11.2.22

Marry Me / Evlen Benimle



Jennifer Lopez’in (Hustlers, The Boy Next Door) ve küresel Latin müzik yıldızı Maluma’nın orijinal şarkılarıyla dolu olan Evlen Benimle filminde Lopez, müziğin süper starı Kat Valdez’i, Owen Wilson (Davetsiz Çapkınlar, Mucize) ise matematik öğretmeni Charlie Gilbert’ı canlandırıyor. 

Birbirlerine tamamen yabancı olan iki kişinin önce evlenmeye karar verip sonra birbirlerini tanımasını konu alıyor. 

İki kişinin değerinin beğenilere ve takipçilere bağlı olduğu bir dünyada gerçek bir şey arayan iki farklı insanın sıra dışı bir aşk ilişkisini konu alan Evlen Benimle, şöhret, evlilik ve sosyal medya hakkında modern bir aşk hikayesi. 



Kat Valdez (Lopez), yeni, popüler müzik süper starı Bastian (Maluma, ilk sinema filmi) ile birlikte dünyadaki en seksi çiftin bir yarısı. Kat ve Bastian’ın kaçınılmaz hit single’ı “Evlen Benimle” listelerde yükselirken birçok platformda yayınlanacak olan bir törenle, hayranlarından oluşan bir izleyici topluluğu önünde evleneceklerdir. 

Boşanmış lise matematik öğretmeni Charlie Gilbert (Wilson) konsere kızı Lou (Chloe Coleman, HBO’da Big Little Lies) ve en yakın dostu Parker (Sarah Silverman, Hulu’da I Love You, America) tarafından zorla götürülür. Kat, törenden önce Bastian’ın kendisini aldattığını öğrenince sahnede yaşadığı bir sinir krizi hayatını değiştirir. Aşkı, gerçeği ve sadakati sorgular. Dünyası dağılırken gözüne kalabalığın içinden bir yabancı takılır. 

Bildiğin bir şey seni yüz üstü bırakmışsa belki de yanıt bilmediğin şeydedir. Bu yüzden de bir anda gelen bir çılgınlık ile Kat, Charlie’yle evlenmeyi seçer. Dürtüsel bir tepki olarak başlayan olan beklenmedik bir aşka dönüşür. Ama olaylar onları ayırmak için uğraşırken evrensel soru ortaya çıkar; “Farklı dünyalardan iki insan aralarındaki mesafede bir köprü kurup ikisinin de ait olduğu bir yer inşa edebilirler mi?” 



Film de ayrıca Kat’in menajeri Colin rolünde John Bradley (Game of Thrones), asistanı Melissa rolünde Michelle Buteau (Michelle Buteau: Welcome to Buteaupia) yer alıyor. 

Evlen Benimle filminin yönetmeni Kat Coiro (Dead to Me, It’s Always Sunny in Philadelphia, gelecek film She-Hulk), senaryo yazarları John Rogers (The Librarians) & Tami Sagher (NBC’de 30 Rock) ve Harper Dill (The Mick), uyarlanan çizgi romanın yazarı Bobby Crosby. 

Filmin yapımcıları, Lopez’in Nuyorican Productions şirketi adına Jennifer Lopez, p.g.a. ve Elaine Goldsmith-Thomas (Hustlers, Aşk Masalı). Kung Fu Monkey Productions adına John Rogers ve Benny Medina (Hustlers, The Fresh Prince of Bel-Air). Filmin idari yapımcıları Alex Brown (Hustlers), Willie Mercer (Believer), Pamela Thur (Hustlers) ve J.B. Roberts (Kings of Con). 

Coiro’nun yaratıcı ekibinde görüntü yönetmeni Florian Ballhauss asc (Şeytan Marka Giyer, RED), yapım tasarımcı JANE MUSKY (Hustlers, Aşk Masalı), kostüm tasarımcı Caroline Duncan (Showtime’da The Affair, Netflix’de When They See Us), iki kez Emmy ödüllü koreograf Tabitha Dumo (Hustlers, Super Bowl LIV Devre Arası Konseri Jennifer Lopez & Shakira ile), editör Michael Berenbaum ace (ABC’de Desperate Housewives, HBO’da Sex and the City) ve besteci John Debney (Muhteşem Showman, Tutku: Hz. İsa’nın Çilesi) yer alıyor.

