25.12.21

'Canım Dayım' 7 Ocak’ta vizyonda!



Adem, 'savant sendromu'ndan kaynaklı, aşırı zeki ve dahi bir gençtir. 

Çernobil faciasından sonra ailesiyle birlikte Samsun’a göç etmiştir. 

Birçok aile gibi Adem’in ailesi de maalesef bu facianın yol açtığı kanser hastalığına yenik düşmüş, hayatlarını kaybetmişlerdir. Geriye sadece, hasta olan ablası ve yeğeni Melek kalmıştır. 

Ablanın hastalığı ilerleyip yatağa düştüğünde Adem’e, kızı Melek’i yıllar önce boşandığı ve görüşmediği babası Yusuf’a götürmesini vasiyet etmiştir. 



Ablanın vefatıyla Melek’i Eskişehir’e götürmüş ve babasına teslim etmek istemiş, fakat baba, yeni eşi ve çocuklarıyla çok mutlu olduğunu ve Melek’i istemediğini söylemesi üzerine, Adem yeğeni Melek’e sahip çıkıp kendi bakmaya karar vermiştir. 

Fakat Aile ve Sosyal Hizmetler görevlileri, Adem’in özel durumundan dolayı Melek’e bakabilecek başka bir aile ferdinin de olmamasıyla, Melek’i ondan alıp yetimhaneye yerleştirmiştir. 

Adem ablasının emaneti olan yeğenini yalnızlığa terk etmeye razı gelmeyip, velayet için mahkemeye başvurur. 

Mahkeme süresince yeğeninden ayrı kalmamak ve yalnız hissetmemesini sağlamak için temizlik görevlisi olarak yetimhanede çalışmaya başlamıştır. 

Adem, ilk davayı kaybettikten sonra, devletin atadığı avukat Zeynep ile daha da güçlenerek mücadeleyi devam ettirirken, olaylar hiç beklenmedik şekilde ilerler..




Yönetmen: Fuat Yılmaz

Oyuncular: Adem Yılmaz, Ayşenaz Atakol, Fatih Topçuoğlu, Zehra Yılmaz, Merve Bulut

Tür: Dram

Canım Dayım, 7 Ocak’ta vizyona girecek..