11.9.22

Trans bir kadının hikâyesi 'Eylül' KüçükÇiftlik Tiyatrosu’nda!

 


Havaların serinlemeye başladığı akşamlarda seyircilerini huzur veren bahçe ortamında ağırlamaya devam eden KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu’nun sahnesi, 15 Eylül Perşembe akşamı ödüllü “Eylül” oyununu ağırlayacak. 

SFRPZTF ekibinin ilk oyunu “Eylül”, 23. Afife Tiyatro Ödülleri’nde Yılın En Başarılı Genç Kuşak Sanatçısı, 24. Sadri Alışık Tiyatro Ödülleri’nde Üstün Akmen Genç Oyuncu, Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri 2019’da Yılın Umut Veren Erkek Oyuncusu ve XIX. Direklerarası Seyirci Ödülleri’nde Tek Kişilik Prodüksiyon ödüllerine layık görüldü.



Uğur Kanbay’ın yazdığı, yönettiği ve oynadığı tek kişilik ödüllü oyun, birçok trans bireyin başına gelen olayları kurmaca hikâyelerle harmanlayarak sahneye taşıyor. 

Eylül, 28 yaşında trans bir kadındır. Tek odalı evinde maniler söyleyerek başından geçenleri anlatmaya başlar. Nasıl seks işçisi olduğunu… Çarka çıktığı zamanları... Askerlik muayenesini...  şık olduğu adamı… Ailesini... Arada bir sorar: Kaç olduk? Bunca şeyi kime anlatır, bilinmez. Başından geçen gullüm tadındaki olaylar bir sarmala dönüşür ve gerçekler ortaya çıkar. 

Başlama saati 21.00 olan oyunun biletleri online olarak Biletix’ten ve KüçükÇiftlik Park gişesinden temin edilebiliyor.