27.4.22

Kadın Gücü’nden belgeseller Kundura Sinema’da!



Yaratıcı belgesel sinemanın özgün ve güncel yapımlarını buluşturacak Kundura Sinema Belgesel Kuşağı gösterimleri bu hafta sonu Beykoz Kundura’da başlıyor. 

Nisan ve Haziran aylarında sürecek programın ilk seçkisi “Kadın Gücü” adını taşıyor. 

Dört kıtadan cesur ve mücadeleci kadınların hikâyelerini bir araya getirecek seçkideki 5 film, Türkiye’de ilk kez seyirciyle buluşacak. 


Housemaids

Brezilya’nın önemli yönetmenlerinden Gabriel Mascaro’nun yedi farklı hizmetçi kadını yakından izlediği belgeseli “Housemaids / Evdeki Hizmetçiler”in gösterimi ile başlayacak seçkide; Ürdün’deki ilk kadın tesisatçıların dünyasına mizahi bir bakış sunan “Waterproof / Su Sızmaz”, Pakistan’da bir fabrika yangınında oğlunu kaybeden bir annenin adalet arayışında binlerce işçinin sesine dönüşmesini anlatan “Discount Workers / İndirim İşçileri”, güreşçi üç kadınının izinde Meksika’daki kadına şiddetin çarpıcı portresini çizen “Luchadoras / Kadın Güreşçiler” ve Venezuela’da politikacıların kirli oyunlarına karşı ateşli bir mücadele veren köylü kadınları konu alan “Once Upon A Time In Venezuela / Bir Zamanlar Venezuela’da” adlı belgeseller gösterilecek. 


Luchadoras


Sınırlı sayıda seyirciye açık olacak ve ücretsiz gösterilecek filmler için rezervasyonlar beykozkundura.com adresinden yapılabilir.