2.2.24

Aşk Mevsimi

 



Yapımcılığını ve yönetmenliğini Murat Şeker’in üstlendiği, senaryosunu Ali Tanrıverdi ile Murat Şeker’in birlikte kaleme aldığı bir Sugarworkz yapımı olan ‘Aşk Mevsimi’ 2 Şubat’ta vizyona girecek. 




‘Şirin’ ile ‘Ali Yaman’ın Bozcaada’da başlayıp İstanbul’a uzanan, yıllar içerisinde git gide karmaşıklaşan hikayesinin anlatıldığı, ‘Hayat arkadaşı mı?’ yoksa ‘hayatının aşkı mı?’ sorularını sordurtan ‘Aşk Mevsimi’ tüm seyircilerin hayatından izler taşıyor. 



Başrollerini Dilan Çiçek Deniz ve Cem Yiğit Üzümoğlu’nun paylaştığı filmin kadrosunda Fırat Tanış, Duygu Sarışın, Hakan Bilgin, Ertuğrul Postoğlu, Lila Gürmen, Mert Asutay, Çiçek Dilligil, Murat Karasu ve Perihan Savaş gibi birbirinden başarılı ve usta isimler yer alıyor.





Kral Pop Radyo medya sponsorluğunda sinema salonlarındaki yerini almaya hazırlanan ‘Aşk Mevsimi’ romantik ve çarpıcı hikayesiyle 2 Şubat’ta sinema salonlarındaki yerini alacak.





Filmin mmknmrtb notu ::


Ailelerin yazlık komşusu olmasından dolayı her yazı birlikte geçirerek büyüyen 'güzeller güzeli' Şirin ile 'yakışıklılar yakışıklısı' Ali Yaman arasında yıllarca/film boyunca süren -bu arada iki saat süreyle buna maruz kalan seyircisine de illallah dedirten- 'ben sevdim sen sevmedin, ben severken sen neredeydin' temalı 'romantik' cebelleşmenin hikâyesidir..

Aslında konu basittir: Çocukluktan çıkamayarak pek de 'kişilik' sahibi olamamış, bu bir nevi 'Yaz aşkı'nı fazlasıyla ciddiye alarak 'sırılsıklam aşık' olmuş oğlan -aynı durumdaki her erkek gibi- hemen skora gitmenin, yâni bir an önce sevgili olmanın telaşında, kızcağızı 'resmen' darlarken; buna karşılık 'aklı başında' Şirin, idealleri olan, gelecekteki yaşantısını önceden planlayan -yoğun ilgisinden elbette hoşlanan ama hiç ciddiye almadığı bu oğlana aşık falan da olmayan- biri olarak 'böylesi saçmalıklarla' kendini yormak, meşgul etmek istemez..

Bu kararlı duruşuyla, kızımız yerden göğe kadar haklıdır; ancak, giderek 'kara sevdalı' durumuna geçen Ali Yaman, bu uğurda iyice küçülmeye, tam anlamıyla rezil olmaya ant içmiş gibidir..
Ah ulan erkek milleti, sizden valla bi bok olmaz!.

Durum bundan ibaret olup, bu hikâyenin gerisi lafügüzaftır.. 

Bu arada; aşk bir sudur, 'Çakallarla Dans' etmekten yorulmayan yönetmen Murat Şeker'in en iyi filmi de budur..

50   /100