29.11.21

'Yarına Notlar' sergisi Pera Müzesi'nde!


Ibrahima Thiam, Mame Ndeuk Daour Mbaye, 2020

Yarına Notlar sergisi, COVID-19 küresel salgını sürecinde yaşanan kültürel geçişi ele alan güncel sanat çalışmalarını bir araya getiriyor. 

Independent Curators International (ICI) [Uluslararası Bağımsız Küratörler] oluşumunun hazırladığı bu gezici sergi, mevcut kriz ortamında, günümüz kültürünün değerlerini sorgulamak ve yeniden değerlendirmek amacıyla 25 ülkeden 30 küratörün oluşturduğu seçkiyi sunuyor.


David Lozano, Misafirperver Olmayan Bahçe, 2016/2017

Yarına Notlar’daki birçok çalışma, maneviyatı bir temellendirme mekanizması olarak ele alıyor ve belirsizliğin yükseldiği zamanlarda dünyayı anlamlandırmanın yollarını araştırıyor. Bazı çalışmalar belirli bir mitolojiye odaklanırken, bazıları hâlâ var olan ya da olmayan siyasi yapıları ortaya koyuyor. Sergi, küresel bir çağda sanatın kolektif hafızanın inşasındaki potansiyelini ele alıyor. Bu kültürel geçiş döneminde, her eser yakın geçmişten bir ilham kaynağı ve geleceğe yön veren bir bakış açısı öneriyor. 

Sanatçılar:

Madiha Aijaz, Ernesto Bautista, Maeve Brennan, Vajiko Chachkhiani, Luke Luokun Cheng, Nothando Chiwanga, Shezad Dawood, Demian DinéYazhi’, Cao Guimarães, Ilana Harris-Babou, Rei Hayama, Amrita Hepi, INVASORIX, Tamás Kaszás, Ali Kazma, David Lozano, Mona Marzouk, Joiri Minaya, Peter Morin, Omehen, Daniela Ortiz, Kristina Kay Robinson, Luiz Roque, Mark Salvatus, Yan Shi, Ibrahima Thiam, u/n multitude, Wayne Kaumualii Westlake, A Liberated Library for Education, Inspiration, and Action.

Küratörler:

Charles Campbell, Freya Chou, Giulia Colletti, Veronica Cordeiro, Allison Glenn, Tessa Maria Guazon, PJ Gubatina Policarpio, Ivan Isaev, Ross Jordan, Drew Kahuʻāina Broderick and Josh Tengan, Esteban King Alvarez, João Laia, Luis Carlos Manjarrés Martínez, Fadzai Veronica Muchemwa, Lydia, Y. Nichols, Marie Hélène Pereira, Balimunsi Philip, Josseline Pinto, Florencia Portocarrero, Shahana Rajani, Rachel Reese, Marina Reyes Franco, Mari Spirito, Alexandra Stock, Eszter Szakács, Abhijan Toto, Fatoş Üstek, Su Wei, Sharmila Wood.


INVASORIX, Burada Kimse Yasadışı Değil, 2014, Video


Yarına Notlar, Independent Curators International (ICI)tarafından düzenlenen ve Frances Wu Giarratano, Becky Nahom, Renaud Proch ve Monica Terrero’nun programladığı gezici bir sergidir. Andy Warhol Görsel Sanatlar Vakfı, VIA Sanat Fonu ve ICI Mütevelli Heyeti ile Uluslararası Forumu’nun cömert destekleri sayesinde gerçekleştirilmiştir.


Yarına Notlar

23 Kasım 2021 - 6 Mart 2022