10.11.23

Trolls Band Together / Troller Hep Beraber




 Bu Noel mevsiminde Anna Kendrick ve Justin timberlake, DreamWorks Animation’ın gişe rekortmeni müzikal film serisi Trolls Band Together / Troller Hep Beraber filmi için geri dönerken aksiyon yüklü, yıldızlarla dolu, gökkuşağı renkli, benzersiz aile buluşmasına hazır olun. 




Gerçek dostluk ve flörtleşmeyle dolu iki filmin ardından Poppy (Kendrick) ve Çalı (Timberlake) resmen bir çift olmuşlardır (#broppy)! 

Birbirlerine yakınlaştıkça Poppy, Çalı’nın gizli bir geçmişi olduğunu öğrenir. 

Çalı, bir zamanlar dört erkek kardeşiyle birlikte, Poppy’nin de en çok sevdiği, fenomen erkek grubu BroZone'un bir üyesidir: Floyd (Altın Küre adayı elektropop fenomeni TROYE SIVAN), John Dory (ERIC ANDRÉ; Şarkını Söyle 2), Bruce (Hamilton rolüyle Grammy ödüllü DAVEED DIGGS) ve Clay (“Don’t Look Up”la Grammy alan KID CUDI). BroZone, tıpkı ailesi gibi, Çalı henüz bebekken (diğer adıyla "Bıdık Ç") dağılmış ve Çalı, o günden sonra ağabeylerini bir daha hiç görmemiştir.

Ancak Çalı’nın ağabeyi Floyd, müzikal yetenekleri nedeniyle iki kötücül pop yıldızı tarafından kaçırılınca: Kadife (Trainwreck’teki rolüyle Emmy ödülü alan AMY SCHUMER) ve Kaplama (Grammy ödüllü ve Tony adayı ANDREW RANNELLS; The Book of Mormon)— Çalı, Poppy’le birlikte, ağabeylerini yeniden bir araya getirmek ve Floyd'u popüler kültürün karanlığından bile daha kötü bir kaderden kurtarmak için sarsıcı ve duygusal bir yolculuğa çıkar.



TROLLER HEP BERABER’de, Troller’e özgü, izleyiciyi yükselten, birer neşe patlaması yeni ve klasik pop şarkılarını ünlü büyük yıldızlar seslendiriyor ve serinin bu filminde kadro, güçlü komedyenlerle zenginleşiyor. 

Bu isimler arasında, Viva’yı canlandıran, dört kez Grammy adayı ve Latin Grammy ödüllü CAMILA CABELLO (“Cinderella”), Saçaklı rolünde ZOSIA MAMET (The Flight Attendant) ve Miss Maxine rolünde 12 Emmy ödüllü drag queen RUPAUL CHARLES yer alıyor.

Geri dönen kadroda Bridget rolünde Grammy, Emmy ve Altın Küre adayı ZOOEY DESCHANEL, Gıcırtı rolünde CHRISTOPHER MINTZ-PLASSE, Tiny Diamond rolünde “Saturday Night Live” efsanesi KENAN THOMPSON, Saten ve Şönil rollerinde Icona Pop ikilisi AINO JAWO ve CAROLINE HJELT, Prens D rolünde Grammy ödüllü ANDERSON .PAAK, Cooper rolünde komedyen RON FUNCHES ve Elmas Adam rolünde SAG adayı KUNAL NAYYAR var.





TROLLER HEP BERABER, eski yönetmen WALT DOHRN ve yapımcı GINA SHAY (p.g.a)  tarafından yönetiliyor. 
Ortak yönetmen, TIM HEITZ (Troller Dünya Turu’nda hikâyeden sorumluydu). Ortak yapımcı JOHN SWANSON (Patron Bebek 2: Aile Şirketi’nin yardımcı yapamcısı). Senaryo, ELIZABETH TIPPET'e ait (Troller Dünya Turu). İdari yapımcılar, DANNIE FESTA (Troller Dünya Turu) ve JONATHAN AIBEL, GLENN BERGER (Kung Fu Panda ve Troller’in yazarları).

İdari müzik yapımcılığını JUSTIN TIMBERLAKE ve MIKE ELIZONDO üstleniyor. Şarkı yapımcısı JOSEPH SHIRLEY ve original film müziği THEODORE SHAPIRO imzasını taşıyor. Kurgu, NICK FLECTCHER (ace). Hikâye sorumlusu COLIN JACK; yapım tasarımcısı RUBEN PEREZ REYNOSO ve görsel efektler direktörü MARC J. SCOTT. Karakter animasyonlarını BENJAMIN WILLIS yönetmiş ve sinematografi, planlama THEOPHILE BONDOUX’ya ait. 

THOMAS DAM’in “Good Luck Trolls” eserinden uyarlanan DreamWorks Animation’ın Troller filmleri —2016’daki Troller ve 2020’deki Troller Dünya Turu  şarkılar söyleyip dans ederek rekorlar kıran bir başarı elde etmiş, “Can’t Stop the Feeling!” şarkısıyla Görsel Medya İçin Yazılmış En İyi Şarkı kategorisinde Grammy almakla kalmadı, En İyi Orijinal Şarkı kategorisinde Oscar’a aday gösterildi ve dünyanın en sevilen ve en güçlü eğlence markalarından birine dönüştü. 


Trolls Band Together / Troller Hep Beraber, 10 Kasım'da sinemalarda! 




TARİHÇE

2016 yılında Troller filmiyle başlayan bu başarılı müzikal fenomen, DreamWorks Animation için,  iki orijinal televizyon dizisi, dijital içerik, video oyunları, dünyanın dört bir yanındaki Universal Studios parklarında cazibe merkezi olan bölümlere, dünyaca ünlü moda markalarıyla işbirliklerinden oyuncak ve gündelik yaşam koleksiyonlarına kadar dünya çapında gişe, izlenme ve satış rekorları kıran küresel bir film serisine dönüştü. Bunun nedeni ise çok basit. “Bu evren ve içindeki çok şirin karakterler topluluk ruhunu, aidiyet duygusunu, inceliği ve alabildiğine parıltıyı barındırıyor.” DreamWorks Animation Başkanı MARGIE COHN’a göre “Troller evreni mutlaka katılmak isteyeceğiniz bir müzik kutusu eğlencesidir.” 

