20.8.21

PAW Patrol: The Movie / Paw Patrol Filmi



PAW Patrol iş başında! 

En büyük rakipleri Humdinger, civardaki Macera Şehri’nin Belediye Başkanı olup ortalığı kasıp kavurmaya başlayınca Ryder ve herkesin gözdesi kahraman köpek yavruları, mücadeleye girmek üzere son hızla harekete geçer. 

Yavru köpeklerden birinin Macera Şehri’ndeki geçmişiyle yüzleşmesi gerekirken ekip, yeni arkadaşları, bilgili Liberty’den yardım alır. 

Birlikte, heyecanlı ve yeni aletlerle ve donanımlarla silahlanan PAW Patrol, Macera Şehri’nin vatandaşlarını korumak için savaşır! 



Beyaz perdedeki heyecan dolu ilk maceralarında PAW Patrol’a orijinal dizinin kadrosuyla birlikte Iain Armitage, Marsai Martin, Yara Shahidi, Kim Kardashian West, Randall Park, Dax Shepard ile Tyler Perry ve Jimmy Kimmel eşlik ediyor, Will Brisbin de ilk kez tanıtılıyor.

Paramount Pictures, Nickelodeon Movies ve Spin Master Entertainment'ın sunduğu, bir Spin Master Entertainment yapımı olan PAW Patrol: The Movie / Paw Patrol Filmi, 20 Ağustos Cuma günü vizyona girdi..




Yönetmen: Cal Brunker

Senaryo: Billy Frolick ve Cal Brunker ile Bob Barlen 

Hikâye: Billy Frolick  

Uyarlanan Televizyon Dizisinin Yaratıcısı: Keith Chapman   

Yapımcı: Jennifer Dodge, p.g.a.

İdari Yapımcılar: Ronnen Harary, Adam Beder, Peter Schlessel

Oyuncular: Iain Armitage, Marsai Martin, Ron Pardo, Yara Shahidi, Kim Kardashian West, Randall Park, Dax Shepard ile Tyler Perry ve Jimmy Kimmel, Will Brisbin



Film, tanıdık bir bölgede açılıyor, köpekçiklerin Macera Koyu’ndaki evlerinde. Ama köpekçikler yardım çağrısı alınca yönetmen Cal Bunker şunları söylüyor: “PAW Patrol ekibini topluyorlar ve gelişen metropol Macera Şehri’ne doğru yola çıkıyorlar. Ne yazık ki sakinleri için yeni seçilen belediye bakanı Başkan Humdinger, zaten yeni sorunlara neden oluyor. O yüzden köpekçiklerin şehri korumak için yeni araçlarına atlayıp aksiyona geçmeleri gerekiyor.”

Aslında Humdinger’ın adı bile her şeyi anlatıyor. Bencil, kendini çok önemseyen, kendini beğenen, kedi sever yetkilinin çok katı bir emri var, sürpriz! 

Hayır. Köpeklere izin var. Ama dünyanın en iyi kurtarıcı köpek ekibinin Macera şehrini yozlaşmayla ve çılgın suçlarla alt üst etme planlarını durdurmak için yola çıktıklarından hiç haberi yok.

Bunker şöyle devam ediyor, “Aynı zamanda polis köpek Chase’in etkileyici, duygusal hikayesini ve Macera şehrinin ihtiyacı olan kahramana dönüşmesi için üstesinden gelmesi gereken korkularını öğreniyoruz.

PAW Patrol serisi ilk olarak 2013’de Nickelodeon’da yayına başladı. Kısa sürede hit oldu ve tüm ülkedeki ve sonunda da tüm dünyadaki çocukları heyecanlandırdı. Şimdi 160 ülkede yayınlanıyor. Dikkat çeken hayranları arasında Kanada başkanı Justin Trudeau,  Justin Timberlake, Jimmy Fallon ve Tyler Perry, Jimmy Kimmel, Dax Shepard ve Kim Kardashian ile çocukları gibi birkaç yeni film yıldızı da bulunuyor.

Keith Chapman tarafından yaratılan, Spin Master Entertainment tarafından yapımı gerçekleştirilen PAW Patrol, 10 yaşındaki, erken gelişmiş, kurtarıcı lider olan, Macera Koyu’nu korumak için güçlerini birleştiren köpekçiklerin öğretmeni Ryder’ı konu alıyor. 

