17.9.22

Three Thousand Years of Longing / Üç Bin Yıllık Bekleyiş



Büyük beğeni toplayan Mad Max: Fury Road'dan yedi yıl sonra George Miller, epik aşk filmi Three Thousand Years of LongingÜç Bin Yıllık Bekleyiş'in yönetmen koltuğuna geri döndü.

İngiliz yazar A. S. Byatt'ın 1994 tarihli “The Djinn in the Nightingale's Eye” adlı kısa öyküsünden uyarlanan filmde Tilda Swinton, bir kavanoza hapsedilmiş bir Cin (İdris Elba) ile karşılaşan parlak bir bilgin Alithea rolünde. 



İstanbul'da bir otel odasında uzun bir sohbet sırasında Cin, Alithea'nın özgürlüğünü kazanmasına yardım etmesi halinde üç dileğini yerine getirmek için onunla bir anlaşma yapar. 

Alithea'nın dilekleri, zaman içinde yirmi yıl atlamayla sonuçlanır, bu arada birbirleri için beklenmedik duygular geliştirir.





İstanbul’da başlayıp Osmanlı dönemini de içine alarak Londra’ya kadar uzanan epik aşk filmi Üç Bin Yıllık Bekleyiş masalsı anlatısı, kurgusu ve müzikleriyle Türkiye’de daha önce örneğine rastlanmayan bir yere yerleşiyor.



Kadronun büyük çoğunluğunu Türk oyuncaların oluşturduğu filmde Zerrin Tekindor (Kösem Sultan), Erdil Yaşaroğlu (Prof. Günhan), Ece Yüksel (Gülten), Burcu Gölgedar (Zefir), Oğulcan Arman Uslu (4. Murad), Botan Özer (Ali), Berk Öztürk (Semih) oyunculuklarıyla büyük beğeni topluyor ve Türkçe konuşmalarıyla Idris Elba (Cin) hayranlık uyandırıyor.


Three Thousand Years of Longing | Üç Bin Yıllık Bekleyiş, 16 Eylül'de sinemalarda..



Yönetmen: George Miller

Oyuncular: Tilda Swinton, Idris Elba, Pia Thunderbolt, Berk Ozturk


Filmin mmknmrtb notu:   76   /100