Troller Dünya Turu, 2020 baharında, pandeminin zorunlu eve kapanma döneminin başlarında izleyiciyle buluştu. İnsanların en kaygılı ve birbirinden uzaklığı en derinden hissettiği günlerde neşe ve bağlılık duygusuyla kendine hayran bıraktı. Film, Poppy ve Çalı adlı Trolleri daha geniş bir dünyaya sürükledi, gözlerini farklı müzik türleri ve Troll kültürünün çeşitlilğine açmalarını, karakterler, seyirci, film yapımcıları ve oyuncular nezdinde ihtimallerin artmasını sağladı. Yeni filmin de yönetmeni olan Walt Dohrn, “Troller Dünya Turu’ndan iyi niyetler edindik.” demişti.  “Pandemide gösterime giren ilk filmdi. İnsanların ağır şartlardan uzaklaşmalarını, iyi hissetmelerini ve eğlenmelerini sağladı. Tüm oyuncular ve ekip, filmin ne anlama geldiğinin farkındaydı ve o projede yer almaktan gurur duyuyorlardı.”

TROLLER HEP BERABER, bu tatil sezonunun içleri ısıtan, kahkahaya boğan, mutluluk gözyaşları döktüren olayı olmayı vaat ediyor. “Seyirciyi gülmekten kırıp geçirecek. Onları kahkahalar eşliğinde sinemadan danslar ve gözyaşları içinde uğurlayacağımızı umuyoruz.” serideki tüm filmlerin yapımcısı Gina Shay böyle diyor. “Göz alıcı görselliği ve etkileyici müziğiyle bu kusursuz sinema deneyimini mutlaka yaşamak istersiniz. Size ihtiyacınız olan gerçek bayramı sunacak ve aile içindeki farklılıklara, sevgiye ve her türlü karşıtlığa açık olmak gerektiğini hatırlatacak.”





 TROLLER HEP BERABER, Poppy ile Çalı’nın kendi yaşamlarına, geçmişlerine yaptıkları derinlemesine bir yolculuk olması yanında ailenin, barışmanın, birbirini anlamanın ve iyileşmenini önemini anlatıyor. Poppy ile Çalı’nın birlikteliği resmen başlamıştır ve bu da komik, dramatik ve elbette müzikal seçenekler yaratır. “Poppy ile Çalı, birlikte birkaç masalsı, hayatlarının akışını değiştiren maceraya atılmıştı ama bu hikâyede aralarındaki bağın daha da güçlendiğini görüyoruz.” diyor Shay.  “Hikâye ve espri perspektifinden, yeni bir ilişkiye başlamış olmaları, yeni dinamikleri keşfetmelerini gerektiriyor özellikle de beklenmedik ve çok karmaşık ailevi gelişmelerle karşı karşıya kaldıklarında.” 

Kendrick ile Timberlake, bu bölüme Poppy ve Çalı’ya yeni nüanslar katıyor. “Justin ve Anna çok güçlü oyuncular, komedyenler, şarkıcılar.” diyor Shay. “Bu karakterleri içsel olarak geliştirmek büyük bir keyif. Justin’in genç erkek grubu kökenini kabullenmesi çok özeldi. Kendiyle dalga geçen bir komediyi ancak bu hayatı gerçekten yaşamış biri canlandırabilirdi. Çalı aynı zamanda terk edilmişliğiyle de kavgalıdır bu da Justin’e, Çalı’ya yeni bir boyut kazandırma fırsatı verdi. Sonra Anna, bizi ince zekâsıyla büyüledi; Poppy karakterinin çok komik “hayran kız” yönünü ortaya çıkardı. Seyirciyle, dilekleri gerçekleştirme gücü aşılayan bir bağ kurdu.” 

Poppy ve Çalı’nın ilişkisine boyut ve derinlik kazandırma sürecinde, film yapımcıları  yıldızların kendi kişiliklerine odaklandı.  Dohrn “Kendimize bu karakterleri diğerlerinden ayıran özellikler nelerdir diye sorduk.” diyor. “Bunun yanında gerçek hayatta Anna daha çok Çalı’ya, Justin ise daha çok Poppy’ye benzer. Bu karakterlerin, Anna ve Justin’in bu karakterlerin yaşamlarından yeni kişilik özellikleri edinmeye başlamaları çok eğlenceliydi. Özlerini korumakla birlikte, bu karakterlerin gelişimine tanıklık ettik.” 

Film yapımcıları açısından bu filmin anlatımı ve temaları özel hayatlarına da büyük etki etti. “Bu benim için duygusal bir film.” diyor Dohrn. “Bu film kendimizle ve ailelerimizle ilgili meselelerle yüzleşmemizi sağladı.”Ailemizle yeniden temasa geçmenin önemini konuştuk. Hayatta yaşadığım zorluklara daha önce hiç bakmadığım bir açıdan bakmaya başladım ve bu beni değiştirdi. Sürecin sonunda şöyle bir noktadaydım: farkındalığım ve hayata karşı tutumum iyileşti.” 

Ortak yönetmen ve Troller Dünya Turu’nun Hikâye Sorumlusu ve 2021 tarihli NBC için özel olarak yapılan Trolls Holiday in Harmony’nin yönetmeni Tim Heitz, yaş ve kültürden bağımsız olarak tüm izleyicilerin bu hikâyeyle uyumlanacağına inanıyor.  “Bu filmde aile dinamiklerini keşfe çıkıyoruz -ister çok iyi anlaştığınız, ister iletişim kurmak için çaba sarf etmeniz gereken aile üyeleriyle- o insanın aklını başından alan, garip ve çılgın bebek saçlarının arasında uyamlanabileceğimiz bir evrensel, insani deneyim arıyoruz.” diyor Heitz. “Bu filmin duygusal cazibesi, hatta tüm Troller filmlerinde bu vardır, filmlerin özgün maceralarından bağımsız olarak hepsi özdeki ana fikri temel alır. “Biz insanlara ‘nazik olun’ mesajı veriyoruz.” diyor Dohrn. “Her insan böyle olsa dünya daha iyi bir yer olur.”




DÖNEN KARAKTERLER


Poppy

Anna Kendrick 

Anna Kendrick tarafından canlandırılan Poppy ile Çalı (Justin Timberlake) artık bir çift olmuşlardır. O karmaşık, birbirlerine karşılıklı içlerini açma safhasındadırlar ve bu onlara hem iyi hem de ürkütücü gelir. Poppy çok mutlu, en yakın arkadaşı Bridget’in (Zooey Deschanel), düğününü organize etmekle meşguldür. Poppy ile Çalı’nın ilişkileri ilerledikçe birbirleri hakkında yeni şeyler keşfetmeye başlarlar. Bu keşiflerin en önemlilerinden biri de Çalı’nın bir zamanlar Poppy’nin en sevdiği genç erkek grubu BroZone’da yer alması ve grup dağıldığından beri ağabeyleriyle görüşmüyor olmasıdır. 