Evlen Benimle filmi New York şehri içinde ve civarında çekilmiştir. 

Marry Me / Evlen Benimle, 11 Şubat Cuma günü vizyona girdi.



Filmin mmknmrtb notu ::


Bu filmin ilk fırsatta hatırlattığı şeyi sanırım hepimiz biliyoruz; ünlü, güzel, yakışıklı, zengin ve fazlasıyla çekici -dolayısıyla da- egosantrik kişiler arasında -aşk mümkün olsa da- sağlıklı/başarılı bir evliliğin gerçekleşme ihtimali yoktur..

Fakat buna rağmen ve göz göre göre, iki tarafın da aldıkları bu 'salakça' kararda ısrar ederek evlenmeye kalkışmaları da başka bir gerçektir..

Burada 'şeytana uyan' erkek, aldatılan kadın tarafı olsa da tam tersinin mümkün olduğunu da hepimiz gayet iyi biliyoruz sanırım..

Bu arada şurası kesin ki, kızımız Kat Valdez'in biricik aşkı, 'Hatunların efendi adam yerine piç tercihi' başlıklı teoride adı geçen o Piç'in ta kendisi olan Bastian'dır ve hep öyle kalacaktır..

Matematik öğretmeni olan biraderimiz Charlie ise Kat için, önce bir intikam aleti, sonra da güvenli bir liman olup, aralarında yaratılmaya çalışılan aşk, hoş bir yalandan ibarettir..

Tabii ki filmin bu hikâyeyle, biz sıradan erkeklerin hayal âlemini gıdıklamaya amaçladığını görmezden gelecek değiliz..

Kat'in bu tercihle -bilinçli ya da bilinçsizce- yaptığı hesap bellidir; bu 'silik' adamla aldatılma ihtimali, hemen hemen yok gibidir.. 

Yâni, Erkeğin Owen Wilson olduğu bir ilişkide kadın Jennifer Lopez olacak da, adam kadını aldatacak.. pöh!! 

55   /100




Müzik, Şöhret ve Modern Aşk : Evlen Benimle’nin İçyüzü ve Fırsatları


Yapımcı Elaine Goldsmith-Thomas, yedi yıl önce Evlen Benimle’nin fikrini ilk duyduğunda hemen modern çağımız için uygun, yeni bir potansiyel, 21 yüzyılın Roma Tatili ile Aşk Engel Tanımaz filmlerinin buluşması olarak görmüş. “Görmek istediğim bir filmin yanı sıra bir olay gibi hissettirdi.” Diyor. 

Jennifer Lopez’le 2002 yılının Aşk Masalı filminden itibaren yıllardır çalıştığı için izleyicilere sahne arkası erişimi sağlayarak modern şöhretin gerçekliğini ve işleyişini de sunma fırsatı olarak görmüş. “Toplumun ünlü olduğunu düşündüğü birinin aslında bir insan olduğunu gösteren modern şöhretle ilgili bir film yapmak ilgimi çekti. Dünyanın en ünlü kişilerinden biriyle ortak olmak ve onu herkesten farklı tanımak bir onur ve bazen Lopez yanlış tanıtıldığında ya da anlaşıldığında moral bozucu. Ben Jennifer’ı eşofmanla oturan, patlamış mısır yiyip film izleyen biri olarak tanıyorum. Yani bu film izleyicilere imajın altındaki insanı keşfetmeleri için bir olanak veriyor. Nefis bir fırsattı.”


