3.8.23

Influencer :: Sosyal Medya Fenomeni ölmez!



Kendilerine 'Influencer' denen, bir nevi 'Özgür Kız' misali gezerek, tozarak ve bu arada kendi kendilerini çektikleri videolarla, bir takım markaların ürettiklerinin reklamını yapan ve de takipçilerinin bu malları tüketmesini sağlayarak büyük paralar kazanan, diğer adıyla bir 'sosyal medya fenomeni' olan Madison (Emily Tennant), bu defa Tayland yollarına düşmüştür..

Aslında bu yolculuğa erkek arkadaşı Ryan (Rory J Saper) ile birlikte çıkacaktır ama onu pek de umursamayan delikanlı yan çizince, Tayland'ın tadını gayrı tek başına çıkaracaktır..

Tam da böyle birini ağına düşürmek için orada bekleyen CW (Cassandra Naud)'nun, hanım kızımız Madison'la tanışmasıyla birlikte, filmimiz işte asıl şimdi başlamaktadır..



Her hâliyle "Asıl özgür kız benim" edasıyla ortalıkta dolaşan CW, güzel yüzünün bir tarafının önemli bir kısmı, pek de hoş görünmeyen bir doğum lekesiyle kaplı olan esmer güzeli bir hatun olup; sanırım, fiziksel dezavantajının da köpürtücü etkisiyle içten içe kıskandığı 'pürüzsüz' kadınların hayatına 'ölümcül' bir hırsla dalmakta, bu girişimlerini adeta incelikli bir meslek gibi icra etmektedir..



Başladıktan tam yarım saat sonra devreye giren başlangıç jeneriğiyle ilk havasını atan, 'düşük bütçeli' ön kabulume karşın beklediğimden daha iyi çıkan, ilginç konusu ve iyi oyunculuklarla bazı teknik yetersizliklerini affettiren, tahmin edilebilir sürprizlerine rağmen merak duygusunu hep diri tutarak akıcılığını koruyan Influencer; özetle, 'etme bulma dünyası' mesajlı bir gerilim.. 

Sosyal medyada 'fenomen' olmayan, bi ara denese de başarılı olamayan hemen herkesin -biraz da kıskançlıkla- nefret ettiği, aslında tamamen 'gereksiz' bu 'meslek' sahipleri hakkında pek de iyi şeyler düşünmediği izlenimi bırakan film, bu neviden seyircilerin içinin yağının erimesini sağlar gibi oluyorsa da bence o kadar da acele etmeseler iyi olur.. 

Zira, "Influencer'lar ölmez, Fenomen'ler tükenmez!"





Trivia / Tırıvırı


* CW'nin yüzündeki doğum lekesi bir makyaj efekti değildir. Aktris Cassandra Naud'un gerçek hâli böyledir..

* Çekim zamanına denk düşen malum pandemi nedeniyle herkesin maskeli dolaştığı kalabalık ortam sahnelerinde sadece bizim kızlar maskesiz olarak rol kesmekte..

* Tek başına olduğu bir evde duş alan bir kadının memelerini koluyla kapatması normal midir?

(Bilmediğim için soruyorum.)


Influencer


Yönetmen: Kurtis David Harder

Senaryo:Tesh Guttikonda, Kurtis David Harder

Oyuncular: Emily Tennant, Rory J Saper, Cassandra Naud

Yapım: 2022, ABD, 92'


64   /100