31.7.14

Fazıl Say'dan 'İlk Şarkılar'


Dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, Ege'nin farklı şehirlerinde gerçekleşecek konserlerinde dinleyicileri ile buluşmaya hazırlanıyor.

31 Temmuz tarihinde D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali’nde, festivalin onuncu yılı için verilen eser siparişi üzerine bestelediği “Hermias - Yunus Sırtındaki Çocuk” eserinin dünya prömiyerini gerçekleştirecek olan Fazıl Say, daha sonra  “İlk Şarkılar” ile Ege turnesine devam edecek.

Geçtiğimiz yıl  20 yıl önce bestelemiş olduğu şiir üstatlarının şiirlerini Serenad Bağcan yorumuyla “İlk Şarkılar” isimli albümünde bir araya getiren sanatçı, Ege’nin çeşitli şehirlerinde gerçekleştireceği konserlere hazırlanıyor.

Turnenin ilk konserini 5 Ağustos Salı günü Datça Açıkhava Tiyatrosu'nda gerçekleştirecek olan Fazıl Say, dinleyicilerin hem albüme hem de önceki konserlere gösterdiği ilgiden oldukça mutlu olduğunu, diğer şehirlerde de dinleyicilerle bir araya gelmenin kendisi için önemli olduğunu belirtti.

“İlk Şarkılar” konserleri, 5-6-7 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek Datça, Çeşme ve Ayvalık konserlerinin ardından sanatçının yoğun yurt dışı konser programı sonrası yeni konserlerle devam edecek.
Konserlerde ilk bölümde Gezi Park 2 piyano sonatını solo seslendirecek olan Say, ikinci bölümde ise İlk Şarkılar’ı şairlerle olan anıları ve şarkıların hikayeleri ile seyircilere anlatıyor.
Konserlerin biletleri Biletix ve gişelerden temin edilebilir.



Fazıl Say “İlk Şarkılar” albümünde şiir ve müziği buluşturuyor…

‘İlk Şarkılar’ albümünde Nâzım Hikmet'ten "Memleketim", Orhan Veli'den "Efkârlanırım" ve "İstanbul'u Dinliyorum", Can Yücel'den ‘Sardunyaya Ağıt’, Metin Altıok'tan “Düşerim” ve “Bu Kekre Dünyada”, Cemal Süreya'dan ‘Dört Mevsim’, Pir Sultan Abdal'dan ‘Sordum Sarı Çiğdeme’, Ömer Hayyam'dan ‘Akılla Bir Konuşmam Oldu’ ve Muhyiddin Abdal'dan ‘İnsan İnsan’ şiirleri yer alıyor.

Fazıl Say besteleriyle buluşan bu değerli şiirler, şiir ve müziğin bir arada olduğu farklı bir çalışma olarak sanatçının kariyerinde özel bir yerde duruyor.
Albümde yorumcu olarak yer alan Serenad Bağcan ile kayıtları gerçekleştiren Fazıl Say'ın şarkılarının yer aldığı albümün konserleri de büyük ilgi görüyor.

“İlk Şarkılar” Plak formatında raflardaki yerini aldı...

2014 yılının en başarılı albümlerinden bir tanesi olarak satış rekorları kıran ve büyük ilgi gören İlk Şarkılar albümünün CD ve dijital formatlarının yanı sıra, geçtiğimiz günlerde raflardaki yerini alan plak formatı ise dinleyicilerden büyük ilgi görüyor.
Say'ın ilk plağı olan İstanbul Senfonisi'nin nostaljik havasının etkisini en iyi şekilde yansıtan plak formatı, İlk Şarkılar'ın edebiyat ve müzik buluşmasını ise unutulmaz bir şekilde harmanlayarak dinleyiciye özel bir tecrübe sunuyor.

Konserler:

5 Ağustos // Muğla - Datça - İlk Şarkılar

‣ Biletix: http://www.biletix.com/etkinlik/RKFS5/TURKIYE/tr

‣ Gişe: Özlü Bal

6 Ağustos // İzmir - Çeşme - İlk Şarkılar

‣ Biletix: http://www.biletix.com/etkinlik/RKFS6/TURKIYE/tr

‣ Gişe: Kilise Önü, Ilıca Altınkapı Restorant

7 Ağustos // Balıkesir - Ayvalık - İlk Şarkılar

‣ Biletix: http://www.biletix.com/etkinlik/RKFS7/TURKIYE/tr

‣ Gişe: Turizm Bürosu (Tansaş Önü), Sağlam Optikler, Melisa Butik (Cunda)