20.5.22

Magic Arch / Cesur Balık Sihirli Dünyada



Çekingen ve hayalperest bir yunus olan Delfi, okyanusun derinliklerinde, balıkların tüm dileklerini kabul eden sihirli bir kemer keşfeder. 

Öte yandan kemerin yerini öğrenen Yılan balıkları devasa hale gelip, sakin Balık Kasabası'nı ele geçirmeyi planlamaktadır. 

Delfi'nin onları durdurmak, şehrini korumak ve hayatının aşkı Mia’yı kazanmak için uzun süredir

kayıp olan babasıyla yeniden bir araya gelmesi gerekiyor.




Yönetmen: Vasiliy Rovenskiy


Filmografi; Büyülü Prenses (2017), İki Kafadar (2016), Prenses ve Ejderha (2018), Büyük Macera (2019), Pinocchio: A True Story (2020), Nutcracker and the Magic Flute (2021)

“Muhteşem bitkileri ve çeşitli canlılarıyla, sualtı dünyası hakkında hep bir animasyon filmi yapmak istemişimdir. Ana karakterim, dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek isteyen ve güzel bir kızın kalbini kazanmak isteyen genç ve cesur bir yunus. Hem çocuklar hem de yetişkinler bu macera ve fantastik hikâyeyi sıkılmadan izleyecek.”



Yazar: Alec Sokolow


Filmografi; Oyuncak Hikayesi (1995), Garfield (2004), Garfield 2 (2006)

“Sihir, şekil değiştirmeler ve zaman yolculuğu- bu ışıldayan animasyon projesine en heyecan verici şeyleri dahil etmeye çalıştık. Büyüleyici ve benzersiz karakterlere sahip bir film oldu. Animatörler çok güzel bir sualtı dünyası yarattılar ve şimdi, 3D derinliği sayesinde seyirciler bu büyüleyici hikayeyi deniz canlılarıyla birlikte sualtı şehrindeymiş gibi izleyecekler.”



Karakterler


DELFİ

Genç, hevesli, hayalperest bir Yunus. Tek merakı okyanusun derinliklerinde yaşayan eski medeniyetleri keşfetmek. Eskilerden kalan “kuyrukla gizli yumruk atma” sanatını öğrenmek istiyor.


ZABE

Delphi'nin en iyi arkadaşı. Koca ağızlı diye bilinir. Durmadan konuşabilir ve sürekli zengin olma hayalleri kurar. Tüm girişimlerde her zaman Delphi'yi destekler(!).



MIA

Pembe kız yunus, tam bir güzellik abidesi. Alpha adında bir yunusla nişanlı. Büyük bir aşkın hayalini kurar. Balık Kasabası Belediye Başkanının kızı. Çok akıllı ve romantik bir genç hanım.


OCTAVIAN

Sualtı şehrinin Belediye Başkanı. Esnek ve deneyimli bir politikacıdır. Bütün gücü uzun dokunaçları arasında tutar. Zayıf noktası aşırı özgüvendir.



FENER BALIĞI UDO

Balık Kasabası’ndaki mevcut düzeni sevmeyen kurnaz ve kıskanç bir karakter. Şehri ele geçirmek için yılan balıklarıyla işbirliği yapıyor.


YUNUS BABA

Delfi'nin babası. Bir deney sırasında ortadan kaybolan bilim-yunusu.


YILAN BALIKLARI (MÜRENLER)

Fener Balığının çok da zeki olmayan yardımcıları. Sihirli Kemer'den geçtikten sonra devasa ve tehlikeli hale gelirler ve Balık Kasabasını tehdit ederler.



DEMETRA HALA

Delfi'nin babasının arkadaşı, bilge kaplumbağa. Bir şeyleri unutmasına rağmen, antik kentler hakkında eşsiz bir bilgiye sahip.


Tür: Animasyon–Komedi 

Süre: 82 Dk. 


Magic Arch / Cesur Balık Sihirli Dünyada, 19 Mayıs'ta sinemalarda..


Filmin mmknmrtb notu:   44   /100