Lopez’in Kat Valdez karakterinin filmdeki hayatının belirginliğine ve onu Owen Wilson’ın Charlie Gilbert karakterinden ayıran eşsiz engellere rağmen film evrensel temalar ve fikirler taşıyor. Goldsmith-Thomas şunları söylüyor; “Hayat düştüğünüzde yaşadıklarınız değildir. Ayakta durduğunuzda yaşadıklarınızdır. Sizi tanımlayan budur. Risk almaktan korkamazsınız çünkü bazen çözüm yeniyi denemektedir. Umarım bu film insanlara umut, birkaç kahkaha, akıllarında kalan bir şarkı verir ve aşkın evrene güvenmek olduğunu hatırlatır. Hiçbir zaman geç değildir.”

Jennifer Lopez, Kat’le filmin konularıyla birçok yönden hemen bağ kurmuş. “Bu hayatı anlıyorum. Film gerçekten de ünlü olmanın perde arkasını anlatıyor. Bu aynı zamanda ilk kez bir filmle albüm yapabildiğim ilk an ve bu benim hayalimdi. Selena’dan beri film yapmamıştım ve o filmde Selena’nın sesini kullanmışlardı. Yani ben hiç şarkı söylememiştim.” Ayrıca John Rogers ile Tami Sagher ve Harper Dill’in senaryosunun derinliğinden de çok etkilenmiş. “Bu filmde hiç dolgu yok. Her şeyin gerçek bir amacı ve eğlencesi var. Bu bir müzikal. Yani çok sevdiğim romantik komediyi alıyorum ve ilk kez dansımı, şarkılarımı ve sahne performansımı bir araya getiriyorum. Hepimiz için heyecan vericiydi.” 



Özgün, Bağ Kurulabilir Bir Aşk Hikayesi : Yönetmen Kat Coiro’nun Vizyonu


Netflix’deki Dead to Me, Showtime’daki Shameless ve FX’deki It’s Always Sunny in Philadelphia gibi dizilere imza atan yönetmen Kat Coiro, senaryonun onu diğer romantik komedilerden ayıran derinliğinden etkilenmiş. Coiro şunları söylüyor; “Birkaç şeyden etkilenmiştim. Özellikle de hikayenin klasik duygusundan. Eski tarz romantik komediye benziyor ama modernize edilmiş. Özellikle de sosyal medya ve şöhret konularında. ”Evlen Benimle’de orijinal şarkılar olması filme duyulan ilgiyi arttırmış. “Bugüne kadar yaptığım her iş müzik odaklı. O yüzden Maluma ve Jennifer’la birlikte çalışmak heyecanlıydı.” 

Coiro’ya göre filmin öncülü başta ne kadar hayali görünse de hayatlarımızda duyduğumuz birçok gerçek aşk hikayesi de mümkün olmayan ya da olasılık dışı biçimlerde başlamış. Savaşta ayrı düşen insanlar yıllar sonra birbirini bulmuş, tesadüfi karşılaşmalar, ilk karşılaşmalarından yıllarca ya da kıtalarca uzakta insanları yeniden bir araya getirmiş.  Konu aşk olduğunda aslında hiçbir şey imkansız olmuyor. “İnsanlara partnerleriyle nasıl tanıştıklarını sorduğunuzda sanki ilişkinin gerçekleşmesi için her şeyin sıraya girdiğini gösteren hikayeler dinleyeceksiniz. Bu hikayenin çılgınlığı da bu insanların bir araya gelip aşık olması var ve bu her gün oluyor.” 

Filmdeki bakış açısı Lopez ve yapımcı dostlarının tam olarak aradığı şeymiş. Lopez şunları söylüyor; “Kat, bu filmin ne olabileceğine dair gerçek bir vizyona sahipti. Ayrıca filmin geliştirilmesi boyunca birlikte çalışmak muhteşemdi. Bizim çekim yaptığımız günler arasında çekmek için büyük bir filmdi. Müthiş bir iş çıkardı. İnsanlar bu filmdeki işine bayılacaklar.”

