6.5.22

Pi Artworks İstanbul: 'Yine Boya' grup sergisi



Pi Artworks, yerel sanat okullarıyla İngiltere’de başlattığı işbirliklerini, uzun soluklu bir proje olarak tasarlayarak İstanbul’da uygulamaya geçti. 

Galerinin bugüne kadar imza attığı işbirlikleri arasında, Londra’da Goldsmiths Üniversitesi’yle hazırladığı ve her yaz döneminde gerçekleştirdiği gelenekselleşmiş Curatorial Open programı öne çıkıyor. 

Pi Artworks, yeni nesil sanatçıların ve küratörlerin sanat piyasasına ilk adımlarını atmalarını ve profesyonel galeri deneyimi kazanmalarını sağlayarak, görünürlük kazandıran ve destekleyen bu önemli işbirliklerini şimdi İstanbul’da başlatıyor.



Pi Artworks İstanbul, galeri-üniversite işbirliğinin ilkini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ile gerçekleştiriyor. 

Galeri, 7 Mayıs – 30 Haziran 2022 tarihleri arasında, Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden 2020 ve 2021 mezunlarının Yine Boya ismini taşıyan grup sergisine yer verecek. 

Sergiye katılan genç sanatçılar arasında; Furkan Akhan, Elif Aktaş, Müge Bakır, Merve Gözde Bingül, Daniela Budişteanu, Damla Çil, Emel Ezal, Tansu Köse, Ayşe Şener ve Naz Tansel yer alıyor. 

Genç sanatçılar, pandeminin başladığı, hızla yayıldığı, kapanmaların damga vurduğu, dolayısıyla küresel, natürel ve biyolojik nitelikli bu travmanın etkisinin kuvvetli olduğu 2020 ve 2021 dönemlerinde mezun oldu.

Normalleşme süreciyle beraber genç sanatçıların eserlerini sanatseverlerle buluşturan “Yine Boya” sergisi, Can Aytekin ve Yasemin Nur tarafından düzenleniyor. 




Sanatçıları da herkesi olduğu gibi derinden etkileyen pandemi ve kapanma sürecinde, atölye dersleri evlerde-içeride, bilgisayarda ve telefon üzerinden gerçekleşti. 

Üniversiteden mezuniyet sonrasında genç sanatçılar üretimlerine ve resim yapmaya devam etti; bazıları atölyelerinde, bazıları evinde, diğerleri ise farklı mekanlarda birbirleriyle irtibatta kalıp aynı atölyeyi ya da mekânı paylaştı, boya ile çalışmayı ve üretme çabalarını sürdürdü. 

Sergide yer alan çalışmalar, tuval ve pentürü bir imkân olarak değerlendirirken, bugün ve şimdi karşımıza çıkan resimlerinde neredeyse sonsuz zenginlikteki resim tarihine öznel göndermeler yapmayı da ihmal etmiyorlar. 

Yollarını ve çözümlerini yaratan, yönlerini arayan, bulmaya çalışan bu 10 ressamın eserleri Pi Artworks İstanbul’un Piyalepaşa’daki yeni mekânında ilkbahar döneminde izleyicilere açık olacak.


Pi Artworks İstanbul | Piyalepaşa Bulvarı Piyalepaşa İstanbul No: 32B Beyoğlu