21.2.22

'Kayıp Sayfalar Anıtı' programını online izle!



Pera Film, Kasım ayında Pera Müzesi’nde açılan Yarına Notlar sergisi kapsamındaki programı Kayıp Sayfalar Anıtı'nı çevrimiçi olarak izleyiciye sunuyor.

Kayıp Sayfalar Anıtı'nda, belirsizliğin yükseldiği zamanlarda dünyayı anlamlandırmanın yollarını irdeleyen, kolektif hafızadan yola çıkarak çözümden düğüme, belgeleme pratiğinden yaratıcılığa uzanan 9 farklı deneysel film yer alıyor.


Ev Karadır

21 Şubat - 7 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek programda; Bill Viola'nın deneyimin algısal ve bilişsel yapılarını aşma arzusuna hitap eden çalışmaların bir toplamı olan serisi Hafıza Yüzeyleri ve Zihinsel Dualar; Ephraim Asili'nin ortak bir coğrafi ve tarihi kökenin izini süren beş filmlik serisi Diaspora Süiti ve İranlı şair Forough Farrokhzad'ın tek filmi ve deneme film türünün de ilklerinden olan kısa belgeseli Ev Karadır restore edilmiş kopyasıyla yer alıyor. 

Filmler, 21 Şubat - 7 Mart tarihleri arasında film.peramuzesi.org.tr adresinde çevrimiçi olarak yayınlanacak ve sadece Türkiye'deki izleyiciler tarafından izlenebilecektir. 


Diaspora Süiti


Çevrimiçi izleme rehberi için tıklayın.


Filmleri izlemek için tıklayın.


Yasal düzenlemeler gereği film gösterimlerimiz, aksi belirtilmediği sürece, +18 uygulamasına tabidir.