Bunun ortaya çıkması ve Çalı’nın ağabeylerinden birinin kötücül pop yıldızları tarafından kaçırılmış olması sonucunda Poppy ile Çalı, kurtarma, barışma konularını gündeme getirir ve ilişkilerine yeni katmanlar ve bir derinlik katar. “Partnerinizin yaşamıyla ilgili yeni bir şey öğrendiğiniz anı düşünün.”  diyor, ortak kurgucu Tim Heitz. “Poppy daha derinlere inerek Çalı’nın mücadele ettiği konuda bir çıkar yol bulmasına yardımcı olmaya çalışıyor. Çalı öfkeli. Poppy’nin ona ‘Seni anlıyorum. Senin yanındayım. Bunu üstesinden geleceğiz’ demesi, rahatlatıcı bir etki yaratıyor.” 

Bu yolda ilerlerken, Poppy, aile sırları olan tek kişinin Çalı olmadığını öğrenecektir. Poppy’nin o güne kadar varlığından haberder olmadığı bir ablası vardır, Viva (Camila Cabello). Tipik Poppy hâlleriyle, öğrenince sevinçten havalara uçar. “Poppy diğer Troller’i çok seviyor o nedenle hiç bilmediği bir ablaya sahip olduğunu öğrenmek onu çok heyecanlandırıyor.” diyor Kendrick. “Poppy bir sürü şeyi heyecan verici bulur ama bu üst düzey bir heyecan yaratıyor. Her zamanki Poppy olarak, Viva’yla abla-kardeş oldukları için olayların sorunsuz ilerleyeceğini ve her şeyin harika olacağını sanır. ‘Çözülmesi gereken ne gibi bir sorun olabilir ki’. Onun o duygusal karmaşalarla dolu sularda yolunu bulmaya çalıştığını görmek ilginçti.” 

Kendrick’rin Troller evrenine dönmesi ortama neşe kattı, çünkü diğer animasyon film yapımlarındaki kayıtları tek tek alma uygulamasından farklı olarak Troller kadrosu ara ara birlikte kayıt aldılar. “Herkesi görmek çok heyecan vericiydi çünkü bu işin, en iyi işimiz olduğu düşüncesindeyiz” diyor Kendrick. “Şaka yapmıyorum, bu en sevdiğim iş ve bu konuda yalnız olmadığımı biliyorum. Ne zaman ekiple yeniden bir araya gelsek her birimizin ne çok keyif aldığını görebiliyoruz.”



Çalı / Bıdık Ç

Justin Timberlake

Justin Timberlake’in canlandırdığı Çalı bir bebekken, dört ağabeyiyle birlikte BroZone adlı ünlü genç erkek müzik grubunda “Bıdık Ç” adıyla sahne alır. Bıdık Ç iken, Çalı şarkı söylemekten ve dans etmekten büyük mutluluk duyar ve bunun sonsuza dek süreceğini düşünür. Ağabeyleri kendi yollarına gidip onu Büyükanne’ye emanet ettiklerinde bile küçük Çalı, günün birinde aile olarak tekrar bir araya gelip birlikte yaşayacaklarını hayal eder. Çalı’nın ilk Troller filminde duygusal içe kapanıklığının nedeni bu terk edilme durumudur. “Bu filmle birlikte Çalı karakterinin biraz daha derinlerine iniyoruz.” diyor yönetmen Walt Dohrn. “Serinin asıl kahramanı Poppy olsa da bu filmde Çalı’yı daha yakından tanıma fırsatı buluyoruz. Seyircimizle birlikte bu karakterin gelişimini izlemek bizim için çok değerli.”

Çalı, Timberlake’siz düşünülemez bu nedenle onun da geçmiş hikâyenin bir parçası olması film yapımcıları için çok önemliydi. “Justin’in Çalı’nın geçmişinde bir genç erkek grubu olduğu düşüncesini benimseyeceğinden emin olmamız gerekiyordu” diyor Dohrn. “Buna uyumlandı. Genç erkek müzik gruplarını alkışlamak ve onlarla dalga geçmek arasında bir denge kurduk. Aile ahengi sıra dışı bir özel bir durumdur.” Filmin erkek grubu şarkıları için ortak yönetmen Tim Heitz şöyle diyor “Tüm dönemlerden şarkılar seçtik ama modern bir eğilim benimsedik. Justin bunu gördü, bize katıldı ve erkek grubu fikrini daha ileri taşıdı, hatta kinayeli espriler üretti.” 

Sadece müziği bile filmin coşkusunu ve duygusunu zenginleştirdi. “Troller evreni çok geniş ve bu filmin sonik bir dili var.” diyor Dohrn. “Eğelence, parıltı, ve çılgınlık arasında, insani bir deneyim ve bu insani deneyim duygularda ve duygu durumlarda sınır tanımıyor.” 


Küçük Elmas — Kenan Thomspon

Elmas Adam — Kunal Nayyar 

Seyirci, rol çalan Küçük Elmas’la (Kenan Thompson) ilk olarak Troller Dünya Turu’nda babası Elmas Adam’ın (Kunal Nayyar) muazzam saçlarından doğduğu anda tanıştı. Elmas ikilisi serinin en eğlenceli ve garip mizahi anlarına imza attı. Elmas Adam, Küçük’ün Poppy ile Çalı’nın maceralarına eşlik etmesine izin verdi, ama Küçük’ün en önemli görevi Bridget’ın  Kral Gıcırtı’yla düğününde resmi “çiçek çocuk” olmaktı. 

Küçük Elmas rolüyle yeniden Troller dünyasına dönmek Thompson için büyük bir mutluluktu. “Troller filmlerindeki nüanslara bayılıyorum.” diyor Thompson. “Öyle net bir animasyon var ki Trollerin kukla ciltlerindeki en ince dokuya kadar görebiliyorsunuz. Bunu her zaman çok havalı bulmuşumdur. Bir doku varsa bunu görsel olarak deneyimleyebiliyorsunuz. Hem göze hem kulağa hitap ediyor. Ekranda şarkı söyleyen dev bir solucan şeker gibi.” Müzik ve film yapımcılarının bunu uygulama biçimi bu serinin tarifi özenle saklanan sosu. “İster yorum ister orijinal şarkı olsun her biri radyoda dinleyebileceğim bir derinliğe salip.” diyor Thompson. “Her enstrümanı duyarsınız. Justin ile Anna’yı dinlemek bir başka keyif. Melekler gibi şarkı söylüyorlar.” 



