor olabilir; galiba ben fazla romantiğim!.

Meraklısına bir uyarı: Her filminde yaptığı gibi- Marvel Comics, son jeneriğin bitmesini bekleyebilen 'sabırlı' seyircisini -biri gelecek bölümle ilgili bir ipucu olmak üzere- iki farklı sahneyle ödüllendiriyor..

  3 5