Her köpekçiğin itfaiyeci, polis memuru, pilot ve su kurtarma gibi ilk yardım uzmanlığı konusunda özel ve etkileyici yetenekleri vardır. Heyecan verici maceraları için özel köpekçikler arabalarına dönüşen köpek evlerinde yaşıyorlar.  

Global bir televizyon olayını, beyaz perde olayına dönüştürmenin zorlukları çok olmuş. Tabii ki daha büyük, daha iyi, daha çok olma zorunluluğu varmış ama aynı zamanda Spin Master Entertainment’ın da başkanı olarak görev yapan yapımcı Jennifer Dodge “Bu artık PAW Patrol olmadığımız anlamına gelmiyor” diyerek ısrar ediyor. “İzleyicilerimizin neyi sevdiğini biliyoruz ve her zaman hayranlarımıza hizmet etmek istiyoruz. Ebeveynlerin güvenine, çocukların da sevgisine sahibiz.” 

Nickelodeon’da animasyon başkanı olan Ramsey Naito o güvenin haklı bir şekilde kazanıldığını söylüyor. “PAW Patrol, okul öncesi alanındaki en heyecanlı dizilerden biri. Eğlendiriyor, güçlendiriyor, çocuklara ekip çalışması, sadakat, arkadaşlıkla iyi vatandaş olmayı öğretirken çocuklarla bağ kuruyor. Aksiyon heyecan verici ama güvenli ve şirin, sevimli, zeki, kahramanca, güçlü ve istekli köpekçikler yer alıyor. En iyi arkadaşlarınız.”

Teatral deneyimin taleplerini karşılamak ve izleyicilere yeni bir PAW Patrol deneyimi sunmak için yapımcılar dizinin görünümünü ve duygusunu arttırması için yönetmen Cal Bunker’ı getirmiş. Naito şunları söylüyor; “Filmin hikayeyi ve kaliteyi dizide bulamayacağınız şekilde sunmasını istedik. Bu, köpekçiklerin bugüne kadarki en büyük macerası ve ailelere ve çocuklara hitap eden derin bir duygusal merkeze sahip.”

Dodge’a göre Bunker’ın ekibe katılması Paw Patrol Filmi’ni adeta bir mucizeye dönüştürmüş. “Cal ile ilk toplantımızda birbirimizi çok sevdik. Film için mükemmel olacağını o zaman anlamıştık. Kızı o dönemde üç yaşındaydı ve dizinin büyük hayranıydı. O yüzden Cal de o dünya hakkındaki her şeyi biliyordu ve çok seviyordu. Filme dönüştürmeyi de çok istiyordu. Film hakkındaki vizyonu, anlayışı ve tarzı bizimkine uydu.” 

Dodge şunları ekliyor; “Cal, bu filmin hikayesinin bir sinema filminin anlatmamıza olanak verdiği boyutta olacağını biliyordu. Hayranlarımız uzun yıllar, 11 dakikalık ya da 22 dakikalık TV dizilerini izlemişti. Ama biz hep karakterlerimizin ve dünyalarının çok daha büyük bir boyutta yer alabileceğini biliyorduk. Duygusal etkisi olan, büyük bir hikaye anlatmak ve karakterlerin bazılarını neyin etkilediğini öğrenmek istedik.”

Naito, yapımcının liderlik özelliklerini de vurguluyor. “Cal, sanatçılardan, animatörlerden, efekt sanatçılarından ve editörlerden oluşan büyük bir ekibi uzaktan yönetti. Filme yepyeni bir vizyon getirdi ve yukarı taşıdı.”

Bu beyaz perde zemini aynı zamanda köpekçiklerin yer alacağı daha büyük bir ortam anlamına da gelmiş. Macera şehrinde gökdelenler, trafik, kalabalıklar, metrolar ve PAW Patrol için yeni ve parıltılı, ileri teknolojili bir genel merkez yer alıyor. Mekanın boyutunu ve kurtarma görevlerini gerçekten büyüttük. Dizide yapabildiğimizden çok daha büyük ve daha heyecanlı.”



PAW PATROL İŞ BAŞINDA! 


Aslen televizyon dizisi için yaratılan PAW Patrol ekibiyle tanışalım. 

