2.2.22

Nehir Tuna'nın ilk uzun metrajı Yurt'un çekimleri başladı!



’90lı yılların siyasi kutuplaşma atmosferinde geçen Yurt, din ile yeni tanışmış olan babasını memnun etmekle eski yaşam tarzına duyduğu özlem arasında sıkışan, ergenlik çağındaki Ahmet’in hikayesine odaklanıyor. 

Ahmet, babasının seçtiği yeni yaşam tarzını destekleyen bir yurtta kalmaya başlar, fakat buradaki ortam alışkanlıklarının çok dışındadır. 

Bir yandan ergenlik döneminin getirdiği sıkıntılarla uğraşırken diğer yandan da kaybettiği baba sıcaklığını tekrar bulmayı arzulayan Ahmet, tüm bu karmaşanın ortasında kendi başına bir varoluş savaşı vermek zorunda kalacaktır.

Daha önce kısa filmleriyle tanıdığımız Nehir Tuna’nın yazıp yönettiği film, Sundance Film Festivali’nden senaryo ve yapım gelişim desteklerini almıştı. 

Antalya Film Festivali’nde Villa Kult Berlin Artistik Destek Ödülünü de kazanmış olan filmin oyuncuları Altın Portakal ödüllü Tansu Biçer, Altın Koza ödüllü Ozan Çelik, Doğa Karakaş, Can Bartu Aslan ve Didem Ellialtı. 

Filmin görüntü yönetmenliğini Reha Erdem’in filmlerinden tanıdığımız Florent Herry üstleniyor. 

Tanay Abbasoğlu’nun yapımcılığını yaptığı ve Merve Göntem’in genel koordinatörlüğünü yürüttüğü TN YAPIM filmin yapımını üstlenmektedir.

Sinema eğitimini Columbia Üniversitesi ve Rochester Institute of Technology’den alan Tuna, daha önce Yurt filminin içindeki bir olaya odaklanarak çektiği Ayakkabı kısa filmi ile Altın Koza ödülünü kazanmıştı. 

Çalışmalarında baskı altında büyüyen gençlere ve travmatik yaşantılarının daha sonraki hayatlarına etkilerine odaklanan yönetmen bir yandan da  “Virgin Island” adlı ikinci uzun metraj projesini geliştiriyor.