Lopez, hem filmin başrol oyuncusu hem de yapımcısı olarak, filmi izleyiciler için gerçekten romantik bir olaya dönüştürmek için eğlence sektörünün zirvesindeki deneyimini her yönüyle sunmuş. Goldsmith -Thomas şunları söylüyor; “Jennifer mükemmel bir sanatçı ve yapımcı. Bu filme tüm dikkatini ve tecrübesini verdi. Müziğinde, danslarda, kostümlerde, görünümde, oyuncu seçiminde, her şeyde onun onayı var. Filmin oluşumunda ve sonra yeniden düzenlenmesinde hep yanımdaydı.”



KARAKTERLER


Kat Valdez : Jennifer Lopez


Jennifer Lopez’in canlandırdığı global süper star Kat Valdez’le tanıştığımızda nişanlısı, Bastian (Maluma) ile evlenmek üzeredir. Birlikte gezegenin en seksi çifti olmuştur ve tüm dünyanın önünde evlenmek üzereler. Hit düet single’ları “Evlen Benimle” yılın en büyük şarkısı oluyor. Hayatındaki her şey yüzeyde mükemmel. Ama hayatının gerçekleri çok daha karmaşık. Jennifer Lopaz şunları söylüyor; “Kat, global bir süper star. Aynı zamanda güçlü, özgüvenli bir iş kadını. Bir patron ama aynı zamanda yalnız kalan ve sevgiye ihtiyacı olan normal bir insan. Bir evi olduğunu, dünyayı gezen bir çingene olmadığını hissetmek istiyor.”

Kat, düğününden saniyeler önce Bastian’ın kendisini aldattığını öğrendiğinde hayatının rüyası yıkılıyor. Lopez “Bir saniye içinde her şey değişiyor. Her şey dağılıyor. Kat, gerçeği göremediği için kendisini suçluyor. Ama aynı zamanda izleyiciler arasından biriyle evlenmek üzere spontane bir seçim yapıyor. Charlie’yle böyle tanışıyor. Bununla hayatı tamamen değişiyor. Tıpkı sizi doğal halinizle gören biriyle tanıştığınızda olduğu gibi.”

Tabii ki Lopez, romantik bir ilişkiyi toplum önünde nasıl yürüdüğünü biliyor. “Sahne ışığı altında bir hayat sürmenin zorlukları vardır. Gerçek şu ki kimse üzücü kısmını duymak istemiyor ama birçok kişinin hiç uğraşmak zorunda kalmadığı detaylı bir inceleme ve yargılama yanı var. Çok yalnız hissettirebilir.” Toplumun genelde unuttuğu hem Lopez hem de Kat için, manşetlerin arkasında gerçek bir acıyla ve kayıpla uğraşan gerçek bir insan olduğu.

Lopez bunu aşabilmenin anahtarının toplumun sizi gördüğüne değil de gerçek kişiliğinize odaklanmanız olduğunu söylüyor. “Kat, bir hayali olan küçük bir kız olduğunu hiç unutmuyor. Aynısı benim için de geçerli. Nereden geldiğimi hatırlamak gerçekçi olmamı sağladı. Farklı hissetmiyorum. Bence insanlar bunu unutuyor. Bu yüzden yıllar içinde ‘Jenny from the Block’ ve ‘I’m Real” gibi şarkılar yaptım. Ben hala aynı insanım ama hayatımda bazı şeyler yapıyorum, hayatım genişledi ve büyüdü. Yine de orada bir insan var.”

Kat’i oynamanın hem ekranda hem de kendi içinde bu düşünceler üzerinde düşünmesine ve ortaya çıkarmasına neden olduğunu söylüyor. “Ruhumu her an açmakla ilgili. Size benzemeyen bir karakteri oynamaktan çok daha rahatsız edici çünkü bir dünyaya daha önce hiç yapmadığım bir deneyimi taşıdım.”



Charlie Gilbert : Owen Wilson


Owen Wilson’ın boşanmış, ilkokul matematik öğretmeni Charlie Gilbert karakteriyle o gece kızı Lou (Chloe Colman) ile ne yapacağına karar verirken tanışıyoruz. En yakın arkadaşı, okulun rehber öğretmeni Parker’ın (Sarah Silverman) Kat ve Bastian’ın “Evlen Benimle” düğün konseri için üç bileti vardır ve Charlie de karısı onu terk ettiğinden beri hiç eğlenmemiştir. Risk alarak “evet demeye” hazırdır. Yine de Radio City konser salonunda hayranlarla birlikte hiç kendisi gibi değildir. Kat Valdez’in veya Bastian’ın kim olduğundan bile haberi yoktur. 

