11.12.15

'Masumiyet Müzesi' ilk kez !f İstanbul’da!.



!f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’nden gala sürprizleri gelmeye devam ediyor.

Grant Gee’nin Orhan Pamuk’un aynı adlı kült romanından esinlenerek çektiği ve seyirciyi şiirsel, karanlık ve sinemasal bir yolculuğa çıkaran Masumiyet Müzesi, Türkiye’de ilk kez !f İstanbul’da gösterilecek.

Orhan Pamuk’un ‘Masumiyet Müzesi’ kitabı başta olmak üzere çeşitli kitap ve metinlerinden esinlenerek çekilen, dünya prömiyerini yaptığı Venedik’te hayranlıkla karşılanan “Innocence of Memories / Masumiyet Müzesi”, Türkiye’de ilk kez 15. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’nde gösterilecek.

Radiohead ve Muse için çektiği efsane videolarının yanı sıra “Joy Division” ve “Patience” (After Sebald) gibi kült belgeselleriyle tanıdığımız Grant Gee’nin yönettiği film, Nobel Ödüllü yazarın ‘Masumiyet Müzesi’, ‘Kara Kitap’ ve ‘İstanbul’ kitaplarından yola çıkarak kurduğu şiirsel ve büyülü bir İstanbul’u anlatıyor.

‘Masumiyet Müzesi’nin dikkatli okurlarının fark edebileceği küçük bir kahramanın, Füsun’un arkadaşı Ayla’nın 12 yıl sonra İstanbul’a gelişi ve bu süreçte şehirde yaşanan değişimi yorumlayışını dış sesle izlediğimiz film, boğazın geçitlerinden geçerek İstanbul'un geceleri kimsesizleşen sokaklarında sinemasal ve karanlık bir yolculuğa çıkarıyor.


Orhan Pamuk’un “Ciddi, yoğun ve entelektüel bir film” sözleriyle övdüğü Masumiyet Müzesi, Türkiye’de ilk kez !f İstanbul’da gösterilecek.




Mars Cinema Group ortaklığında yapılacak 15. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali, 18-28 Şubat 2016 tarihlerinde İstanbul’da, 3-6 Mart 2016 tarihlerinde ise Ankara ve İzmir’de gerçekleştirilecek.