RYDER - Kahraman köpekçiklerin korkusuz ve işini bilen lideri ve akıl hocası. Ryder’ın en sevdiği sözler; “Hiçbir iş büyük, hiçbir köpekçik küçük değildir” ve “PAW Patrol iş başında!”


CHASE – Polis köpekçik, Alman çoban köpeği ekipte polis köpeği gibi görev yapıyor ve Ryder gibi doğal bir liderdir. Köpek evi, polis kamyonuna dönüşen bir polis merkezidir. Chase, her türlü zorluk için hazırlıklıdır ve herkes tarafından tanınması hiç şaşırtıcı değildir. “Chase, göreve hazır!” ve PAW Patrol, aksiyona hazırdır Ryder efendim!”


MARSHALL – Marshall, ekibin cesur itfaiye köpeğidir. Heyecanlı, aksiyon dolu Dalmaçyalı yavrusudur. Her zaman “ateşli ve harekete geçmeye hazır”dır. Marshall’ın evi, kurtarma işinin türüne bağlı olarak itfaiye arabasına veya ambulansa dönüşür. 


SKYE – Şirin ve zeki bir Cockapoo yavrusu olan Skye, korkusuz bir havacıdır ve bir kurtarma işini tamamlamak için her şeyi yapacak cesarete sahiptir. Evi, helikoptere dönüşen bir pervaneli karavandır. Köpekçik çantası açılır ve kendisini uçuracak olan kanatlar ortaya çıkar. “Bu köpekçik uçmalı!”


RUBBLE – İnşaatçı köpekçik olan Bulldog, sert ve aksidir ama altından bir kalbi vardır. Rubble’ın inşaat ofisi, kova kürek, matkap, burgu olan bir kazıcıya dönüşür. İlkesi; “Rubble göreve hazır!”


ROCKY – Geri dönüşüm uzmanı, melez bir türdür ve yaratıcı bir köpektir. Köpekçik çantasında mekanik pençe ile tornavida ve cırcır gibi aletler vardır.


ZUMA – Su kurtarma görevlisi Labrador yavrusudur. Çantasında su altında yüzmesini sağlayan hava tankları ve pervaneler vardır.


Her köpekçiğin kişiliği, görevi, aracı kendi dünyasının temelini oluştururken yapımcılar bu dünyaları ortak senaryo yazarı Bob Barlen’in deyişiyle “muhteşem yeni araçlar ve aygıtlar”la genişletmişler. Şöyle örnek veriyor; “Chase’in süper hızlı yeni bir arabası oluyor. İşler tehlikeli bir hal alında kalkan moduna geçiyor. Arabasının içinde gizli bir motosikleti bile var. Tabii ki köpekçiklerin hepsinin yeni Macera şehri üniformaları, yepyeni aygıtlarla dolu köpekçik çantalarıyla tamamlanıyor.”



LIBERTY KATILIYOR

Beyaz perde macerasında ekibe aynı zamanda yeni, heyecanlı köpekçik Liberty’nin de katılmasına fırsat verilmiş. Uzun tüylü, minyatür Dachstund cinsi köpekçik, Macera şehrinin sokaklarında büyümüş. PAW Patrol’ün bir numaralı hayranı ve bir gün aralarına katılma hayali kuruyormuş. Ama kendi şehrinde onlarla birlikte maceralara atılacağını hiç hayal edememiş. 

Barlen şunları söylüyor; “Kesinlikle PAW Patrol’ün çok sıkı bir hayranı. Ama Liberty’nin en güzel yanı her zaman doğru olanı savunması. PAW Patrol’e katılmak ve uyum sağlamak için gereken tüm özelliklere sahip.”

Dodge şunları ekliyor; “Liberty’nin en önemli özelliği sıra dışı iyimserliği ve güveni. Herkesin en iyi yanını gören, şehrini seven ve Humdinger resme girdiği andan itibaren korumak isteyen, neşeli bir karakter. O yüzden PAW Patrol’ü arıyor.”

Dodge’a göre Oyuncu Marsai Martin de karakteri gibi “her zaman tatlı, neşeli, olumlu ve bir yandan da bazı sert yanlara sahipmiş. Kayıt zamanı geldiğinde hepimiz Liberty’ye ne kadar duygu kattığına çok şaşırdık. Marsai, karakteri hayal ettiğimizden daha büyüleyici yaptı. İzleyiciler ona bayılacak.”