Film, Lopez’in uzun zamandır arkadaş olduğu Owen Wilson’la 1997’deki Anaconda filminden sonra ilk kez yeniden bir ekip olmasına olanak vermiş. Eşleşme hızlı bir film büyüsü olmuş. Yönetmen Kat Coiro şunları söylüyor; “Owen ve Jennifer ilk andan itibaren beklenmedik bir elektrik yakaladılar. Sıra dışı bir çiftler ama muhteşem çalışıyorlar. Charlie için sadece hoş olmakla kalmayıp öz farkındalığa sahip birini seçmemiz önemliydi. Şöhret, para ya da güzellik peşinde değil. Kat’de bir şey gördüğü için bu işe giriyor ve onunla arasında özgün bir bağ var.”

Charlie karakteri aynı zamanda izleyicinin de hem bazen tuhaf olan şöhret hayatına hem de arkasındaki daha az parıltılı gerçekliğe girişini sağlıyor. Coiro şöyle söylüyor; “Perdenin arka tarafı değişiyor, o dünyanın ne kadar yalnız ve zor olduğu görülüyor. Etrafınız çevrilmiş olabilir ve başkalarının sizden istedikleriyle sürükleniyor olabilirsiniz. Bazen de sadece yere oturup pizza yemek istersiniz.”


Wilson’ın oyuncu ve insan olarak özellikleri Charlie’yi hayata taşımak için ihtiyacımız olan özelliklerdi. Coiro şunları söylüyor; “Owen’ın kendisiyle çok rahat olduğunu hissediyorsunuz. Bu hikayenin önemli bir parçasını oluşturuyor. Charlie, Kat’i olduğu gibi seviyor, herhangi bir tuzak olmadan.”

Lopez gibi Wilson da filmin izleyicinin ünlü olmanın nasıl bir şey olduğu konusundaki beklentilerini alt üst etmesini sevmiş. “İnsanlar, bu insanın nasıl sorunları olabilir, nasıl yalnız veya yenilmiş hissedebilir, diye düşünür. Ama tabii ki insanlar hemen hemen aynıdır. Bastian’la olanlardan sonra Kat’in yıkıldığı, biraz onaylanma için mücadele ettiği sahneler çok etkileyici.”

Wilson da ünlü olmasına rağmen arkadaşlarının çoğuna göre daha sakin bir hayat sürüyor ve Charlie’nin bakış açısına ve karakterine girebilmiş. “Charlie’yle benim aramda bir kesişme var. Ben sosyal medyada yokum ve hiç de girmedim. Charlie’nin her zaman kamera önünde olmaktan rahatsız oluşuyla bağ kurmak kolaydı.” En büyük zorluk Charlie’nin öğretmenlik konusu olmuş. “Ben İngiliz dili okudum ve matematik hiç ilgi alanım olmadı. O yüzden “asal çarpanlarına ayırın” dediğimde insanları ikna etmek için gerçekten iyi rol yapmam gerekti.

Wilson için Anaconda’dan yıllar sonra Lopez’le yeniden bir araya gelmek çok hoş olmuş. “Bu rol için Lopez’den başkasını düşünemezsiniz. Onun yetenekleriyle mükemmel örtüşüyor. Charlie’nin öğrencileriyle dans ettiği ve onlara bir koreografi yaptırdığı bir sahnemiz var. O sahneyi yaparken herkes, güvenlik görevlileri bile monitörlere bakıyordu. Çünkü dansını izlemek eğlenceliydi.”

