28.9.22

Zuhal

 


İstanbul Film Festivali’nde En İyi İlk Film, En İyi Senaryo ve En İyi Kurgu ödüllerini alan, geçen yıl Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazanan Nazlı Elif Durlu filmi "Zuhal", 30 Eylül Cuma günü Başka Sinema dağıtımı ile gösterime giriyor. 



Nazlı Elif Durlu’nun yönettiği, senaryosunu Nazlı Elif Durlu ile Ziya Demirel’in birlikte yazdığı film; başarılı bir avukat olan ve İstanbul’un merkezinde yalnız yaşayan Zuhal adlı bir kadının evinin derinlerinden gelen bir kedi sesinin peşinde çıktığı çaresiz arayışı anlatıyor. 

Zuhal’in o güne dek yüzlerini bile görmediği komşularıyla yaşadığı absürt karşılaşmaları izleyeceğimiz kara komedi türündeki filmin başrolünde Nihal Yalçın yer alıyor. 



Yapımcılığını Anna Maria Aslanoğlu’nun üstlendiği filmde ayrıca, Sadi Celil Cengiz, Nur Sürer, Serpil Gül, Sencar Sağdıç, Aysan Sümercan, Burcu Halaçoğlu, Şebnem Sönmez, Çağdaş Ekin Şişman oynuyor. 

Ödüllü kurgusunda Buğra Dedeoğlu ve Selda Taşkın’ın imzası bulunan filmin görüntü yönetmenliğini Sebastian Weber, sanat yönetmenliğini Osman Özcan, müziklerini de Alexander Lawrence ile Yusuf Tan Demirel birlikte yaptı.