14.5.22

'Etgar Keret' filmleri Pera Film'de gösterimde!


Wristcutters: A Love Story


“Doğrusu şu ki, ceplerimdeki her şey her zaman tedarikli olmak adına özenle seçilmiştir; hakikat anı geldiğinde hazırlıklı olayım diye oradadır. Aslında, bu doğru değil. Ceplerimdeki her şey tek bir amaca hizmet ediyor: Hakikat anına hazırlıksız yakalanmamam.”Etgar Keret

Yaratıcılıkta sınır tanımayan kısa hikayeleriyle tanıyıp sevdiğimiz İsrailli ünlü yazar Etgar Keret, gerçek ve fantastik unsurları bir araya getirmesiyle tanınıyor. Pera Film, Türkiye'de ilk kez öykücü, sinemacı ve senarist kimliğiyle tanıdığımız Etgar Keret’in yönetmenliğini yaptığı, öykülerinden uyarlanmış dizi ve filmlerden oluşan retrospektif niteliğinde bir program sunuyor. Çarpıcı Gündelik Yaşamlar: Etgar Keret programı, yakın bir arkadaşının intiharının kendisini yazarlığa itmesinden, öykülerinin doğallık içinde bunca sarsıcı olmasına ve kendi hayatında yaşanan gerçek olayları nasıl kurguya dönüştürdüğüne, Keret’e ve üretim süreçlerine dair pek çok keşif alanı sunuyor. 11 - 31 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek program Keret’in dünyasında gezinmenin keyfini yaşatacak dizi ve filmleri hem fiziksel hem de çevrimiçi gösterimlerle bir araya getiriyor. 


Etgar Keret What Animal R U?

Kaderin hatalı olduğunu kanıtlamak için her şeyi yapmaya hazır ve kaybeden olmaya mahkum bir adamın trajikomik hikayesini anlatan Üstünkörü; beklenmedik mucizeler ve absürt bir mizah ile, hayatın ne kadar kıymetli ve sürprizlerle dolu olduğunu gözler önüne seren Bilek Kesenler: Bir Aşk Hikayesi; dokunaklı, çoğu zaman nükteli ve son derece güçlü bir sinema dili barındıran, Etgar Keret’in Shira Geffen ile birlikte çektiği ilk uzun metraj filmi Deniz Anası; Keret'in yönetmen arkadaşı Gur Bentwich’in bir kitap turnesinde Keret’e eşlik ederken yazarın eğlenceli olduğu kadar samimi bir portresini çizdiği belgesel filmi Hangi Hayvansınız?; yönetmen eşi Shira, çocukluk arkadaşları, Jonathan Safran Foer ve Ira Glass gibi meşhur çalışma arkadaşları başta olmak üzere, herkesin en sevdiği Keret hikayesini paylaştığı Etgar Keret: Gerçek Bir Hikayeden Uyarlanmıştır; Etgar Keret ve Shira Geffen’in yeniden yönetmen koltuğuna oturduğu, bilinçaltımızın en karanlık köşelerine esprili bir şekilde gizlice sızmaya çalışan benzersiz bir öyküyü, David Lynch ve Luis De Funes karması bir sinematografiyle aktaran mini dizi Aracı ve son olarak pandemi günlerindeki hayata ve pandemi sona erdiğinde dışarıya adım atar atmaz neler hissedebileceğimize dair kısa bir film olan Dışarıda programda yer alıyor.


Outside


Etgar Keret, 17 Mayıs Salı günü Pera Müzesi’nde film gösterimin ardından okurlar ve izleyicilerle buluşuyor! 

1967 yılında İsrail'in Ramat Gan şehrinde doğan Etgar Keret, İsrail’deki genç neslin en popüler yazarı olmasının yanı sıra uluslararası bir üne de sahip. Eserleri, New York Times, Le Monde, The New Yorker, The Guardian, The Paris Review ve Zoetrope gibi daha birçok yerde yayınlandı ve hikayeleri 40'tan fazla kısa filme ilham verdi. Yaşamına Tel Aviv'de devam eden Keret, Negev Ben-Gurion Üniversitesi'nde ders veriyor. Book Publishers Association tarafından birçok kez Platin Ödül’e layık görüldü. 2007 yılında Keret ve Shira Geffen, Cannes Film Festivali'nde Jellyfish (Denizanası) filmiyle "Camera d'Or” (Altın Kamera) Ödülü'nü ve Fransız Sanatçılar ve Yazarlar Birliği'nden En İyi Yönetmen Ödülü'nü kazandı. Keret'in kitapları 42 dile çevrildi ve 45 ülkede yayımlandı.


Bu program kapsamındaki film gösterimleri ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır. Yasal düzenlemeler uyarınca aksi belirtilmediği sürece tüm film gösterimlerimiz 18+ uygulamasına tabidir.


Çevrimiçi izleme rehberi için tıklayın.


Filmleri izlemek için..