24.2.13

Siemens Sanat : 'Sınırlar Yörüngeler 13-14'



Türkiye’de güncel sanatın önemli adreslerinden biri olan Siemens Sanat tarafından güncel sanatı ve genç sanatçıları desteklemek amacıyla ilk kez 2007 yılında gerçekleştirilen “Sınırlar Yörüngeler” yarışmasının bu yıl yedincisi düzenleniyor.

“Sınırlar Yörüngeler 13-14” yarışması için başvurular 4 Şubat –29 Mart 2013 tarihleri arasında yapılabilir.

Alan gözetmeksizin Türkiye’de eğitim gören tüm lisans ve lisansüstü öğrencilerine açık olan yarışmaya hem bireysel hem de grup çalışmalarıyla katılabilmek mümkün.

Başvuru sahipleri yarışmaya kendilerini temsil edecek çalışma ve önerilerle başvurabiliyorlar. Adayların Siemens Sanat’ın web sitesi üzerinden yarışma başvuru formlarını doldurduktan sonra, başvuru dosyalarını 29 Mart 2013 Cuma günü saat 17.00’ye kadar Siemens Sanat’a ulaştırmaları gerekiyor.

Genç yetenekleri ve güncel sanatı desteklemek amacıyla düzenlenen yarışmada Sergi Değerlendirme Kurulu; Çelenk Bafra (küratör, İstanbul Modern), Mürteza Fidan (Siemens Sanat danışmanı, Marmara Üniversitesi öğretim üyesi), Lora Sarıaslan (küratör, sanat tarihçisi), T. Melih Görgün (Siemens Sanat danışmanı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğretim üyesi) ve Ferhat Özgür’den (sanatçı, Kültür Üniversitesi öğretim üyesi) oluşuyor.

“Sınırlar Yörüngeler” yarışması sonucunda, sergilenmek üzere seçilen sanatçıların çalışmaları Nisan ayından itibaren Siemens Sanat’ta seyircisiyle buluşacak.

Ayrıntılı bilgi, yarışmanın şartnamesi ve katılım formu www.siemenssanat.com internet sitesinden edinilebilir.

Siemens Sanat

Meclis-i Mebusan Cad. No: 45

34427 Fındıklı, İstanbul

Tel: +90 212 293 82 33