25.1.14

!f İstanbul, Oscar adayı filmlerle geliyor!


13 Şubat’ta başlayacak !f İstanbul’da gösterilecek 5 film, 2014 Akademi Ödülleri’nde toplam 11 dalda adaylık kazandı.

Dallas Buyers Club, The Grandmaster, The Wind Rises, Cutie and the Boxer ve The Square, Türkiye’de ilk kez !f İstanbul’da seyirciyle buluşacak!

!f İstanbul’un Digiturk Galaları bölümünde gösterilecek Dallas Buyers Club, “En İyi Film”, “En İyi Erkek Oyuncu”, “En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu”, “En İyi Özgün Senaryo”, “En İyi Kurgu”, “En İyi Makyaj” dallarında adaylık alarak, “American Hustle”, “Gravity” ve “12 Years a Slave”den sonra en çok adaylığa sahip film oldu.
!f İstanbul’un açılış filmi de olacak Dallas Buyers Club, en son Altın Küre Ödülleri’nde Matthew McConaughey’e drama dalında en iyi erkek oyuncu, Jared Leto’ya da en iyi yardımcı erkek oyuncu ödüllerini kazandırarak Oscar şansını artırmıştı.

Digiturk Galaları bölümünde gösterilecek Wong Kar-Wai filmi The Grandmaster/Büyük Usta, “En İyi Görüntü Yönetmeni” ve “En İyi Kostüm Tasarımı” dallarında adaylık kazanırken, Hayao Miyazaki’nin sinemaya vedası olacağını söylediği The Wind Rises/ Rüzgâr Yükseliyor da beklendiği gibi “En İyi Canlandırma Film” dalında aday oldu.




Belgeseller bu sene tam !f’lik!

Oscar yarışının öne çıkan bölümlerinden belgesel dalında ise !f İstanbul’un 2014 programından 2 film yer alıyor.
Bunlardan ilki Zachary Heinzerling’nin Sundance’te Belgesel dalında yönetmenlik ödülü, Tribeca’dan da Seyirci Ödülü’nü kapan filmi Cutie and the Boxer/Genç Kız ve Boksör.
Boks gibi şiddet içerikli bir sporu, son derece artistik bir biçimde resim sanatına yansıtan Ushio Shinohara ile kendisi gibi sanatçı olan eşi Noriko’nun birlikte açacakları sergiye hazırlıklarını anlatan film, şimdiden 2014’ün en ışıltılı filmlerinden biri olacak görünüyor.

Belgesel dalının bir diğer !f 2014 filmi ise, Toronto’da En İyi Belgesel Ödülü’nü alan, Uluslararası Belgesel Birliği (IDA) tarafından da yılın en iyisi seçilen The Square/Meydan.
Jehane Noujaim’in yönettiği bu çarpıcı belgesel, Mısır’da yaşanan olaylarda yer alan bir grup aktivistin yaşadıklarını konu alırken, duymaya alıştığımız kanlı savaş haberlerinin, seçimlerin, protestonun arkasındaki insanlara dair portreler ve kişisel hikâyeleri paylaşıyor.

En İyi Belgesel dalının beklenen adaylıklarından The Act of Killing/Öldürme Eylemi ise Türkiye’de ilk kez ve sadece geçen yıl !f İstanbul’da gösterilmişti.




!f İstanbul 13 Şubat’ta yola çıkıyor

İş Bankası Maximum Kart partnerliğinde ve Mars Cinema Group ortaklığında yapılacak 13. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali, 13-23 Şubat 2014 tarihlerinde İstanbul’da, 27 Şubat-2 Mart 2014 tarihlerinde ise Ankara ve İzmir’de gerçekleşecek.

!f İstanbul bağımsız sinemanın en iyilerini, yılın çok konuşulan ve bol ödüllü filmlerini sinemaseverlerle buluştururken, !f music partileriyle İstanbul’un eğlence hayatına alternatif olacak, !f ² ile de 30’dan fazla kente film götürecek.

13. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali, 13-23 Şubat tarihleri arasında İstanbul’da Beyoğlu Cinemaximum Fitaş, İstinye Park Cinemaximum, Cinemaximum Budak; 27 Şubat-2 Mart tarihlerinde de Ankara Cinemaximum Armada ve İzmir’de ise Cinemaximum Konak Pier sinemalarında gerçekleşecek.

Festival biletleri ise 31 Ocak’ta biletix’te indirimli ön satışta.

Ayrıntılı bilgi için: www.ifistanbul.com