Black-ish dizisinin daimi oyuncusu olan Martin, “her yerde bulunan ve çok neşeli olan muhteşem bir ruh” diye tanımladığı Liberty’yi seslendirme fırsatını seve seve kabul etmiş. “En önemlisi de PAW Patrol’ün en büyük hayranı. Sonunda ekiple tanıştığında her ne yapıyorlarsa onlara katılmak istiyor.”

Martin şöyle devam ediyor, “Liberty, ekibe enerji getiriyor ve tüm köpekçiklerle kolaylıkla bağ kuruyor. Bence hayranlar muhteşem zaman geçirecekler ve köpekçiklerin inanılmaz macerasının bir parçası olacaklar.”



CHASE’İN DUYGUSAL YOLCULUĞU


Ayrıca Liberty’nin şehri olan Macera şehrinde sevilecek çok şey var. Rubble “Çok büyük” diyor ama köpekçiklerden biri olan Chase’e bu dehşet veriyor. Orada olmak istediğine emin değil. Kısa süre sonra nedenini öğreniyoruz. 

Dodge şunları söylüyor; “Chase’in özgüveni azalıyor ve yolculuğunun amacı da onu bulmak. Chase, nereden geldiğini ve aynı zamanda o zamandan beri ne kadar büyüdüğünü ve artık ailesi olarak PAW Patrol’ün kendisine destek verdiğini düşünüyor.”

Yapımcılar, Chase rolü için hit TV dizisi Young Sheldon’a adını veren oyuncusu olan genç oyuncu Iain Armitage’ı seçmişler. Çünkü Dodge’a göre Chase’in yolculuğunun duygusal karmaşıklığını gerçekten oynayabilecek ve yine de bağ kurulabilir, herkesin sevgilisi, tatlı köpekçik olabilecek bir oyuncuya ihtiyaçları varmış. “Iain, filmin o duygusal kalbine sahip ve Chase’i oynadığı için çok heyecanlıyız.” 

Oyuncu şunları söylüyor; “Chase, komik, akıllı, hızlı ve cesur bir köpekçik. Aslında köpekçiklerin hepsi komik, bağ kurulabilir ve akıllı.”

Armitage, ses rolünü başardıktan sonra PAW Patrol’ü çok seven küçük kuzenlerinden ve arkadaşlarından çok ilgi gördüğünü söylüyor. “Hepsinin sırt çantaları, yemek kutuları ve oyuncakları var. Yıllar içinde izledim ve çok iyi bir dizi olduğunu düşündüm. Chase’i seslendirmeyi çok sevdim çünkü kim köpekmiş gibi yapmak istemez ki? Komiktirler, sevimlidirler ve çoğu kişinin en iyi dostlarıdır. PAW Patrol’daki köpekçikler de dünyayı kurtarıyor, çok güzel köpekçik çantaları, havalı arabaları, muhteşem helikopterleri ve motosikletleri var.”

Dodge bütün köpekçiklerin yeni dünyalarında bir veya iki güzel anı olduğunu ekliyor. “Buna kendilerini tanımlamaya yardım eden müthiş kurtarma olayları da dahil. Her köpekçik, bir kısım çocuğun sevgilisi. O yüzden kimseyi atlamak istemedik. Örneğin Dodge, Skye’ın filmde görkemli bir kurtarma sahnesi olduğunu belirtiyor. Macera şehrinin üzerini kaplayan güçlü ve tehlikeli fırtınalar yaratan Bulut Avcısı olarak bilinen bir zımbırtıyı yok etmek için helikopterini feda ediyormuş. 

Rocky’nin güzel anı, Humdinger’ın kiraladığı havai fişek gösterisi sırasında yaşanır. Köpekçikler alevleri söndürür ve Rocky, kalan havai fişekleri aracının arkasına doldurup geri dönüşüme atar. Ama hala ateşli gösteride kalanlar vardır ve Rocky’nin ve kamyonetinin mekanik boğa gibi aşağı yukarı zıplamasına neden olur. Dodge şunları söylüyor; “O anda köpekçiklerin kurtarma olayının en şiddetli anında bile ne kadar eğlendiğini görüyorsunuz.” 