Wilson’ın Charlie performansı, filmin inandırıcı ve duygusal açıdan özgün olabilmesi için çok önemliymiş. Rol arkadaşı şunları söylüyor; “Owen muhteşem. Charlie rolüyle Kat’in büyümesine ve hayatında ilk kez kendi ayaklarının üstünde durmasına yardım ediyor. Başta Charlie, Kat’in sadece bir arkadaşı. Hayatına aşık olduğunu fark etmesine yardım ediyor. Bunu fark edinceye kadar kimseyle iyi bir ilişkiye giremezsiniz. Bunca zaman sorunu da bu olmuş. Charlie, Kat’in bunu keşfetmesine yardım ediyor.”



Bastian : Maluma


Kat ve Bastian’ın düğün konserinin başlamasına beş dakika kala Maluma’nın canlandırdığı Bastian’ın başka bir kadınla, Kat’in asistanlarından biri olan bir kadınla ilişki yaşadığı ortaya çıkar. Gösterinin devam edip etmemesi gerektiğini merak eden ve tüm dünyadan 20 milyon insanın evlilik yeminlerini etmelerini izlemesi gerektiğini bilen Kat’in büyük bir karar vermesi gerekir.

Yapımcılar, Bastian rolü için yetenekli ve aynı zamanda Lopez’in şarkıcılık yeteneklerine ve sahne performansına uyumlu bir oyuncu gerektiğini biliyormuş. Evlen Benimle, Maluma’nın ilk sinema filmi ve çok net bir tercih olmuş. Yapımcı Elaine Goldsmith-Thomas şunları söylüyor; “Maluma rol aldığı için çok şanslıyız. Bastian’ı anladı ve onu yargılamadı. Maluma, karakterin zaferlerine ve hatalarına kucak açtı ve kamera önünde çok rahattı. Sonra onu sahnede Jennifer’la görüyorsunuz. Yok artık! Çok sıcak, ritmik ve neşeli!”

Dünya çapında bir süper star olan Kolombiyalı sanatçı karaktere sağladığı değerli katkılarla hikayeye de özgünlük katmış. Yönetmen Coiro şunları söylüyor; “Maluma’dan çok bilgi aldık. Büyük bir ekiple çalışıyor ve ona Bastian’ın da böyle bir ekibi olması gerektiğini söyledim. Bastian bir odaya girdiğinde bir grup insanla birlikte giriyor. Oyuncularımız günlük hayatta yaşadıkları gerçek durumlarından bazılarına yer vererek hikayenin de özgün olmasını sağladık.”


Lopez ve Maluma hikayeyi biliyor olsalar da resmettikleri karakterlerden çok farklılar. Coiro şunları söylüyor; “J. Lo ile Kat ve Maluma ile Bastian arasında büyük farklılıklar var. Yine de çoğumuzun anlamadığı bu seçkin hayatı yaşayan bu insanların özgünlüğüne sahip olmaları filmin başarısı için çok önemliydi.” 

Evlen Benimle, sosyal medyanın ve şöhretin gücünün olumlu ve olumsuz etkilerine değiniyor. Maluma şunları söylüyor; “Filmin bize sosyal medya hakkında söylediği şey karmaşık. Sosyal medya muhteşem olabilir. Benim kariyerimi ve müziğimi inanılmaz büyütmemi sağladı. Ama dengeyi korumanız gerekir. Elinizde büyük bir güç var ve örnek olmanız gerekir. Sizi takip eden, sizin gibi olmak isteyen çok fazla insan var. En büyük ilham kaynakları siz olabilirsiniz. Ünlüler olarak bize bakan ve başarmaya çalışan çocuklara iyi örnek olmalıyız.” 

Lopez, Maluma’nın iş ahlakından ve mütevazılığından çok etkilenmiş. “Maluma’yla çalışmak çok keyifliydi. Onunla ilk sahnede Kat’e ne kadar doğal olduğunu söyledim. Rolünü çok iyi anladı ve çok eğlendik. Sahnede rahat olan, hayranların çıldırdığı bir müzisyeni canlandıracak karizmaya sahip.” Yine de Maluma’nın seri olarak aldatan birini canlandırması kolay olmamış. Lopez şunları söylüyor; “Maluma, Bastian’ın o yönünü hiç sevmiyor. Bize ‘Ben bu adam değilim. Bu ben değilim’ diyordu. Ben de ona bunu bildiğimizi ama rolü çok iyi oynamasından çok etkilendiğimizi söyledim.”


