9.1.10

Los Abrazos Rotos (Kırık Kucaklaşmalar) : Aşk Olsun Pedro


Pedro Almodovar’ın yönettiği ve Penelope Cruz, Lluis Homar, Blanca Portillo ile Jose Luis Gomez’in oynadığı Kırık Kucaklaşmalar (Los Abrazos Rotos - Broken Embraces), 08 Ocak 2010′da Chantier Films dağıtımıyla Chantier Films tarafından vizyona çıkarılıyor.

Karanlıkta yazan, yaşayan ve seven bir adam. Bundan 14 yıl önce Lanzarote adasında geçirdiği korkunç trafik kazasında görme yeteneğiyle birlikte hayatının kadınını da kaybetmiştir. O günden sonra senaryo yazarken kullandığı takma adı Harry Caine ismiyle hikâyeler yazmaya devam eder.

(sadibey.com)





Pedro Almodovar'ın, bundan dört yıl önce çektiği Volver'ini gördükten sonra, o gün kendisine olan eski hayranlığımın zirve yaptığını hâlâ unutamam.. Bugün izlediğim Kırık Kucaklaşmalar (Los Abrazos Rotos)'ı ise hiç de iyi hatırlamayacağım maalesef..

Dalga geçtiğimiz o eski Yeşilçam melodramlarına rahmet okutacak sakillikte bir film olmuş bu yahu!

Şimdi düşünüyorum da şöyle bir gerçek ve neticesi var galiba: Pedro'nun, aslında her 'özgün' yönetmende mevcut olduğuna emin olduğum, haliyle Almodovar Sineması'nın özünde de bulunan, üstü sanatsal kamuflajla örtülü 'zevksizlik' çukuruna, bu filmiyle düşüverdiği çok açık..

Belli ki, sanatçının, önceki filmlerinde hayranlık bahşedici bir ustalıkla o çukurun kenarlarında gerçekleştirmiş olduğu estetik yürüyüşüymüş beni büyüleyen.. Ayağı tökezlediğinde ise..

Tıpkı, yine bu yıl içinde izlediğim ve akabinde morardığım, Wim Wenders'ın son filmi Palermo Shooting sonrasına benzer bir hayal kırıklığı içindeyim dostlar..




Gösterim sonrası, önce kendimden şüphelendim, "Yoksa bugün ben de mi bi tuhaflık var acaba?" dedim.. Akşam eve vardığımda Volver'i yeniden izledim ve emin oldum: Volver yine şahaneydi.. Peki ya gündüz gördüğüm o acayiplik neydi?
Ne yazık ki bu kez olmamış be Pedro!
Hem de o muhteşem Penelope Cruz'una rağmen..

2 yorum:

  1. Hadi ya! Ben de izlemeyi planlıyordum. Bak şimdi...

    YanıtlaSil
  2. ben seni etkilemiş olmayayım tuğba..
    şöyle bi çevreye baktım ki bu filmi benden mağda (evet.. maada nın numancası :) herkes beğenmiş çok şükür..
    sen de git, sen de geri kalma bence..

    YanıtlaSil