23.8.22

'Bozcaada Caz Festivali' 6. kez başlıyor!

 


Bozcaada Caz Festivali, sahnesinde cazın ustalarını ağırlarken aynı zamanda adanın iyileştirici ve yenileyici gücünü yansıtan disiplinlerarası KEŞİF etkinlikleri ile 6. senesinde ziyaretçilerine 26-28 Ağustos 2022 tarihleri arasında şifa olmaya hazırlanıyor.  


Müziğin Ruhu Bozcaada’da Alevleniyor! 


Türkiye’de ilk kez sahne alacak soul, pop ve indie rock notalarını bir araya getiren ödüllü sanatçı Shishani & Miss Catharsis;  pop kültür esintilerini caz notalarıyla buluşturan Max Plattner Trio ve enstrümanlarının limitlerini zorlayan Fransız grup NOUT konserleriyle herkese iyi gelmeyi amaçlıyor. Bu yıl bir bütünün parçası olmanın iyileştirici gücüne odaklanan festival, Türkiye'nin en köklü müzik gruplarından olan Yeni Türkü’nün şarkılarıyla izleyicisiyle bir bağ kurarken klarnet virtüözü Hüsnü Şenlendirici’nin makamlarını caz müzikle buluşturuyor. MonoDrum+, davulcu Doron Raphaeli ve DJ Asi-C'nin birbirinden farklı ritimleriyle deneyimleyeceğimiz benzersiz, enerjik, çok tarzlı bir müzik performansı sunarken; piyanoda Sabri Tuluğ Tırpan, gitarda Cenk Erdoğan, bas gitarda Eylem Pelit, perküsyonda Hamdi Akatay ve davulda Volkan Öktem'in yer aldığı, her parçası bu özel projedeki sanatçılar kadar köklü hikayelere sahip Almagest Quintet’in melodileri ise Ayazma Manastırı’ndaki çınar ağaçlarının altında caz rüzgarını harlıyor.

Festival aynı zamanda Alp Ersönmez ve Çağrı Sertel'in hazırladığı elektronik altyapılarla düzenlenmiş chill-dance birleşimi İKİ, geniş repertuarı ile festivalin 6. yılında Ayazma Manastırı’nda müzikseverlere tempo tutturuyor. Fransız cazının önemli isimlerinden Guillaume Perret ve Türkiye'nin en önemli davulcularından Volkan Öktem buluşması da müzik iştahını kabartmaya hazırlanırken, Ayazma Manastırı’nda yükselen alternatif caz seslerine ​​fahranoise & fecese, Harun İzer, Men With a Plan ve Sheb de en güzel setleriyle eşlik ediyor. 



T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın (TGA) katkılarıyla, 3dots ve fermente tarafından 26-27-28 Ağustos 2022 tarihlerinde gerçekleşecek 6. Bozcaada Caz Festivali’nin KEŞİF Programı seçkisinde yer alan tüm ücretsiz ve kayıt yaptırabileceğiniz etkinliklerin yanı sıra biletli gerçekleşecek etkinlik ve konser biletleri Passo’dan satın alınabilir. 

Paribu ana sponsorluğunda Kendine Has, Volkswagen, Jack Lives Here, Metro Türkiye, Bridgestone ve The ORGANICS by Red Bull’un destekleriyle düzenlenen festival ve KEŞİF Programı ile ilgili duyurular bozcaadacazfestivali.com adresi, App Store ve Google Play’den indirilebilen Bozcaada Caz Festivali uygulaması ve sosyal medya hesaplarından takip edilebilir. 



2 yorum:

  1. ne kadar güzel bir etkinlikk!!

    YanıtlaSil
  2. Birkaç hafta öne Bozcaada'daydım, ah ne güzel olur şimdi orada caz festivali... :)

    YanıtlaSil