Rubble, hikayenin komik anlarında gevşeme sağlıyor. Brunker da şiddetli anları komikliklerde ve tuhaflıklarda kullanmaktan keyif almış. Şunları söylüyor; “Ama diğer köpekçikler gibi Rubble da kahraman ve beton mikserini kontrolden çıkan bir eğlence treninde faciayı önlemek için kullanır.” Olay, Humdinger’ın en aptalca fikrinin sonucudur; “Baş aşağı metro/hız kovanı.” 

Başka bir sahnede Rubble, Chase’i ve diğer köpekçikleri mahsur kaldıkları Humdinger’ın yönetimindeki köpek gündüz bakım merkezinden kurtarmak için, orayı yıkı güllesiyle ezer.

Dodge, Marshall’ın her zamanki gibi komik ve kahraman olarak kusursuz bir kombinasyonla ışıldadığını söylüyor. “Tabii ki PAW Patrol’ün en büyük arabasına sahip ve su topuyla harika bir anı var. Humdinger’ın çılgın havai fişeklerinin yaptığı yangınları söndürüyor. Belki de Marshall’ın en havalı anı, eğlence treni kurtarma sahnesinde sonsuz uzun merdivenini kullandığı andır. Merdiven kaydırağa dönüşüyor ve o kaydıraktan kayıp da Marshall’ın itfaiye kamyonuna inmeyi kim istemez ki?”



BAZI ÇOK ÖZEL KONUKLAR / HAYRANLAR


PAW Patrol’a beyaz perdedeki ilk maceralarında eşlik eden birkaç konuk oyuncu projeye yetenek, deneyim ve hayranlık getirdiler. Dodge şunları söylüyor; “Bu yardımcı oyuncuların seçimi aylar süren ekip çalışmasıyla ve çocuk hayranları olan bir oyuncu listesiyle başladı.”

Tyler Perry, huysuz kamyoncu Gus rolünü seslendiriyor. Köpekçiklerin Macera Şehri’ne gelmesinden önce kurtarılıyor. Perry, filmde Gus’ın tanıtımını yapıyor; “Gus, Macera Şehri’ne giden ve Kanada akçaağaç şurubu taşıyan bir kamyon şoförü. Buzlaş içiyor ve bacağına düşüyor. 22 tekerli kamyonunun kontrolünü kaybetmesine neden oluyor. Aynı anda yoldan ağır ağır geçen bir yavru kaplumbağadan kaçmak için yoldan çıkıyor. O yüzden Gus’ın başı derde giriyor ve büyük bir kurtarma operasyonuna ihtiyacı oluyor.” Kurtarma ne polisten, ne itfaiyeden geliyor. Burada PAW Patrol aranır!

Oyuncu/yapımcı/yönetmen/medya patronu, 6 yaşındaki oğlu sayesinde bu fenomeni zaten bildiğini söylüyor. Perry şunları söylüyor; “En sevdiği köpekçikler Skye, Chase ve Zuma. Dizinin akılda kalan şarkısını da ezbere biliyordum! Yani rolü kabul etme sebebim oğlumun çok sevdiği bir şeyin bir parçası olmaktı.”

Dahası Perry, PAW Patrol’ün çocuklara ve ebeveynlerine birçok ders öğretebilmesini de takdir ediyor. Şöyle anlatıyor; “PAW Patrol’ün en sevdiğim yanı şu. Ben küçükken “yardımcıları” aramayı öğrendik. İlk yardım ekipleri. Yani bu karakterler bir polis memuru, itfaiyeci gibi kişiler. Küçükken yardımcılar aramak çok önemlidir.

Perry şunları ekliyor; “Kurtarma operasyonları ve maceralar, çocuklara ilham veriyor ve yardım etmeyi, başkaları için doğru şeyleri yapmayı ve iyi insanların etrafında olmayı öğretiyor. Bu çok derin bir mesaj ve bunca yıldır beni PAW Patrol’a çeken de bu oldu.”



Kim Kardashian, sadece havlayıp ısırmayan şımarık bir kaniş olan Delores’i seslendiriyor. Delores, kendini Humdinger’ın alçak eylemlerini durdurmak için PAW Patrol’ün çabalarının içinde buluyor. Kardashian şunları söylüyor; “Delores, sosyetik bir kaniş yavrusu. Diğer köpekçiklerle pek takılmıyor. İtilip kakılmak istemiyor. Şımarık ve komik biri. PAW Patrol köpekçikleriyle çok az ortak noktası var ve onların tarzına sahip olmayı hiç istemiyor. Kurtarmalar sırasında fazla yardımcı olduğunu sanmıyorum. Çünkü kirlenmek istemiyor. Böyle bir köpekçiğin PAW Patrol dünyasına girdiğini görmek eğlenceli.” 

