4.12.13

Yaşamaya Dair – Bursa Cezaevi’nden Mektuplar


Dostlar Tiyatrosu tarafından sahnelenen, Nazım Hikmet tutkusuyla bilinen Genco Erkal’ın, Tülay Günal’la aynı sahneyi paylaştığı müzikli oyun Yaşamaya Dair – Bursa Cezaevi’nden Mektuplar, yenilenen dekoruyla artık kapalı sahnelerde de seyirciyle buluşuyor!

Nazım Hikmet’in sürgün yıllarını ve vatan hasretini, şarkılar eşliğinde anlatan oyun; 9 Aralık Pazartesi akşamı saat 20:30’da Caddebostan Kültür Merkezi’nde, 10 Aralık Salı akşamı saat 20:30’da Ataköy Yunus Emre Kültür Merkezi’nde, 11 Aralık Çarşamba akşamı saat 20:30’da Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde, 13 Aralık Cuma akşamı saat 20:30’da Kozzy Kozyatağı Alışveriş ve Kültür Merkezi’nde, 15 Aralık Pazar günü saat 16:00’da ise, Trump Towers Tiyatro Salonu’nda!.

Genco Erkal’ın, Nazım Hikmet'in ölümünün 50. yıldönümü için uyarlayıp yönettiği “Yaşamaya Dair – Bursa Cezaevi’nden Mektuplar”da; Erkal’a sahnede Tülay Günal eşlik ediyor.

Ozanın, Bursa Cezaevi’ndeki yaşamını, eşi Piraye Hanım'a olan tutkusunu anlatan oyun; Hikmet’in sürgün yılları ve vatan hasretine odaklanarak, destansı yaşamından izlenimlerle izleyiciyi o yıllara götürüyor.

Piyano ve viyolonsel eşliğinde sahnelenen oyunda; Fazıl Say, Zülfü Livaneli, Cem Karaca, Tarık Öcal, Edip Akbayram, Tolga Çebi, Nadir Göktürk, Timur Selçuk gibi bestecilerin Nazım şarkıları da seslendiriliyor.

Oyunun giysi tasarımını Özlem Kaya, ışık tasarımını Yüksel Aymaz, koreografisini de Sernaz Demirel üstleniyor.
Yiğit Atalay’ın piyanosuyla, Deniz Doğangül’ün de viyolonseliyle şarkılara eşlik ettiği oyunda; yakaladığı karelerle, o anları ölümsüzleştiren isim ise Burcu Yetiş.


Bilgi için:  www.dostlartiyatrosu.com




1 yorum:

  1. Adsız24.6.13

    Sen sen sen süpersin !
    Teşekkür ederim paylaştığın için, çok mutlu oldum, umarım gidebilirm
    Sevgiler.

    YanıtlaSil