3.5.14

Genç Fotoğrafçılar Ödülü’ne başvurular başladı!.


Amerikan Türk Cemiyeti’nin kültür sanat programı Moon and Stars Project tarafından düzenlenen Genç Fotoğrafçılar Ödülü’nün beşincisi için geri sayım başladı.

15 Mayıs’ta sona erecek başvurular bu yıl Türkiye’deki bütün fotoğraf ve görsel iletişim tasarımı bölümü öğrencilerine açık olacak. 

Genç fotoğrafçılar toplamda 10 bin dolar para ödülünün yanı sıra yıl sonunda Elipsis Galeri’de açılacak sergiye katılma hakkı kazanacak.

Türkiye’de fotoğraf alanında lisans eğitimi gören gençleri teşvik etmek ve desteklemek amacıyla 2010 yılında Haluk Soykan tarafından başlatılan “Genç Fotoğrafçılar Ödülü” 5. yaşına giriyor.

Amerikan Türk Cemiyeti’nin kültür sanat programı Moon and Stars Project tarafından düzenlenen ve başvuruların 15 Mayıs’ta sona ereceği ödüllerde bu yıl yeni bir uygulama dikkat çekiyor.

Daha önce belirli üniversitelerin hocalarının önerdikleri isimlerin katılabildiği ödüllere bu yıldan itibaren, Türkiye’deki bütün fotoğraf ve görsel iletişim tasarımı bölümü öğrencileri başvuru yapabilecek.

Titiz bir seçim süreci sonunda belirlenen Genç Fotoğrafçılar Ödülü’nde toplam 10 bin dolar para ödülü verilecek ve kazanan fotoğraflar 2014 sonbaharında Elipsis Galeri’de açılacak bir sergiyle sanatseverlerle buluşacak.

“Fotoğrafçılığı desteklemek adına küçük ama önemli bir adım”

Genç Fotoğrafçılar Yarışması’nın mimarı ve destekçisi Haluk Soykan ise bu ödülün gençleri desteklemek için küçük ama önemli bir adım olduğunu söyledi: “Genç Fotoğrafçılar Ödülü henüz kariyerinin başlangıcında olan ve gelecek vadeden sanatçıların ilgi duydukları bir sanat formu olan fotoğrafçılığı desteklemek üzere attığımız küçük ama önemli bir adımdır. Bu yarışmaya katılan siz öğrenciler anlatmaya çalıştığımız bu yolu seçerek doğru kararı verdiniz ve bizler sizinleyiz. Ve eğer bu yolda ilerlemek için fedakarlık yapmaya istekliyseniz, bizler de aynı şekilde istekliyiz.”

Genç Fotoğrafçılar Ödülü, Haluk Soykan tarafından Turkish Philanthropy Funds bünyesinde oluşturulan “Genç Fotoğrafçılar Ödülü” fonundan yapılan hibe ile gerçekleştirilmektedir.

15 Mayıs’ta sona erecek başvurularla ilgili detaylı bilgi için..


Moon and Stars Project