Bridget — Zooey Deschanel

Kral Gıcırtı — Christopher Mintz-Plasse

İlk Troller filminde Kral Gıcırtı (Christopher Mintz-Plasse) ve Bergenler, filmin Troller’i yemeye kararlı kötüleriydi. Artık bu iki kabile arkadaş olmakla kalmadı Gıcırtı, Poppy’nin en yakın arkadaşı Bridget’la (Zooey Deschanel) evlendiğinde birleşmiş de olacaklar.

 “Kral Gıcırtı, nihayet hayatının aşkıyla evleniyor” diyor Mintz-Plasse. “Bu, kendi adına büyük bir başarı. Biraz daha komik bir karakter olmaya başladı. İlk filmde, onun hikâyesi olaydiziminin merkezindeydi, bu filmde de ortaya çıkıyor ve eğlenceye doyuyor.”  

Mintz-Plasse bu rolü yeniden üstlenmekten çok mutlu.  “Bugüne kadar canlandırdıklarım arasında en sevdiğim karakterlerden biri” diyor Mintz-Plasse. “Gıcırtı’nın içi dışı bir, ben de öyleyimdir. Son derece özgüvenli, istediği zaman büyük veya küçük oynayabilir. Ve müstakbel karısı Bridget’i hayattaki her şeyden çok sever.”

Deschanel eskiden çok utangaç olan ve evlenerek resmen Majesteleri Bergen Şehri Kraliçesi olacak olan Bridget rolüyle tekrar dönüyor. Bu filmde, Bridget’i çok şeker bir gelin-zilla olarak ve Poppy’nin yıllardır görmediği ablası Viva’yla arasını düzeltirken buluyoruz. “Bu filmde Bridget’in hayatında çok şey oluyor” diyor Deschanel. “Bridget evlenmekle kalmıyor, iki kız kardeşin de arasını yapıyor bu da beni çok heyecanlandırıyor. Troller’i yeniden seyirciyle buluşturmak harika bir duygu. Bu karakteri gelip seslendirdiğim her seferde kendimi çok iyi hissediyorum. Bu filmlerde çalışmaya bayılıyorum, en sevdiğim rollerden birini canlandırmış oluyorum.” 




YENİ KARAKTERLER


Viva

Camila Cabello

Bu karakteri ünlü müzisyen Camila Cabello canlandırıyor. Kendisi de vaktiyle Fifth Harmony adlı kız grubunun bir üyesiymiş. Viva, Putt-Putt Trolleri’nin Kraliçesi. Yıllardır kabilesiyle birlikte kaleye çevirdikleri eski bir Bergen mini-golf sahasında yaşıyor. Dış dünyadaki tehlikelerin kendilerine zarar veremeyeceği bir “ütopya”da... Viva, hayat gayesi Torllerini kötülüklerden korumak olan özgüvenli, son derece iyimser, coşkulu, heyecan verici, bir liderdir. Poppy ile Viva tanıştıktan sonra, birbirlerini uzun yıllardır görmeyen kardeşler olduklarını anlarlar. Poppy, yıllarca dışa kapalı yaşamanın, Viva’nın değişen dış dünyayı kabullenmesini zorlaştırdığını fark eder. Sonuçta Viva’nın korkularını yenip konfor alanı dışına çıkarak Troll dostlarına yardım etmesi gerekecektir.  

Bu karakter yapımcı Gina Shay’in özel yaşam deneyiminden doğmuştur. “Viva benim için çok özel.” diyor Shay. “Uzun yıllar görüşmediğim kardeşlerim vardı. Biriyle yaklaşık 15 yıl önce buluştum ve bizi ateşleyen unsurların, görünüm ve jestlerimizin benzerliği beni şoke etmişti.” 

Justin Timberlake filmde Cabello ve Poppy’yi seslendiren Anna Kendrick için orijinal bir düet yaptı: “It Takes Two.”  Cabello, yaşadığı deneyimi “bir rüya gibiydi”, diye niteliyor. “Viva, dışarıda eğlendiğiniz bir gece, saat 03.00’te kapınıza dayanıp, ki daha yeni uykuya dalmışsınızdır, sizi dışarı çıkıp yeni maceralar yaşamaya davet edecek bir karakter. İçinde öyle bir yaşam enerjisi var. Biraz şapşal, yüksek enerjili ve iyi vakit geçirme derdinde. Biraz değişik ve gürültücü olabiliyor, çok mutlu olduğumda ben de öyleyimdir!” 




John Dory 

Eric André

Çalı’nın en büyük ağabeyi John Dory, vaktinde, müzik grubu günlerinde kendini grubun lideri ilan etmiştir. Grup dağıldıktan sonra John Dory kayıplara karışır, minibüsü Rhonda’yla yollarda yaşar. Pek çok yönüyle John Dory, ilk Troller filmindeki Çalı gibidir. Dünyadan ve duygusal bağlantı kurmaktan sakınan bir hayatta kalma uzmanı. Doğada yaşam konusunda uzmandır ama sosyal işaretleri görmekte zorlanır. John Dory, Çalı’dan bile daha çok Çalı gibidir. Karakteri şu sorunun cevabıdır: “Çalı, Poppy’le tanışmamış olsa nasıl biri olurdu?” 

TROLLER HEP BERABER’deki karakterler şapşal hâlleriyle tasarlanmış olsalar da çoğunun kökeni ve tasarımı şaşırtıcı ölçüde özel yaşamlara dayanıyor. “John Dory, biraz ağabeyimden esinlenilmiş bir karakter” diyor yönetmen Walt Dohrn.  “Harekete geçiren bir gücü vardır; anlatıyı baştan sona canlı tutar ve film boyunca oradadır.  Gerçek hayatta rastlanmayacak birine ihtiyacımız vardı. Ağabeyim öyle biridir. Bana göre, iki metre boyundadır. Bir ortama girdiği zaman odayı doldurur.” 

