2.5.23

Karambol'den yeni EP 'Uzak' yayında!

 


İstanbul çıkışlı alternatif rock grubu Karambol, uzun süren bekleyişin ardından yeni EP çalışması "Uzak"ı müzikseverlerle buluşturdu. 

Üç şarkıdan oluşan EP, PayRec yapımcılığında tüm dijital platformlarda yayınlandı.

Karambol, 2020 yılında solistleri Eyüp Yavuz Mercan ile birlikte yayınladıkları ilk teklileri "Kaplumbağa ve Sendin" ile büyük bir çıkış yapmıştı. 2022 yılında vokalde Turhan Besler ve klavyede Ege Özkozacı ile kadrosunu güçlendiren grup, geçtiğimiz aylarda yeni üyeleriyle birlikte "Yelkenler" teklisini müzikseverlerin beğenisine sunmuştu. Şimdi ise "Uzak" adlı üçleme çalışmasıyla dinleyicilerin karşısına çıkıyor. Karambol'ün duygu yüklü sözleri ve özgün sesi, dinleyicilerini farklı bir dünyaya götürmeyi hedefliyor.



"Uzak" üçlemesi, aşkın mesafeler arasındaki özlemi anlatan bir hikayeye odaklanıyor. Şarkılar, dinleyicilere kendini arayanların karanlık sokaklarında bir yolculuk ("Bulursun"), düşlere ve özlemlere esir olanların hikayesi ("Sihirbaz"), kavuşamayanların ve mesafelerin yıkıcı etkileriyle mücadele edenlerin anlatıcısı ("Uzak") olarak öne çıkıyor. Karambol; gitar, bas, klavye ve davul gibi dinamik enstrümanlarla örülü parçalarında dinleyicilere bir hikaye tadında deneyim sunmayı amaçlıyor.

Şarkıların söz ve bestesi Karambol'e ait olup, vokalde Turhan Besler, gitarlarda Erdinç Can, bas gitarda Tan Atayurt, bateride Kuzey Deniz Yılmaz ve klavyede Ege Özkozacı yer almaktadır. Mix işlemleri Ozan Yılmaz ve Mehmet Uğur Memiş tarafından yapılmış, mastering işlemleri ise Selim Sayar ve Ozan Yılmaz tarafından gerçekleştirilmiştir. Stüdyo kayıtları ise Erekli Tunç ve İskender Paydaş Studios'ta gerçekleştirilmiştir. Süreç boyunca müzik ekibi titizlikle çalışarak Karambol'ün karakteristik sesini yansıtan kayıtlar elde etmiştir.



Uzak şarkısına ait yönetmenliğini Ebru Erkman'ın gerçekleştirdiği video klibin çekimleri Bodrum’da yapılmıştır. İskender Paydaş müzik stüdyosunda Serkan Özyurt ve ekibi ile birlikte alınan kayıtlar sırasında doğaçlama çekilen videoların editlerinden oluşan klip bir anlamda da “making of” niteliği taşımaktadır. 

Klibin kurgusu Oğuzhan Kara tarafından, kurgu yönetmenliği Abdulgaffar Geylani tarafından, renk düzenlemesi ise Haluk Korkut Turaç tarafından yapılmıştır. 

"Uzak" EP'si, müzikseverlere çeşitli dijital platformlarda sunuluyor. Dinleyiciler; Apple Müzik, Spotify, YouTube Müzik, YouTube, Fizy, Muud, Deezer ve Tidal gibi platformlardan EP'yi dinleyebilirler. 

Bütün platformlardan dinle..