11.12.23

'Kameranın Hakikati' Pera Film'de!

 


Pera Film, Altyazı Sinema Dergisi iş birliğiyle, Aslı Ildır küratörlüğünde Cinéma Vérité: Kameranın Hakikati programını sunuyor.

Sovyet sinemacı Dziga Vertov’un Kino Pravda terimiyle aynı anlama gelen ve Türkçe'ye “sinema gerçek” olarak çevrilen cinéma vérité, ilk olarak Jean Rouch ve Edgar Morin imzalı Bir Yaz Güncesi ile ortaya çıkan, bir tür "sinema gerçeği deneyi”dir. 

Kameranın varlığının hissedildiği ve kadrajın içinde gerçekleşenlere müdahale edip onları değiştirdiği, yönetmenin katılımcılarla etkileşime geçtiği ve onlara sorular sorduğu bu akım, kameranın kurup temsil ettiği gerçekliği ya da "sinemanın gerçeğini" sorgulamayı hedefler. 


Bu Bir Aşk Hikayesi Değil

Akımın hem klasik hem de daha yakın dönem örneklerine yer veren seçki, ABD ve Fransa'nın yanı sıra, Meksika ve Şili gibi ülkelerden filmleri izleyiciyle buluşturuyor.

15 Aralık - 10 Ocak 2024


Bir Yaz Güncesi

Bu program kapsamındaki film gösterimleri indirimli müze giriş bileti ile izlenebilir. Biletler Biletix’ten veya Pera Müzesi resepsiyonundan temin edilebilir. Yasal düzenlemeler uyarınca aksi belirtilmediği sürece tüm film gösterimlerimiz 18+ uygulamasına tabidir.


Detaylı bilgi için tıklayın!