12.5.22

'Bergama Tiyatro Festivali' programı açıklandı!



02-05 Haziran 2022 tarihleri arasında performansların yanı sıra atölyeler, konuşmalar ve yürüyüşlerden oluşan seçkisini sanatseverlerle buluşturmaya hazırlanan Bergama Tiyatro Festivali’nin heyecanla beklenen program detayları belli oldu.

Tiyatro sahnesinin öne çıkan örnekleriyle birlikte yerli ve uluslararası 26 performanstan oluşan zengin festival programı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bergama Belediyesi, BERKSAV (Bergama Kültür ve Sanat Vakfı), Bergama Ticaret Odası ve Ne Yerde Ne Gökte Derneği’nin destekleriyle takipçileriyle buluşmaya hazırlanıyor.

Odeabank ve Mey|Diageo sponsorluğunda 3dots ve BERaBER tarafından Bergama’nın tarihi sokakları ve mekanları Asklepion; Emre Arolat imzalı kültür merkezi BerKM; dünyanın ilk 7 kilisesinden biri ve Roma tapınağı olan Kızılavlu ve Akropol’de hayat bulan festival, ücretli ve ücretsiz etkinlikleriyle her yaşta seyirciyi ağırlıyor. 

Yerelleşme; Sektörleşme; Sosyal ve Kültürel Hayatın Erişilebilirliği ve Çocuklar ve Gençlerin Kültür ve Sanat Hayatına Katılımı başlıklarını temeline alarak, bir araya gelmenin, tanışmanın ve yeni hikayeler paylaşmanın önemine dikkat çekme amacıyla yola çıkan festival, seçkisinden öne çıkan performanslar ve Mabel Matiz açılış konseriyle programına 2 Haziran’da başlıyor. 



4 gün boyunca sürecek festivalin kapsamlı programında etkinlikler Festival Özel; Performanslar, Bölgeden ve Çocuklar için Performanslar; Alana Dair, Somut Olmayan Kültürel Miras ve Çocuklar ve Gençler için Atölyeler;  Konuşmalar ve Yolculuklar olmak üzere 9 farklı kategoride ziyaretçilerle 4 gün boyunca bir araya geliyor.  

Yapımcılığını Tatlı Ekşi Tiyatro’nun üstlendiği Aşk Geçmişim ve Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu ve Piu Entertainment’ın Timsah Ateşi oyunları ise festivalin öne çıkan performansları arasında yer alıyor.




Festival Biletlerleri Satışta!


3. kez gerçekleşecek Bergama Tiyatro Festivali’nin seçkisinde yer alan tüm etkinlik ve oyun biletleri 11 Mayıs’tan itibaren Mobilet üzerinden satın alınabiliyor. 

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla 3dots ve BERaBER tarafından düzenlenen, zengin bir seçkinin ve etkinlik programının yer alacağı festival ile ilgili duyuruları takip etmek için bergamatiyatrofestivali.com adresini ziyaret edebilir ve sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.