Çalı’ya ideal bir büyük ağabey olarak Eric André’yi bulurlar. “Eric’in çalışmalarına bayılıyorum.” diyor Dohrn. “John Dory’de ağabeyimin tehlikeli hâlleri olsun istiyorduk. Eric’ten ne gelirse gelsin, mutlaka tehlike ve sürpriz barındırır.” André rolle önemli bir duygusal bağlantı da kurdu. “Eric, insanları kendinden uzaklaştıran sevilesi kaba karakterleri çok iyi canlandırıyor ama onunla aranızda çok derin bir bağ hissediyorsunuz.” diye ekliyor ortak kurgucu Tim Heitz. “Duygu yelpazesinin her bölümü var onda.” 

John Dory, her geniş ailede bulunan ve aile buluşmalarında görmeyi istediğiniz bir karakter. “John Dory’nin dayattığı mükemmeliyetçilikle, sınırsız iyimserliği, hareketli yapısıyla tehlikeli bir hoşluğu var; en sorumsuz ama eğlenceli kardeşiniz veya kuzeniniz gibi.” diyor yapımcı Gina Shay. “Eric bu rol için biçilmiş kaftandı, özellikle kayıt sırasındaki doğaçlamalarıyla bunu kanıtladı. Olabilecek en iyi şekilde parladı ve hâkimiyeti eline aldı.” 

André, bu karakterden çok etkilendi. “John Dory, bir alfa olmayabilir ama kendisine sorarsanız öyle. BroZone’unn korkusuz büyük ağabeyi, Ninja Kaplumbağalar’ın Leonardo’su.” diyor André. “Biraz kasıntı, burnunun dikine giden ve kibirli olabilir. Ama yine de iyi niyetli ve iyi kalpli biri.”  Bir kardeşinin tehlikede olduğunu öğrenir öğrenmez John Dory harekete geçiyor. “Yaşadıkları anlaşmazlıkları bir kenara bırakıp BroZone’u tekrar birleştirmeye ve mükemmel aile ahengiyle Floyd’u kurtarmaya çalışıyor.”  diyor André. “Sonra bunun yanlış bir hedef olduğunu anlıyoruz. Aslında tek ihtiyacımız, bir arada olmak.”



Kadife — Amy Schumer

Kaplama — Andrew Rannells

Kadife ile Kaplama dünyanın en ünlü popçu ikilisi. Şan şöhrete her şeyden fazla değer veren muhteşem ikizler. Ünlü komedyenler Amy Schumer ve Andrew Rannells’ın canlandırdığı Kadife ile Kaplama, hareketli Coşku Dağı metropolündeki hayranları tarafından çok seviliyorlar. Ama göz alıcı dış görünüşlerinin ardında karanlık bir sır saklıyorlar: aslında ikisi de çok yeteneksiz ve Çalı’nın ağabeyi Floyd’u hapsettikleri parfüm şişesinden onun Troll aurasını fısfıslayarak, onun yaşam enerjisini emerek ünlenmişler. Troll esansının tek fısfısıyla Kadife ile Kaplama sihirli bir şekilde şarkı ve dans gücü elde ediyor. Kadife (Schumer) daha baskın olan kardeş. Kaplama ise (Rannells) bir Troll’ü hapsetmek ve onun yeteneğini çalmak konusunda tereddütlü. Kadife, zirvede kalmak için ne gerekiyorsa yapabilecek nitelikte ve sürekli Kaplama’ya ahlaki pusulasını şaşırtıyor.

“Hedefleri, parmaklarını bile oynatmadan ünlü olmak” diyor yapımcı Gina Shay.  “Artık öyle aşmışlar ki ikiz yat alıyorlar, evcil hayvan olarak maymun besliyorlar. Schumer ile Andrew Rannells bu karakterlerdeki kara mizahı ortaya çıkarıyor. Yıllardır ikisiyle çalışmak istiyordum ve nihayet, yeteneklerine layık karakterlerimiz oldu.” 

Kötücül ikizlerin tasarımı zor ama heyecan verici bir süreçti. “Onları yeni karakter türleri olarak tasarlama fikrinde karar kıldık” diyor ortak yönetmen Tim Heitz. “İnsanmış hissi vermesinler istedik. Troller evreninde her şey hayat bulabilir. Birkaç türle sınırlamamız gerekmez. Karakter tasarımcımız CRAIG KELLMAN, modern ve keskin farklar eklenmiş 30’ların, 40’ların tasarımlarıyla çıkageldi. Karakterlerin görsel kimliklerine odaklandı.”

Kadife ve Kaplama özde, ünlü kültürü ve dünyanın şöhret algısının bir açımlamasıydı. “90’ları inceledik, daha önce bakmadığımız bir dönemdi” diyor yönetmen Walt Dohrn. “Güzel, çekici kötüler fikri hoşumuza gitti. Gina ile Andrew’un  Girls’den Book of Mormon’a kadar tüm çalışmalarını çok beğeniyorduk. Andrew karakteri, hiç tahmin edemeyeceğimiz bir biçimde canlandırdı. Karşısına Andrew kadar iyi birini koymak gerekiyordu. Amy’nin, çirkin karakter seslendirmesini istedikleri için animasyon endüstrisini tiye aldığı TV skeçine bayılmıştım. Kendisi Troller Dünya Turu’nu çok beğenmiş, bu filme özel bir soluk getirdi.” 

Rannells, Kadife ve Kaplama’nın dünyanın en ünlü pop ikilisi olma yolunda yaptıkları kötülüklere bayılmıştı. “Çok bilinen nedenlerle; para, ün ve yoğun beğeni için ünlü olmayı ve hayran edinmeyi çok seviyorlardı.” diyor Rannells. “Bence Kaplama özellikle bir şeyler satın almayı seviyor. Alışveriş sorunu var. Alışveriş bağımlılığını sürdürebilmek için başarılı pop yıldızları olmaları gerekiyor. Aksi hâlde, nasıl alışveriş yapabilirsin ki? Bir iş bulup çalışacak değilsin ya?!” 


Floyd

Troye Sivan 

Çalı’nın en sevdiği ağabeyi Floyd’u, elektropop fenomeni Troye Sivan canlandırıyor. Bu onun ilk animasyon rolü.  Grubun “hassas çocuğu” olan Floyd, solo kariyer yapmak isteyen bir şarkıcı ve şarkı yazarıdır. Kardeşlerinden ayrıldıktan sonra Floyd, pop yıldızı olma meraklısı Kadife (Amy Schumer) ve Kaplama (Andrew Rannells) tarafından yakalanır. Kadife ile Kaplama, Floyd’u elmastan bir parfüm şişesine hapseder oradan kendilerine “esans” sıkarak Floyd’un yeteneğinyle süper starlık basamaklarını tırmanırlar. 

