16.1.23

Bursa Bülbülü'nün soundtrack albümü dijital platformlarda!

 


Türk sinema ve televizyonunun usta senarist, oyuncu ve müzisyeni Ata Demirer, BKM yapımcılığında Disney+’ta yayınlanan yeni filmi “Bursa Bülbülü”nün soundtrack albümü ile müzikseverleri 80’li yıllara götürüyor. 12 parçadan oluşan albüm, filmle birlikte aynı gün BKM etiketiyle şimdi tüm dijital platformlarda yayında!



12 parçadan oluşan albümünde filme özel hazırlanan üç yeni eser de yer alıyor. Dillere pelesenk olacak değerdeki yeni eserlerden “Beyaz Zambaklar”ın sözleri Ata Demirer’e müziği Ata Demirer ve Taşkın Sabah’a, “Unutma Beni” ve “Bursa Kızları” adlı şarkıların sözleri Ata Demirer’e müzikleri ise Taşkın Sabah’a ait.  

Taşkın Sabah’ın müzik direktörlüğünde ve Taşkın Sabah Stüdyosu’nda kaydedilen albümün mix-mastering’i Tarık Ceran tarafından yapıldı.

Plak olarak hazırlanan Bursa Bülbülü Orijinal Film Müzikleri, LP olarak Kalan Müzik & BKM iş birliği ile Şubat ayında müzik marketlerde satışa sunulacak. 



Ata Demirer soundtrack albümünü şu sözlerle anlatıyor:

“Bursa Bülbülü izleyicileri 80’li yılların taverna ve gazino dünyasına götürüyor… Seksenli yıllarda Bursa’da düğünlerde, kınalarda büyük bir hevesle müzik yapmaya çalıştığım zamanları ve hayallerimi hala çok net hatırlıyorum.  Yıllar geçti, kısmet oldu bugüne geldik ve o yılların hikayesini yazarken müziklerini de büyük şef, büyük müzisyen, kıymetli ağabeyim Taşkın Sabah sayesinde hayata geçirdik. Albümde birbirinden değerli müzisyen arkadaşlarım bize eşlik etti Ne şanslıyım ki çok kısa bir süre sonra Bursa Bülbülü albümünü plak formatında da meraklılarına sunabileceğiz ve çok yakında müzik marketlerin raflarında olacak. Bu plağın müzikleri o yılların ağabeylerinin, Cengiz Sezen’lerinin, Arif Susam’larının, Nejat Alp’lerinin, Ümit Besen’lerinin, Ferdi Özbeğen’lerinin ve daha nicelerinin müziklerine saygı duruşudur."



BURSA BÜLBÜLÜ ORİJİNAL FİLM MÜZİKLERİ TÜM PLATFORMLARDA


Spotify: https://spoti.fi/3CGQY48

Apple Music: https://apple.co/3vY9lh4

Deezer: https://bit.ly/3w1Qfqo

Youtube Music: https://bit.ly/3XoeU4R

fizy: https://fizy.in/zTwi2

Muud: https://www.muud.com.tr/sa/1541366