14.9.14

Lale Müldür filmini ArtInternational’da çekecek!.


26-28 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek ArtInternational’ın sanatsal programı birbirinden etkileyici sanatçıları bir araya getiriyor ve videodan performansa, çağdaş sanatla dolu bir üç gün vadediyor.

Programın dikkat çekici isimlerinden şair Lale Müldür, fuara deneysel film projesi “Azılı Yeşil”le katılıyor ve filmin çekimlerini ArtInternational’da sürdürüyor.

26-28 Eylül tarihlerinde ikincisi gerçekleşecek ArtInternational çağdaş sanat fuarının artistik programı açıklandı.

Stephane Ackermann’ın direktörlüğünde hazırlanan programda, tanınmış sanatçılar tarafından hazırlanmış performanslar ve enstalasyonların yanı sıra Türkiye’den ve yurt dışından küratörler, enstitüler ve güncel sanat platformlarının katılımıyla gerçekleşecek etkinlikler de bulunuyor.

Programın en dikkat çekici işlerinden birisi de şair Lale Müldür’ün deneysel film projesi “Azılı Yeşil”in gösterimi ve çekim süreci olacak.

Müldür, Kaan Karacehennem ve Franz von Bodelschwingh’in eşliğinde yönettiği bu filmin gösterimine katılacak ve uzun versiyonun çekimlerini fuar alanında yapacak.

Lale Müldür’ün, şiirlerinde ve günlük hayatında olduğu gibi, sıradan görünen olaylardan sayısız etkileyici sahneler yaratarak çektiği film, Lale Müldür Tiyatrosu’nu sinemaya uyarlama denemesi olarak da okunabilir.
Fuarın bir diğer sürprizi ise, Lale Müldür’ün daha önce yayımlanmamış şiir ve görsel çalışmalarının ArtInternational’a özel fuar kataloğunda yer alacak olması.



Fuara özel performanslar

Sanatseverlerin fuar alanında izleyebilecekleri diğer performanslar arasında; sıradışı işleriyle çağdaş sanat dünyasında büyük ses getiren performans sanatçısı Hsia-Fei Chang’ın “Istanbul Code”, Voin de Voin’den “Doubt Connection Sufferance Aisthesis Eros”, Chantal Yzermans’ın “Totem Ancestor”, Erdem Taşdelen’in “The Servitude of the Left” yer alıyor.

Fuar kapsamında ayrıca Olafur Olafsson ve Libia Castro ikilisinin “Your Country Does Not Exist/Ülken Zaten Yok Ki” adlı yerleştirmeleri ve Camila Rocha’nın sanatçı ve grafik tasarımcı Berkutay Günel ve Orçun Biricik ile bir araya gelerek ArtInternational’a özel hazırladığı kısa film de izlenebilecek.

Video tutkunlarına özel “Amnezi Salgını”

Geçen yıl olduğu gibi Başak Şenova küratörlüğünde hazırlanan “Sahnedeki Videolar” bölümünde, fuara özel hazırlanmış videolar gösterilecek.
Şenova’nın “Amnezi Salgını” adını verdiği ve hatırlama, yersizlik ve günlük hayatımızda yer etmiş hatıraların konu edildiği çalışmaları bir araya getiren bu bölümde; Ahmed Mater, Annika Eriksson, Cengiz Tekin, George Barber, Gülsün Karamustafa, Persijn Broersen, Margit Lukác ve Pravdoliub Ivanov gibi isimlerin videoları yer alıyor.

ArtInternational’ın büyük ilgi gören bölümlerinden “Alternatifler”in bu yılki küratörleri ise Özge Ersoy ve Merve Ünsal.
Kâr amacı olmayan sanat alanlarının yer aldığı sanat projelerini bir araya getiren bu bölümde 49A, 5533, Bağımsız Sanat Derneği, Bandrolsüz, collectorspace, PASAJ, Protocinema, Reccollective, Sütüdyo, SPOT ve Torun gibi sanat inisiyatifleri ve gruplarının çalışmaları sergilenecek.

Konuşma Programı SPOT’tan

Fuarın büyük ilgi görmüş etkinliklerinden “Konuşma Programı”, bu yıl SPOT Projects’e emanet. Koleksiyoner Tansa Mermerci Ekşioğlu ve küratör Zeynep Öz’ün birlikte kurdukları SPOT’un hazırlayacağı “Konuşma Programı”, Nadejda Bartels, Alistair Hicks, Khalil Rabah, Mario Rizzi, Vasıf Kortun gibi yerli ve yabancı sanatçıları, iş ve sanat dünyasının önde gelen isimlerini, küratörleri, koleksiyoner ve sanat danışmanlarını bir araya getirecek.

Bilet fiyatları değişmiyor

ArtInternational, 26-27 Eylül tarihleri arasında 12:00 – 20:00, 28 Eylül Pazar günü ise 12:00 – 18:00 saatleri arasında sanatseverlerin ziyaretlerine açık olacak.
Fuarın biletlerinde ücret artışı olmayacak ve geçen yıl olduğu gibi günlük Tam 30 TL, Öğrenci 15 TL, 3 günlük Tam 60 TL, Öğrenci 15 TL olarak satışa sunulacak.

Biletler biletix’ten ya da Haliç Kongre Merkezi’nde bulunan gişelerden alınabilecek.