Floyd’la tanıştığımızda durumunun iç açıcı olmadığını görürüz. Kadife ile Kaplama yeteneğini sömürdükçe güçsüz düşer. Bulunduğu dehşetli duruma rağmen Floyd’un keskin zekâsı ve karşı konulmaz cazibesi, onu kötülerimiz için zorlu bir rakip hâline getirir. Floyd’un samimiyeti ve cana yakınlığı, müzik grubu günlerinde kardeşleri her zaman bir araya getirmiştir, Çalı ve diğer kardeşlerini onu kurtarmak için bir araya getiren yine kendisi olur.  

 “Troye inanılmaz tatlı ve sevgi dolu bir karakter canlandırdı” diyor yapımcı Gina Shay. “Yaşı Çalı’ya en yakın olan oydu ve çocukken Floyd’la Çalı arasında güçlü bir ilişki vardı. Floyd aynı zamanda filmin en komik sahnelerinde yer alıyor, bu da insanların onunla özdeşleşmesini sağlıyor. Kötüler tarafından alıkonulmuş olması kardeşlerinde bir araya gelme ve onu kurtarma güdüsünü tetikliyor. Troye, aynı zamanda muhteşem bir sese ve tarza sahip.”

Filmde ve performansta iki kardeş arasındaki özel bağı aktarabilmek gerekiyordu. “Geriye dönüş sahnelerinde ve bugüne kesmelerde bu iki kardeşi bir arada gördüğünüzde Çalı’nın Floyd’u kurtarmak için yollara düşmesinin nedeni daha iyi anlaşılıyor” diyor ortak kurgucu Tim Heitz. “Troye, Floyd’un sesine özel bir doku kazandırıyor. Onun içten sıcaklığını ve zarafetini hissettik.” 

Sivan’a göre Floyd, kardeşleri bir arada tutan bir tutkal gibi. “Bence onlar gerçek karakterler olsa, herkes gidip ondan akıl almak isterdi” diyor Sivan. “Çok akıllı biri; güven veren, sağlam bir karakter.”  

Üç Troller filminde de görev alan karakter animasyonu direktörü Benjamin Willis’e göre Floyd’u tasarlamak zor bir yaratıcılık süreciymiş. “Diğer kardeşler ortalıkta ve kendilerini rahatça ifade edebiliyorlar ama Floyd’un o şişede nasıl görüneceğine ve Çalı’yla aralarındaki güçlü bağı nasıl yaratacağımıza kafa yormamız gerekti.” diyor Willis.  “Biz de saçını kullandık. Floyd’un yüzüne düşen bir perçemi var. Emo tarzını andırıyor ama aynı zamanda onun özel makyajı olarak da kullandık. Saçının ön perçemini korunurken arkasına saklanabileceği, son derece özgüvenli ve kendinden emin olduğu anlarda geriye tarayabileceği bir öge yaptık.” 



Bruce (namıdiğer Spruce)

Daveed Diggs

Eskiden Spruce olarak bilinen Bruce, Çalı’nın ikinci büyük ağabeyidir. Müzik grubu günlerinde Daveed Diggs tarafından seslendirilen Bruce, grubun “kalp kıranı”dır ama her zaman kök salmak istemiştir. Kardeşler kendi yoluna gittikten sonra Spruce kendini, Bergen Şehri dışındaki, köpek boyunda canlıların yaşadığı ve tüm gün yan gelip yattığı, mangal yapıp rahatına baktığı, fonda tatil müziklerinin çaldığı tropikal cennet Kaçamak Adası’nda bulur. 

Spruce, Kaçamak Adası’nda adını Bruce olarak değiştirir, bir kumsal kafesi açar ve bir aile kurar. 13 çocuklu kalabalık bir aile. “Sulak yerde büyümüş eşi Brandi’yle birlikte çok popüler bir restoran işletiyor” diyor yapımcı Gina Shay. “Sörf yapmak, Bruce’un Zen sırrıdır.” Bruce, tatil yaşam tarzına, yoga, meditasyon ve gevşeme havasına sonuna kadar adapte olmuş olsa da  Poppy ile Çalı’nın kardeşi Floyd’u kurtarma macerasına katılacaktır. 

Film yapımcıları bir zamanların süperstarının gün gelip çoluğa çocuğa karışması ve sakin bir hayat yaşaması fikrine bayılırlar. “Spruce her şeyi geride bırakır ama hâlâ o eski karizma ve cazibesini korumaktadır” diyor ortak kurgucu Tim Heitz. Kasting yaparken sürekli Daveed Diggs adı gündeme geldi. Hamilton’da ve Central Park seslendirmesinde aynı ses aralığındaydı. Tonunda bir sıcaklık ve özgüven vardı.”

Diggs, TROLLER HEP BERABER kayıtlarını eğlenceli olarak niteliyor. “Her kayıt seansında karaktere biraz daha âşık oldum.” diyor Diggs. “Müzik gerçekten çok iyiydi. Yenilikçilik ve nostalji, müzik sayesinde bu filmde hoş bir buluşma noktası yakalamıştı bu da bir sürü şarkı söylememi ve müzik konusuna yoğunlaşmamı sağladı, bunu başka türlü yapamazdım.” 

Yönetmen Walt Dohrn’a göre Spruce karakterini yaratırken kilit unsur Diggs olmuş. “Daveed’in bu karakteri yaratmamıza yardımcı olacağını biliyorduk.” diyor Dohrn. “Spruce’a dönüştü. Karakter tasarımını onunla paylaştığımızda, o karakteri aldı ve sesini ona uygun şekilde kalınlaştırdı. Ağırlığı tasarımdan anlayabiliyorsunuz. Üstelik, o harika bir şarkıcı.”



Clay

Kid Cudi

Kid Cudi’nin seslendirdiği Clay, Branch’in ailesindeki ortanca kardeş. Habire grubun “eğlenceli çocuğu” olarak anılmaktan usandığı için kendi yoluna gitmeye karar vermis, çünkü ciddiye alınmak istiyormuş. Aile dağıldıktan sonra Clay, hayatta kalmayı başaranlar kabilesi Golf Trolleri’nin yanına yerleşerek Viva’yla ortak yöneticilik yapmaya başlamış. Birlikte, terk edilmiş Bergen mini-golf sahasını bir Troll ütopyasına çevirmişler. Clay’in ifadesiyle o yerleşkeye Viva kalbini ve ruhunu, kendisi de yangın çıkışlarını katmış. Kendisi Yeminli Mali Müşavir ve bir “Acıklı Kitap Kulübü” üyesi ama içten içe Clay yine de içindeki “eğlenceli çocuğu” korumuş.

