4.7.24

'Meydi̇n İngi̇ltere: Powell ve Pressburger Fi̇lmleri̇' MUBİ'de!

 


Martin Scorsese (Sıkı Dostlar, Killers of the Flower Moon), efsanevi Michael Powell ve Emeric Pressburger ikilisinin mirasını onurlandırıyor. 

Usta yönetmen, Made in England: The Films of Powell and Pressburger / Meydi̇n İngi̇ltere: Powell ve Pressburger Fi̇lmleri̇'nde, Michael Powell ve Emeric Pressburger'in sinemada bıraktığı güçlü etkiyi şahsi ve duygusal bir bakışla anlatıyor.



Scorsese, eşsiz klipler ve gün yüzüne pek çıkmamış arşiv görüntüleri eşliğinde, ikilinin sinema tarihindeki muazzam etkisini derinlemesine keşfederken, bir yandan da kendi sinemasına şekil veren filmlerini masaya yatırıyor. 

Uzun yıllardır birlikte çalıştığı kurgucu Thelma Schoonmaker'in yardımcı yapımcılığını üstlendiği bu çarpıcı belgesel, hem sinemayı daha iyi öğrenmek isteyenler hem de sıkı sinemaseverler için eşsiz bir hazine.

Kırmızı Pabuçlar, Siyah Nergis ve A Canterbury Tale dahil sayısız filme imza atan efsanevi sinemacılar Powell ve Pressburger. 

Bu ikilinin büyük hayranı olan Martin Scorsese, seyirciyi kendi hayatına da temas eden bir yolculuğa çıkararak muazzam bir külliyatın kapılarını aralıyor.



"Filmleri gösterişli, şiirsel, derin, maceracı, dikbaşlıydı; güzelliğe hayran, dibine kadar romantik ve asla taviz vermeyen işlerdi."  – Martin Scorsese


Filmin mmknmrtb notu:   80   /100