20.8.14

Weekend / Hafta Sonu


Bir grup arkadaşıyla takıldıktan sonra tek başına bir gece kulübüne geçen Russell (Tom Cullen), çapkınlık peşindedir.

Bir süre orada takıldıktan sonra, Glen (Chris New) ile birlikte kulüpten ayrılır.

Barlarda ve yatak odalarında geçen, kimi zaman sarhoş, kimi zaman kafaları güzel bir halde dolaştıkları, hikâyeler anlatıp seviştikleri bir hafta sonu böylece başlar.

Weekend

Senarist-Yönetmen: Andrew Haigh
Oyuncular: Tom Cullen, Chris New, Jonathan Race, Laura Freeman

Ülke: İngiltere
Dağıtım: M3 Film
Yapım: Tristan Coligher
İthalat: Bir Film



mümkünmertebe notu ::

Dışarıda, işinde ya da arkadaşlarının arasında gay -gibi- olmaktan utanarak, 'hetero' -gibi- görünmeye çalışan, sadece evinde iken kendi gerçekliğini yaşayabilen, bu 'korkak' duruşundan da nefret eden; yani, toplumun -herkes gibi onu da-  bi güzel bağladığı o 'normal' cinsellik zincirlerinden henüz kurtulamamış, duygusal bir kahramana sahip, mükemmel bir dram..


Öte yandan film -beklendiği üzre- içeriğindeki 'sıradışı' ilişkiyle değil, sade öyküsüne ve küçük  prodüksiyonuna karşın yarattığı duygusal aurayla ve hakikiliğiyle, çarpıcı olmayı başarıyor..

Özellikle homoseksüellik, onunla bağlantılı olarak heteroseksüellik, arkadaşlık, sevgililik ve her türden ilişkiler üzerine 'aşırı' gerçekçi, fazlasıyla doğal konuşmalarla ilerleyen Weekend, öykü benzerliği olmasa da hem kalitesi, hem de eşcinsellik özelinde benzer hassasiyetlere değinen senaryosuyla, La Vie d'Adèle'in yoldaşlığına lâyık bir film..

  4 5