Yaratıcı ekip hikâyeyi geliştirirken Clay karakterini hangi özellikleriyle parlatacakları konusunda karar vermekte zorlandı. Kid Cudi ekibe katıldıktan sonra bu konu mesele olmaktan çıktı. “Kid Cudi, Clay gibi çok eğlenceli bir karaktere sahip” diyor yapımcı Gina Shay. “Clay’in içindeki muhasebeci ile geçmişindeki ‘eğlenceli çocuk’ tezatı gerçekten çok komik. Clay, ciddiye alınmayı ve karakterinin şaşırtıcı boyutlarını kardeşlerine göstermeyi arzuluyor. Ama eğlenceli hâllerinden vazgeçemiyor. Cudi kayıt sırasında doğaçlama yaptı ve bu özgün Troll’ün gelişimine katkıda bulundu.”

Yapım ekibinin şansına Kid Cudi, animasyonlara çok hayranmış öyle ki daha genç yaşlarda bu sektörde çalışmış. “Kid Cudi’yle kaydımızın ilk gününde, Clay sesine altı aydır çalıştığını öğrendik” diyor yönetmen Walt Dohrn. “Canlandırması tamamlanmış bir karakterle geldi. Bize de yolundan çekilmek düştü; karaktere ve bu sürece baylımıştı.”

Cudi kayıtlardan çok keyif aldı ve prodüksiyonun bir parçası olmaktan büyük mutluluk duydu. “Yaptığım seslendirme ve bundan keyif alışım herkesi çok heyecanlandırdı” diyor Cudi. “Bu işbirliği enerjisini çok seviyorum. Bugüne kadar yaptığım tüm işlerden çok farklıydı. Sesimi değiştirmek ve araya müziğin de girmesi her şeyi çok değiştirdi ve daha da zorlaştırdı. Sesimi korumak, istenen tiz tona çıkmak ve bunu sonuna kadar koruyabilmek için çok uğraştım. Şapşallıklarını yansıtmak ve süreçte eğlenmek çok güzeldi.” 



Crimp

Zosia Mamet

Zosia Mamet’in canlandırdığı Saçaklı, kâğıt kırpıklarından olma küçük ama büyük bir işi olan; dünyanın en ünlü iki pop yıldızı Kadife ve Kaplama’nın yanında çalışıyor. Onları seviyor, onlardan korkuyor, kahve siparişlerini asla doğru alamıyor. Saçaklı, çok çalışkan, memnun etme odaklı ve o iş için fazla iyi. İyimserlik timsali ama Kadife ve Kaplama odadan çıktıktan sonra öfkesini gösterebiliyor. (Kötücül megalomanyaklarla çalışmak hiç kolay değil sonuçta.) Ama kötücül ikizlerin zenginlik ve şöhretlerini korumak için Floyd’un Troll özünü emdiklerinin farkında değil. “Saçaklı öyle saf ve tatlı ki Kadife ve Kaplama’nın aslında ne yaptığını tam olarak anlayamıyor” diyor çekim mekânlarından sorumlu Cassandra Fanning.  “İnsanların iyi hâllerini görüyor ve herkesi çok masum sanıyor. Neler olup bittiğini Saçaklı neden sonra fark ediyor.” 



YAPIM, TASARIM VE ANİMASYON


TROLLER HEP BERABER’in tasarımı konusunda, film yapımcıları, önceki bölümlere görsel göndermeler içeren ama kendi özgün tarzıyla diğerlerinden ayrılan bir iş çıkarmak istediler. “Her bölümde, seyirciyi daha önce görmedikleri veya hayal bile edemeyecekleri bir yolculuğa çıkarmamız gerekiyor.” diyor yapımcı Gina Shay. “Bridget ve Kral Gıcırtı düğünü ve Bergen Şehri’yle başladık ki bu Troller’e bir göndermeydi. Sonra tabloyu büyüttük ve Çalı’nın uzun süredir görmediği ağabeylerini bir araya topladık. Her zaman ölçeğimiz Troller’in görsel hassasiyetiydi bu nedenle yeni ve Troller’den daha büyük yaratıkların yaşadığı yeni diyarlara gittik. Bergen Şehri dışındaki her şey yeni.”

Bu yepyeni bir dünya. Troller serisinde öngörülemez yeni diyarlara destansı yolculuklar yapılır ve bu film de onlardan farklı değil. TROLLER HEP BERABER, tamamen yeni türlerle tamamlanan yeni diyarları paylaşıyor. “Güneşin asla batmadığı, karakterlerin birer havlu kumaş kaplı su balonundan kuklalara benzedikleri Kaçamak Adası var.” diyor Shay. “Sonra dev ergen, lolipop tarzı karakterlerin yaşadığı ışıl ışıl, fantastik, göz alıcı, muhteşem bir dünya: Coşku Dağı var.”

Tek hedef, her aşamada filmin canlı, enerjik ve yeni görünmesi. “Ruben Perez Reynoso’nun yapım tasarımından Benjamin Willis önderliğindeki animasyon ekibinin bu çalışması, iki filmden sonra bu bölüm gerçekten tazelik hissi veriyor.” diyor Shay. Yapım ekibi, seyircinin bu deneyimi yaşamasını sabırsızlıkla bekliyor. Tek başına Coşku Dağı bölümünde  Theophile Bondoux’nun sinematografisiyle DreamWorks Animations tarihinde rastlanmayan destansı, yüksek hızlı bir kovalamaca sahnesi izliyoruz. Kulüp sahnelerinde, Troller emektarları MARTY KUDELKA & AJ HARPOLD’un öne çıkan koreografileri var. “Müzikal aksiyon sahne unsurları yaratmak çok heyecan vericiydi.” diyor yönetmen Walt Dohrn. “Seyircinin bu inanılmaz, özenli ve ayrıntılarla donatılmış sekansları izleyecek olması beni mutlu ediyor.” 

