14.6.24

Siccin 7



 Çocuk dilenci mafyası ile yaptığı “kanlı bir pazarlık” sonrasında doktorluğu bırakıp kaçmak zorunda kalan Kemal, ailesi ile birlikte amcasının konağına taşınır. 



Küçük kızı Rüya’yı hastalığından kurtarmak için bulaştığı karanlık sır, alzheimer hastası olan annesi Lale’nin zihninin karanlığıyla birleşince taşındıkları konak paranormal bir kabuslar labirentine dönüşür. 

Aileye yardımcı olmak bahanesiyle eve giren Meral’in ise asıl niyeti 2018’in Kara Ay’ında yapılan bir ayinin şartlarını yerine getirmektir!



Siccin 7


Yönetmen: Alper Mestçi

Senaryo: Alper Mestçi

Oyuncular: Serkan Atar, Tuğba Begde, Funda Eskioğlu, Gönül Ürer, Ceyda Ceren Edis, Duru Irmak Apaydın, Yusuf Kaan Arpacık, Mana Alkoy ve Adnan Koç

Süre: 93 dakika



Filmin mmknmrtb notu ::

Beş yıllık büyük aradan sonra kavuştuğumuz 'Yedinci Siccin' de bildiğiniz gibi sayın seyirciler..

2014 yılı yapımı İlk Siccin'e yaptığımız eleştirilerin, serinin 10 yıl sonraki bu yeni filmi için de geçerliliğini koruduğu, maalesef bir gerçek..

Ana unsurlarından, yâni büyücüler ve bilumum 'ecinni taifesi'nden ve de din istismarından asla tâviz vermeyen filmin; gelişen teknolojiyle birlikte ses ve görüntü efektlerinde ya da makyaj işinde eli rahatlamış belki ama bu seferde işin cılkı çıkarılarak handiyse bütün mekânlar ve insanlar bol bulamaç 'efektlenmiş'..   

Tüm filmlerini izlediğimizi hayretle fark ederek, kendi kendimizi kutlamamıza sebep olan serinin; çocuk sevgisi ile çocuk istismarını birbirine bağlayan öyküsünü 'önemli ve ilginç' bulduğumuz bu son filmi de, sadece üçüncü filmde yakalanan o 'Vasat' mertebesine yine ulaşamıyor..

Ama olsun, umutsuzluğa da hemen kapılmamak gerek, bu işin daha sekizincisi de var..

45   /100



Siccin'in Puanlı Sıralaması


Siccin   (2014)    41 /100   

Siccin 2   (2015)    48

Siccin 3: Cürmü Aşk   (2016)    51

Siccin 4   (2017)    43

Siccin 5   (2018)    42

Siccin 6   (2019)    40

Siccin 7   (2024)    45