Şöyle devam ediyor; “Delores benim için mükemmel bir karakter. Baita Delores’in bir taslak çizimini gördüm ve çok şirin olduğunu düşündüm. Delores’e benzeyen beyaz bir kanişim bile vardı.  En önemlisi dizinin büyük hayranı olan çocuklarımı çok heyecanlandıran bir filmin parçası olduğum için çok mutluyum. Bir yaşındaki oğlumun öğrendiği ilk sözcükler ‘baba’ ve PAW Patrol’ idi. Üç yaşındaki Chicago da diziye takıntılı. Yani o dünyanın bir parçası olmak beni gururlandırıyor. Bunu çocuklarım için yapıyorum çünkü onları çok mutu ediyor!”

Bir başka ünlü hayran ve artık PAW Patrol ailesinden olan biri de gece yarısı talk şov sunucusu Jimmy Kimmel. Kimmel, Macera Şehri’nin haber muhabiri Marty Muckracker’ı seslendiriyor. Kimmel espriyle şunları söylüyor; “Çok azimli bir muhabir. Marty her zaman olay yerinde ve haberleri dürüstçe aktarıyor. Marty’nin haberlerinde hiç yalan haber yok.” Marty’nin canını sıkan Başkan Humdinger için bu durum çok utanç verici.

Kimmel’ın PAW Patrol dünyasına girmesinin de çocukları aracılığıyla olması hiç şaşırtıcı değil. “Çocuklarım bayılıyor. Özellikle de oğlum. Hiç durmadan izliyor. Aslında geçenlerde bir oyuncakçı dükkanına gitti. Yaratıcılığını kullanarak kendi oyuncak ayını tasarlayıp yapması gerekirken Chase’i yaptı. Oğlum yaptığı oyuncağın adının ve soyadının “Chase Chase” olduğunu söyledi. Pek yaratıcı değil ama Chase’i gerçekten çok seviyor.” 

Bununla birlikte Kimmel, bu noktaya kadar, sevilen evrenin yeni bir üyesi olarak yeni bulduğu bu konumla oğlunu etkileyememiş. Babasının yeni PAW Patrol filminde yer aldığını anlatmaya çalışıyorum. Ama neden bahsettiğimi pek anlamıyor. Hâlâ bunun beni onun gözünde en azından birkaç gün için önemli biri yapacağını umuyorum.”

Kimmel’ın Muckraker’ı Humdinger’ın kötü planlarını haber yaparken Humdinger’ın yandaşları Ruben ve Butch da kötü devlet adamının başarısını sağlamak için ellerinden geleni yapıyorlar. Ruben’ı seslendiren oyuncu-yapımcı Dax Shepard şunları söylüyor; “Ruben ve Butch alt sınıf haydutlar. Ben kendi komik şekilde kaba ve beceriksiz yöntemleriyle Başkan Humdinger’ın çemberine girmeyi başarmış, kalitesiz Jersey’li gangster olan Ruben’i seslendiriyorum. Ruben, haysiyetsiz, gururlu, kırılgan biri ve her zaman statüsünü yükseltmenin yollarını arıyor.” 



Seslendirme ekibindeki diğer bazı sanatçılar gibi Shepard da PAW Patrol’ü çocukları aracılığıyla öğrenmiş ve sonra kendisi de hayranı olmuş. “Dizi, çocuklarımla birlikte izlemeyi sevdiğim ilk dizi oldu. Çünkü her hikaye büyük bir zorluğu sunuyor ve çok havalı arabalar var. (Shepard ünlü bir motosikletçi). Rubble da en sevdiğim karakter çünkü altında bir buldozer var.  Ayrıca itfaiye kamyonları var. Neredeyse bir haydut olan Skye’ın helikopteri var. Genel olarak motor sporlarıyla dolu bir aile.”