Eski fikirlere ve eskiye göndermelere alerjisi olan Shay, Dohrn ve ortak yönetmen Tim Heitz yaratıcı anlamda birbirlerini fazlasına zorlamışlar. “Troller En Sevilen Şarkılar albümü havasına girmemeye özen gösterdik.” diyor Dohrn. “Kendimizi tekrar etmemeye çalıştık. Her bölümün kendine özgü olması seyirci, dünya ve karakterler için en iyisiydi. Ekip, bu karakterleri yaratmak, yapılandırmak, üretmek ve üstlerinde çalışmaktan keyif aldı. Her şey her zaman bir hikâyeyle başlar; bizim anlatımız budur.”

Böylesine dallı budaklı bir anlatıyı hayata geçirebilmek için film yapımcıları her kıymetli dakikayı daha iyi nasıl değerlendirebiliriz sorusunu sürekli sordu. “Sonuç olarak doğru zamanda karşımıza çıkacak doğru karakteri belirlemek gerekiyordu” diyor Heitz.  “Süreç boyunca hepimiz yeni şakalar ve karakteri öne çıkaracaklar özel anlar yaratmaya odaklandık. Daha sonra animatörler kastın sergilediği bu performansları aldı ve ileri düzeyde bir görselliğe dönüştürdü. Bu da her karakterin, her biriyle fazla vakit geçiremesek de, akılda kalıcılığını ve etkileyiciliğini artırdı.”



MÜZİK


Troller serisinin her filminde müzik çok önemlidir, TROLLER HEP BERABER’de de öyle.  “Bu film, ilk Troller filmindeki pop müzik tarzını alıp daha ileri taşıyor.” diyor yapımcı Gina Shay. “Müzik öykü akışını parlatıyor ve destekliyor ve bunun için beş harika oriiinal şarkımız, uyarlamamız ve potpurimiz var.” 

Troller Dünya Turu, çok sayıda müzik türünü barındıyorken, TROLLER HEP BERABER, özüne uygun olarak grupları önce çıkarıyor. “Bu filmin müzik kimliği poptur, daha net bir ifadeyle ‘aile grubu’dur” diyor Shay. “Bu film, aile gruplarına (Bee Gees ve The Jackson 5 gibi) ve on yıllara yayılan genç erkek grupları müziğine göndermelerde bulunuyor. Justin Timberlake ve müzik ekibi, on yıllardır devam eden genç erkek grubu müziğini onurlandırmak istedi. Film ilerlerken,’70’lerden 2000’lerin başlarına kadar tüm dönemlerden aile grubu şarkıları dinliyoruz. Justin, bu klasikleşen şarkıların uyarlamalarını ve original şarkıları büyük bir ustalıkla ilmek ilmek yerleştirerek seyirciyi heyecanlandıracak ve ilgi uyandıracak bir çalışmaya imza attı.”

Filmde senkronu tutturmak için (deyim yerindeyse) film yapımcıları Çalı’nın genç erkek grubu geçmişiyle 90’ların pop şarkılarını merkeze aldı. “Çalı, ağabeyleriyle birlikte bir aile pop grubu üyesiydi” diyor yönetmen Walt Dohrn. “Bu sefer görevimiz popu doyasıya yaşatmaktı. Her şarkının anlatıya uyumlu olması için bir grup profesyonelle işbirliği yaptık. Her gün kendimize şu soruyu sorduk ‘Hikâyede neler oluyor ve bunlar bir pop şarkısına nasıl işlenebilir? O şarkıları hangi karakterler hangi tavırla söyler?’” 

Heyecan verici bir başka zorlu süreç ise tasarladıkları müzikal manzaraya bire bir uyumlu yeni orijinal şarkılar yaptırmaktı. “Hepimizin çok sevdiği klasiklerin yanına yakışacak yeni şarkılar yazmak hiç kolay olmadı.” diyor Dohrn. “Bu filmdeki şarkıların onları desteklediğini düşünüyorum.”

Timberlake, Troller film müziklerine her zaman dahil olmuş ama bu filmde geliştirilmesine de katkı sağlamış. “Justin son filmin ayrılmaz bir parçasıydı George Clinton’dan Ludwig Göransson’a işbirliği yapılan farklı isimlerle çalıştı.” diyor Dohrn. “TROLLER HEP BERABER için, Justin’in klasik, çok bilinen şarkılar konusunda önerileri oldu. Bu filmde onunla daha yoğun bir işbirliği içindeydik ve bu şarkıları dünyaya duyurmaktan mutluluk duyuyorum.”

Tipik bir örnek: TROLLER HEP BERABER, Çalı’ya BroZone’la yeniden bir araya gelme fırsatı sunmakla kalmadı, aynı zamanda Timberlake’e de *NSYNC’ten grup arkadaşlarıyla buluşma şansı tanıdı. Bu çok sevilen muhteşem grup TROLLER HEP BERABER için yeniden stüdyoya girdi ve 20 yıl sonraki ilk şarkıları “Better Place”i yaptı! 

Bunlara ek olarak, bu bölümde de görev alan serinin Emmy ödüllü bestecisi Theodore Shapiro, filmin oriiinal film müziğini şarkılarla uyumlu hâle getirdi. “Teddy, büyülü dokunuşlarla komedi ile duyguyu dengeli bir biçimde buluşturdu.” diyor Shay. “Küçük eklentilerle gelecek şarkıları önden haber verdi ve karakter temalarıyla iç içe geçirdi.” 





Türkçe Seslendirenler


Poppy         Begüm Günceler

Çalı                 Harun Can

John Dory        Kerem Atabeyoğlu

Spruce          Emrullah Uzun

Clay          Onur Akgülgil

Küçük Elmas    Ali Seyitoğlu

Bridget          Selen Öztürk

Kral Gıcırtı       Ali Hekimoğlu

Kadife          Nihan Omuz

Kaplama          Arda Tümer

Viva          Seda Özelsoy

Saçaklı          Suzan Acun İlhan

Elmas Adam     Fatih Er

Bebek Çalı       Yaman Tümen

Bayan Maxine    Zeyno Burcu Temel

Kid Ritz      Alican Timur

Brandy       Figen Sumeli

Kral Peppy    Sinan Divrik

Bulut       Fatih Özacun

Saten/Şönil   Didem Atlıhan


Ek Seslendirme


Can Sivri

Melike Öztürk

Atakan Arısoy

Gül Tanyolaç

Hazalkalfa Sevin

Nurullah Kaplan

 Filmin mmknmrtb notu:   60   /100