Colin : John Bradley


Kat’in güvenilir menajeri ve uzun süredir sırdaşı olan Colin için yapımcıların Kat Valdez’in dünyasındaki fırtınanın ortasındaki sakinlikte biri olması gerektiğini biliyormuş. Bu kişiyi tüm dünyadaki Game of Thrones hayranlarının HBO dizisindeki Samwell Tarley rolüyle tanıdıkları John Bradley’de bulmuşlar. Yapımcı Elaine Goldsmith-Thomas şunları söylüyor; “Colin’in Kat’e inanan biri olması gerekiyordu ve John, bu role büyük bir duygu katıyor.”

Oyuncu, Thrones’un sekiz sezonunu tamamladıktan sonra tamamen farklı bir role adım attığı için heyecanlanmış. “Karakter çok ilginçti. Bunlar daha önce hiç oynamadığım özellikler. Kağıt üstünde Colin için çok uygun biri değilim. O yüzden bir süredir yaptığımdan daha çok emek vermem gerektiğini biliyordum.”

Bradley, filmi farklı dünyaların çarpışmasının hikayesi olarak görmüş. “Bu hikayede Kat’in ve Charlie’nin dünyası arasında ilginç bir çatışma ve ayrılık var. Aynı zamanda birlikte alev alıyorlar. İki farklı bakış açısı ve hayat tarzı öncelikleri, stres noktaları, adanmışlıkları vs. olduğunda ilginç bir hikaye olacağını biliyordum.”.

Owen Wilson, Bradley ve yapımcıların Colin’i üç boyutlu, tam bir karakter yapmalarından çok etkilenmiş çünkü gerçek ünlülerin hayatlarında menajer yıldız ilişkisi genellikle iki tarafın hayatında da çok önemlidir ve anlamlıdır. Genelde katı profesyonel sınırların çok ötesine geçerler. “Amy Winehouse belgeselinde menajerinin arkadaşı olması çok hoşuma gitmişti. Amy’yi seven çok etkileyici bir karakterdi. Bence John da o özeliklerin bazılarına sahip ve bu filmde Jen ile birlikte çok ikna edici bir şekilde canlandırmayı başardı.”



Parker : Sarah Silverman


Çok yönlü Sarah Silverman, ilkokul rehber öğretmeni ve Charlie’in en iyi arkadaşı olan Parker’ı canlandırıyor. Yönetmen Corio ve yapımcılar için kusursuz bir eşleşme olmuş.

Silverman, hem Jennifer Lopez’in hem de Owen Wilson’ın hayranı ve romantik komedileri çok seviyormuş. O yüzden Evlen Benimle filmini filmin nerde ve ne zaman çekileceği de dahil olmak üzere birçok nedenden ötürü geri çevirememiş. “Açıkçası sonbaharda New York’ta olmak, Owen ve Jennifer’la birlikte çalışmak istiyordum. Kanal değiştirirken onların filmlerinden biri yayındaysa hepsini izlerim. Owen ve Jennifer’la sahneleri okurken onları hayal edebiliyordum ve bu da beni biraz etkiledi. İnsanların uyumlu eşlerini bulmasını, yin taraflarının yang’ini bulmalarını çok severim. İkisi de çok hoş. Owen beni bitiriyor.”

Kadronun diğer üyeleri gibi Silverman’da filmin sosyal medyanın çoğunlukla insanları insanlıktan çıkaran acımasızlığını dürüstçe ele almasından çok etkilenmiş. “Kat’in sahnede olduğu ve kriz geçirdiği bir an var. Binlerce izleyici var. Benim karakterim de dahil telefonlarına çekiyorlar. Onu ne kadar severlerse sevsinler bu krizi Facebook sayfalarında paylaşmak istiyorlar. Sosyal medyanın, ruhlarımızın ve bizim en çirkin yanımız bu.” 