Shepard ailesi için babalarının en sevdikleri karakterin yer aldığı yeni sinema filminde yer alması inanılmazmış. “Öncelikle çocuklarım PAW Patrol ailesinde yer alacak kadar yetenekli olduğumu düşünmedi. Ama sonra tanıtım filmlerinde kullanılan, olağanüstü sayıda PAW Patrol oyuncağı aldım. Büyük kızıma filmdeki işimi, bir hafta sonra tamamlayana kadar paketleri açamayacağını söyledim. Daha önce hiç böyle büyük bir beklentiye girdiğini görmemiştim. Ürünleri açmadan önce saatleri sayıyordu. Yani evet, PAW Patrol evimizin çok büyük bir parçası.”

Shepard için bir başka ilgi çekici yanı da PAW Patrol’daki ilk rolünün ilk kez beyaz perdede yayınlanacak olasıymış. Şöyle anlatıyor; “Çocuklar bugüne kadar TV ekranlarında, tabletlerinde ya da telefonlarında izlediler. Artık diziyi seven bir sürü çocukla birlikte sinemaya gidip bu karakterleri kocaman büyüklükte görebilecek olmaları heyecan verici. Çocuklarıma büyürken çok değer verdiğim sinemaya gitme deneyimini yeniden yaşatacağım.”

PAW Patrol evrenindeki bir başka yeni karakter de süper inek bilim insanı ve Humdinger’ın “baş entelektüeli” Kendra. Cahil Başkan tarafından, Macera Şehri’nin göklerinin sonsuza dek güneşli olmasını sağlamak üzere Bulut Avcısı olarak bilinen hava durumu kontrol makinesi yapması için işe alınmış. Humdinger’ın tüm olağanüstü işleri gibi işler ters gider ve Kendra, macera Şehri’ni meteorolojik bir felaketten kurtarmak için PAW Patrol’dan yardım istemek zorunda kalır.

Liberty’yi seslendiren Marsa Martin ile birlikte Black-ish’de rol alan Yara Shahidi şunları söylüyor; “Kendra’nın bu filmde rolü çok büyük. Çünkü Humdinger’ın isteği üzerine icadı olan Bulut Avcısı’nı yapmaya zorlanıyor. Bulut Avcısı, felakete giden bir zincir reaksiyona neden oluyor.”

Rol, Shahidi’ye hitap etmiş. “Ben hep bilimin ve matematiğin önemli olduğunu düşünürüm. Çünkü size birçok olasılık açarlar. Gençler bilimle ilgilendiğinde çok daha fazla fırsatları olduğunu ve olasılıklarını genişletmelerine yardım ettiğini biliyoruz.”

Peki, ya en sevdiği PAW Patrol köpekçiği? 

Şunları söylüyor; “Bunu söylemek zor. Taraflı olabilirim çünkü kadroda tanıdığım ve sevdiğim bir oyuncu var. TV’den kız kardeşim Marsai. PAW Patrol’de yeni olmasına rağmen Liberty’yi çok seviyorum.”

Shahidi’nin, Kendra’nın detaylı ve karmaşık icatlarını ve teorilerini aktarması için öğrenmesi gereken bilimsel jargonla birlikte beklenmedik bir test gelmiş. Şöyle anlatıyor; “Kendra çok fazla büyük laflar ediyor ve çok hızlı konuşuyor. Kendra’nın bitmek bilmeyen dört veya beş heceli kelimeleri, karakteri anlamaya çalışırken yaşadığım en zor bölümdü.”



GÖREV BAŞINDA… YAKININIZDAKİ BİR SİNEMADA   


Yapımcılar için PAW Patrol Filmini sinemalara getirmeye, yapımın ilk aşamalarında Covid 19 pandemisi nedeniyle çok zorlanmışlar ama hayata geçirdikleri karakterler gibi sanatçılardan, animatörlerden, departman yöneticilerinden, yapımcılardan ve yönetmenden oluşan ekipler de sevilen TV dizisinin beyaz perde versiyonunu yapma amaçlarından hiç vazgeçmemişler.

Jennifer Dodge şöyle anlatıyor; “Pandemiden dolayı kapanmalar başladığında animasyona başlamamıza üç veya dört hafta kalmıştı. Resimli taslaklar ve tasarım çalışmaları bitmişti. Tüm kurgu teçhizatını, bilgisayar sunucularıyla birlikte özel konutlara nakletmek zorunda kaldık. Bu arada stüdyoya adım atmadan büyük bir sinema filminin animasyonunu nasıl yapacağız diye düşünüyorduk. Uzaktan nasıl yapacağımızı çözdük. Animasyonun her karesi birinin evinde yaratıldı. Ve filmi vaktinde tamamladık.”

