8.10.13

Machete Kills / Ustura Dönüyor


2010 yılında vizyona giren ve kendi türünde büyük yankı uyandıran Machete / Ustura'nın devam filmi olan Machete Kills / Ustura Dönüyor, aksiyon, suç ve gerilim severlerin, ünlü oyuncular ve usta yönetmen Robert Rodriguez ile buluşması için adeta bir şölen niteliği taşıyor.

Başrollerde Danny Trejo, Michelle Rodriguez, Sofia Vergara gibi ünlü oyuncuların yanında, filmde çok zengin bir kast sizleri bekliyor.
Mel Gibson, Antonio Banderas, Cuba Gooding Jr., Charlie Sheen, Jessica Alba, Lady Gaga bu isimler arasında.

Eski ajan Machete Cortez, Amerika Birleşik Devletleri’nin onur listesindedir ve yeni görevi için Meksika’ya gönderilir.
Burada onu ölümcül ve zorlu bir görev beklemektedir.

Tüm gezegeni yok edebilecek güçteki bir silahı ve ona sahip olan silah tüccarı Mendez The Madman’i (Demian Bichir) etkisiz hale getirmek, hiç de kolay
olmayacaktır.
Machete karşılaştığı büyük ve tehlikeli engeller sonrasında eski arkadaşlarını toplamaya başlar, bu arada müttefikler de toplanmaya başlamıştır.
Machete, ezeli düşmanları karşısında her zamanki gibi gözü kara ve
kahramanca savaşmaya başlar…

PRODÜKSİYON NOTLARI

Yönetmen Robert Rodriguez, Machete Kills / Ustura Dönüyor için filmin Machete karakterinin bir süper kahraman oluşunu net şekilde görebileceğimiz bir yapıma imza attığını belirtiyor.
Çekimleri 29 günde tamamlanan filmin bütçesi Rodriguez’in daha önce yaptığı birçok filmden daha maliyetli oldu.
Sincity ve Predators’ta Troublemaker ekibiyle çalışan Rodriguez bu filmde de aynı ekibi tercih etti.
Filmde kast, bütçe, F/X’ler oldukça yüksek ve bu doğrultuda gerilim ile aksiyon dozu çok yüksek sahneler titizlikle çekildi.

Danny Trejo Hakkında

Danny Trejo, 16 Mayıs 1944 yılında Kaliforniya’da doğmuştur. Gençlik dönemindeki en büyük hayali boksör olmaktır. Fakat uyuşturucu bağımlılığı, cinayet ve hırsızlık suçlarından ötürü 11 yıl hapis cezası aldığı için bu hayalini gerçekleştirememiştir.

Serbest kalacağı 1972 yılına kadar, hapishaneler arasında düzenlenen eyalet şampiyonluklarına katılmış ve Kaliforniya Şampiyonu ünvanını almıştır. Desperado, Spy Kids/Çılgın Çocuklar, Con Air, From Dusk Till Down, Heat,
Grind House gibi sayısız Hollywood filminde yer aldı. Bu projelerde, Jean-Claude Van Damme, Johnny Depp, Al Pacino, Nicolas Cage, Charles Bronson, George Clooney, John Malkovich, Robert De Niro, Harrison Ford, Val Kilmer, and Antonio Banderas’la birlikte oynadı. Sinema dünyasına ek olarak televizyon dizisi, film ve seslendirme projelerinde yer almıştır.
Machete Kills / Ustura Dönüyor, 2010 yılındaki Machete / Ustura filminin devamı ve oyuncunun ilk kez başrol oynadığı filmler.
Danny Trejo, yer aldığı filmlerde keskin ve sert karakterlerde görmeye alıştığımız bir isim. Danny Trejo evli ve 4 çocuk, 3 torun sahibidir.



Yönetmen Robert Rodriguez

1968 Teksas doğumlu yönetmen, yapımcı, yazar ve müzisyen Rodriguez’in sinemaya ilgisi küçük yaşlarda başlamış ve 7 yaşında ailesinin kısa bir filmini çekmiştir. Düşük bütçelerle çektiği bazı filmlerin kazandığı başarı tartışılmazdır. 1991 yılında tamamlanan kısa film Bedhead’i, 1992 yılında ilk uzun metrajlı filmi El Mariachi / Gitarım ve Silahım takip eder. Rodriguez bu filmde senarist, yönetmen, yapımcı ve kurgu gibi birçok farklı görevleri üstlenmiştir.
Bu filmden sonra Desperado ve Once Upon A Time in Mexico / Bir Zamanlar Meksika’da filmleri ile “Meksika Üçlemesi”ne imza atacaktır.

Spy Kids/Çılgın Çocuklar serisinde de yönetmen, yapımcı ve senarist olarak yer alan Rodriguez bunlara ek olarak film müziklerini de yapmıştır.
2005 yılında Frank Miller ve Quentin Tarantino ve Frank Miller’la ortak çalışmaları olan Sin City/Günah Şehri o yıllarda büyük ses getirmiştir.
Bu film, Quentin Tarantino ile yapacakları farklı işlerin ve ortaklıkların başlangıcı oldu. 2007 yılında “İki Film Birden” projesi ile Grind House: Planet Terror/  Dehşet Gezegeni ve Grindhouse: Death Proof /Ölüm Geçirmez
yapımcı ve yönetmenlik koltuklarına sırayla oturdular. 1970’lerin istismar sinemasındaki tüm öğeleri taşıyan iki film onların sadece eğlenme amaçlı başladıkları bir işti fakat sinema dünyası bu iki filmi de çok beğendi. Rodriguez
mualif duruşu ve başkaldırısı ile her daim merak uyandırmayı başaran bir yönetmen. Kısa filmlerine ara vermeyen yönetmen, 2010 yılında Machete/Ustura, 2011 Spy Kids 4/Çılgın Çocuklar 4 adlı filmlerle beyaz perdede yerini aldı.
2014 yılında Sin City: A Dame to Kill For filmiyle Frank Miller’la devam niteliğindeki film çalışmaları devam ediyor.




Yönetmen: Robert Rodriguez
Türü: Aksiyon, Suç, Gerilim
Oyuncular: Danny Trejo, Alexa Vega, Amberd Heard, Mel Gibson, Lady Gaga, Jessica Alba, Charlie Sheen, Michelle Rodriguez, Antonio Banderas, Cuba Gooding Jr.
Yapım Yılı: 2013
İthalat / Dağıtım: Pinema





Bunları biliyor muydunuz?

 Robert Rodriguez ve Danny Trejo’nun 7. Ortak projesidir.
 Mel Gibson ilk kez kötü adam rolündedir ve yer aldığı sahnelerin çekimleri 1 haftada tamamlanmıştır.
 Filmin çekimleri 29 gün sürmüştür.
 Filmin yönetmeni Robert Rodriguez Machete Kills’in hikayesini, kardeşi Marcel Rodriguez’le birlikte yazmıştır.
 Oyuncu Danny Trejo ve yönetmen Robert Rodriguez kuzenlerdir.
 Danny Trejo’nun yer aldığı birçok Hollywood filminin yanı sıra, Desperate Housewives/Umutsuz Ev Kadınları, The X Files/Gizli Dosyalar, The Young and the Restless/ Yalan Rüzgârı, Modern Family gibi ünlü televizyon dizilerinde de rol almıştır.
 Lady Gaga’nın rol aldığı ilk filmdir.
 Amber Head bir araba meraklısı, oyuncu 68 Model Ford Mustang, 67 Model Mercedes ve 62 model Checker Cab gibi arabalara sahip.