24.12.21

The Electrical Life of Louis Wain / Louis Wain’in Renkli Dünyası



Kedilerin Ressamı Louis Wain.. 

Rengarenk ve göz alıcı kedi resimleriyle hafızalara kazınan dahi sanatçı Louis Wain’in gerçek hikayesi.

Vincent Van Gogh ile aynı dönemde yaşayan Louis Wain, Leonardo Da Vinci gibi iki elini kullanarak resim yapan dahi bir sanatçı ve aynı zamanda hasta eşi için her şeyi yapmaya hazır ince ruhlu bir adamdı.  

Hayal gücüyle ise resim dünyasını sonsuza kadar değiştiren bir akıma öncülük etti: Bu akımın başrolünde ise, kediler vardı! 



Ressam, idealist, mucit, boksör.. 

Louis Wain hayatı boyunca iki şeyi tutkuyla sever: Hayatının aşkı, karısı Emily ve evlerine aldıkları sokak kedisi Peter. 

Emily’yi güldürebilmek için sayısız kedi tablosu yapacak kadar büyük bir aşk yaşar Louis Wain. 

Yaptığı bu kedi resimleriyle büyük bir başarıya ve şöhrete ulaşarak sadece kendi hayatını değil, dünyadaki herkesin kedilere bakış açısını da değiştirir. 

Başına gelen sayısız talihsizlikler ve sıkıntılar süresince içinde fırtınalar kopan zihniyle de büyük bir mücadele yaşar. 

Fakat Louis Wain resimleriyle hayata tutunur. “Kedilerin Ressamı” olarak dünyanın en ünlü ressamları arasındaki yerini alır.



Oscar adayı Benedict Cumberbatch, çağının en yetenekli ressamları arasında gösterilen Louis Wain rolünde yine benzersiz bir oyunculuk performansıyla, ikonik rollerine bir yenisini daha ekliyor.

Ressamın çalkantılarla dolu hayatının gerçek hikayesinde Benedict Cumberbatch’e, Altın Küre ve Emmy ödüllerinin sahibi, yetenekli oyuncu Claire Foy (The Crown, First Man) eşlik ediyor.

Oscar ödüllü yönetmen Taika Waititi ve ünlü müzisyen Nick Cave’in sürpriz rollerinin de olduğu filmde, Oscar ödüllü oyuncu Olivia Colman’ı seslendirmen olarak duyuyoruz.




Yapımında Amazon Studios’un bulunduğu, merakla ve heyecanla beklenen The Electrical Life of Louis Wain / Louis Wain’in Renkli Dünyası 31 Aralık’ta sinemalarda!


Bunları Biliyor Muydunuz?


Louis Wain hayranları arasında “Zaman Makinesi”, “Görünmez Adam” gibi ünlü eserlere imza atan yazar H.G. Wells de yer alıyordu. Filmde H.G. Wells’i canlandıran şarkıcı Nick Cave gerçek hayatta da sıkı bir Louis Wain hayranı olup, orijinal eserlerini ofisinde sergiliyor.


Louis Wain iki elini de aynı anda kullanarak çizim yapabilme yetisine sahip nadir sanatçılardan. Aynı özelliğe Leonardo Da Vinci de sahipti.


Sanattan çok uzak olmayan Wain’in annesi de tekstil tasarımcısıydı.


Louis Wain, yaşadığı dönemde evcil hayvan kategorisine girmeyen kedilerin, birçok insanın sempatilerini kazanmasını sağladı.


Kedileri sadece resmetmekle kalmayan Wain, bir dönem seramikten kedi heykelleri de yaptı.


Filmde hem başrolü paylaşan Claire Foy, hem de seslendiren olarak duyduğumuz Olivia Colman The Crown dizisinde Kraliçe Elizabeth’i canlandırdılar.


Rengarenk sahneleriyle izleyenleri büyüleyen filmin  prodüksiyon tasarımını Oscar adayı Suzie Davis üstleniyor. 



Benedict Cumberbatch, her şeyiyle Louis Wain’in ta kendisi!

Reeling Reviews


Cumberbatch’in şimdiye kadarki en iyi performanslarından biri!

Epoch Times


Claire Foy filme beklenmedik bir romantizm ve duygu katıyor.

Ioncinema


İnsanda daha fazlasını görme isteği uyandıran romantik bir biyografi.

Wall Street Journal


Filmin mmknmrtb notu:   6,5   /10