19.4.22

'How To Enjoy Ceylon Tea' Beykoz Kundura’da!



Ödüllü özgün eserleri ile tanıdığımız dans sanatçısı, koreograf ve öğretim üyesi Canan Yücel Pekiçten’in son projesi How To Enjoy Ceylon Tea (Seylan Çayı’nın Tadı Nasıl Çıkarılır), Türkiye’de ilk kez Kundura Sahne’de seyirciyle buluşuyor. 

Dünya prömiyerini Amsterdam’da Podium Mozaïek’te yapan performans, 23 Nisan Cumartesi günü saat 18:00’de sahnelenirken, 24 Nisan Pazar günü de saat 17:00’de izlenebilecek. 

Son dönem çalışmalarında kadın bedeninin çağdaş sanattaki temsiliyet biçimleri üzerine yoğunlaşan Canan Yücel Pekiçten’in konsept, koreografi ve performansını üstlendiği “How To Enjoy Ceylon Tea (Seylan Çayı’nın Tadı Nasıl Çıkarılır)”, Georges Bizet’in oryantalist operası “İnci Avcıları”nın peşinde Sri Lanka'nın sömürge ürünü çayı Seylan’a ulaşan bir yolculuğa çıkaracak. 




Seylan Çayı’nın tadını çıkarmanın “Öteki” yolları


Canan Yücel Pekiçten, kolonyal bir ürün olan Seylan Çayı’nın tadını çıkarmanın “Öteki” yollarını aradığı performansının üretim sürecini şu sözlerle tarif ediyor: “‘Batı’ kültürünün simgesi operalar ve aryalar, bir süredir çalışmalarımın kritik kaynağı. Batılı klasik bir operaya ait arya üzerinde çalışarak onun bir parçasına dönüşürken, operanın konusu olan meseleleri tersyüz etmenin, yıkmanın ve yeniden yapmanın karşıtlığı ile ilgileniyorum. Bu sefer Georges Bizet'in ‘İnci Avcıları’ oryantalist operasının sesini duymak için düşüncelerim Seylan'ın kendisine uzandı ve beni Sri Lanka'nın sömürge ürünü çaya götürdü.”


HOW TO ENJOY CEYLON TEA (SEYLAN ÇAYI’NIN TADI NASIL ÇIKARILIR)


23 Nisan 2022, Cumartesi / 18:00

24 Nisan 2022, Pazar / 17:00

Yer: Kundura Sahne

Süre: 30’

Biletler: (Standart) 125 TL, (Yeni Üye Kampanyası) 75 TL - beykozkundura.com