Şöyle devam ediyor; “Kayıtlar için mikrofonları ve diğer ses ekipmanlarını oyuncularımızın evine gönderdik. Bazıları dış seslerden izole olmak için ses mühendislerimizin denetiminde giyinme odalarını bile kullandılar. Tyler Perry’nin tabii ki Atlanta’da Tyler Perry Stüdyolarında kendi kayıt stüdyosu vardı. Kim Kardashian’da katı Covid protokolleri altında Los Angeles’ta bir stüdyoda kayıt alabildi.”

Ramsey Naito, uzaktan çalışmayı neredeyse sorunsuz bir geçişle kolaylıkla sağlamalarının Spin Master’ın ve Nickelodeon’un animasyon filmleri topluğuyla uzun soluklu ilişkileri sayesinde olduğunu söylüyor. “Pandemi başladığında animasyon dünyasıyla olan derin bağlarımız sayesinde mobilize olup PAW Patrol Filmi için çalışmaya devam edebildik. Yine de her şeyin bir araya gelmesi ve vaktinde tamamlamamız mucize gibi bir şeydi.”

Post prodüksiyon biterken PAW Patrol Filmi’ni her yerdeki izleyicilere ulaştıran ekip, tüm dünyadan milyonlarca kişiye dokunmuş olan fenomenin yeni bölümü için umutlarını ve beklentilerini iletiyor. Tyler Perry şunları söylüyor; “Bu, küçük oğlumun ilk sinema deneyimi olacak. Onun yanında olup izlemek için sabırsızlanıyorum. Hepimizin en sevdiğimiz köpekçikleri normalden büyük görecek olmamız çok heyecanlı. 

Iain Armitage, kahraman köpekçiklerle paylaşılan kurtarma operasyonlarının ve maceraların günlük yaşamımızda, özellikle de son pandemide gerçek kahramanlar olan ilk yardım ekiplerinin önemini anlamak için bir giriş olduğunu söylüyor. Bence PAW Patrol Filmi’nin ve dizinin çocuklara cesur bir itfaiyeci, polis memuru, havacı, geri dönüşüm mühendisi veya inşaat uzmanı gibi her şeyi yapabileceklerini öğretmesi harika.” 

Kim Kardashian için büyük bir sinema filmindeki seslendirme görevi yeni bir deneyim olmuş. “yeni deneyimleri severim. Konfor alanımın dışında bir şey yapma fırsatı için minnettarım. Aynı anda hem büyümeme hem de çocuklarımı mutlu etmeme olanak verdi!”

Yara Shahidi, yüzlerce hayranı sinema salonlarında yeniden bir araya getirmenin “filmi birçok düzeyde büyük bir olaya dönüştüreceğini” düşünüyor. “PAW Patrol’ün sevdiğimiz yanını hep birlikte kutlama fırsatını bulacağız.”



Nickelodeon’dan Ramsey Naito şunları söylüyor; “Film, arkadaşlarının ve ailenin yanında olmayı, iyi bir vatandaş olmayı hep PAW Patrol’ün en büyük macerası bağlamında kutluyor. Çocukları ve aileleri en çok ihtiyacımız olan bir zamanda eğlendirecek. Hem sinemalarda hem de Paramount’da ailelere bir araya gelmeleri için harika bir fırsat sunacak.”

Spin Master’da yönetici de olan yapımcı Jennifer Dodge, yapım sırasında da oradaymış ve şunları söylüyor; “İzleyicilerin diziyi izledikleri anki neşeyi daha büyük bir ekranda yaşamalarını umuyoruz. Maceraları ve kurtarma operasyonlarını sevdiklerini zaten biliyoruz ve şimdi sevgili köpekçiklerini beyaz perdede görme deneyiminin keyfini çıkarmalarını da umuyoruz.”

Sözlerini şöyle tamamlıyor; “PAW Patrol’ü sinemaya taşımak, filmi benzer bir zamanda izleyen çocuklarla birlikte büyük bir an yaşamamızı sağlıyor. Dizinin tarihinde büyük bir an. Hayranlarımız ve aileleri için çok heyecanlı olacak.”


Filmin mmknmrtb notu:     /10