Wilson’ın karakteri Charlie o insan kalabalığında Kat’i sadece zor durumdaki bir kadın, bir insan olarak gören tek kişidir. Silverman şunları söylüyor; “İzleyiciler arasında onu duyan bir kişi vardır. Krizi çeken bu sözde hayran kalabalığında bunu görür. Charlie, onu sadece bir yıldız ya da ünlü ya da duyduğu biri olarak değil de insan olarak dinliyor ve onunla empati kuruyor. Benim için o an çok güzeldi.”


Melissa : Michelle Buteau


Ödün vermeyen asistan Melissa’yı, son dönemde Bet+’da First Wives Club’da ve Netflix’teki çok komik stand up özel Welcome to Buteaupia’da izlediğimiz oyuncu ve komedyen Michelle Buteau canlandırıyor. Buteau şunları söylüyor; “Senaryoyu okuduğumda ‘Vay canına. Hayatın kamera önünde ve arkasında hayatı anlatan ne güzel bir hikaye.’ dedim. ‘Instagram’a bir fotoğraf koydum’ dediğimiz bir tıklama tuzağı kültüründe yaşıyoruz. Ama hayır, gerçek hayatta bir insan var ve kayda aldığın şeyin ardında gerçek duygular var. Bu hikayenin romantik komediyi alt üst ettiğini düşündüm.

Kat’in en iyi arkadaşı ve yoldaşı Melissa, Kat’in seçilmiş ailesi. Buteau şunları söylüyor; “Seni ünlü olmadan önce, uzun süredir tanıyan insanların seni kollaması çok önemli.” 

Buteau, Lopez’in sette oyuncu, yapımcı ve müzisyen olarak ne kadar çok şey yapabildiğine şaşırmış. “Bir iş kadını ve düşünceli bir oyuncu olmak konusunda bir ustalık sınıfıydı. Jennifer sete kendisinin ve diğerlerinin repliklerini bilerek gelirdi. Kameraların ne yaptığını bilir ve çekim aralarında telefon konuşmalarını yapardı. Bir iş, bir imparatorluk yönetiyor ve ayrıca bir anne. Nasıl yaptığını bilmiyorum.”

Ayrıca sette sahne alan müzisyenler olarak Lopez ve Maluma arasındaki yaratıcı enerjiyi çok sevmiş. Şunları söylüyor; “Göz alıcıydı. Seksi Latinler ve kalçalarını sallamayı ve o şarkıları söylemeyi iyi biliyorlar. Uluslararası süper starlar ve onları izlemeyi bırakamıyorsunuz. Maluma’nın Bastian’a kattıkları Maluma’nın sahip olduğu her şey. Jennifer’la onun bu filmde birlikte bir sonraki seviyede.”

Filmin kostümcüsü Caroline Duncan da Buteau’nun büyük hayranıymış. “Süper starın etrafını saran bir grup insanı giydirmek eğlenceliydi. Odaklarını o insandan ayırmayan ama kendi tarzları ve karizmaları olması gereken insanlar. Melissa bunu benimsiyor. Çok eğlenceli, bir duruşu var ve çok güzel bir şekilde başardı.”


Lou Gilbert : Chloe Coleman


Kadroyu erken gelişmiş matematik dehası kızı Chloe Coleman’i canlandıran en son HBO’nun hit dizisi Big Little Lies’da, My Spy, Barut Kokteyli filmlerinde rol alan Lou Gilbert tamamlıyor. Yapımcı Elaine Goldsmith-Thomas şunları söylüyor; “Chloe bir rüyaydı. Gerçekten anlayabilen bir çocuk gerekiyordu ve o anlıyor. Rüya kadroda onunla birlikte çalışmak çok keyifliydi.”

Şans eseri Coleman, film yapımını bilmeden önce kaynak malzemeyi biliyormuş. “Evlen Benimle’nin çizgi romanının bir kopyası bende var. Çok severim. Çok iyi. Çizimler çok şirin çünkü çok sevdiğim animeye benziyor. Hikaye çok iyi ve bununla ilgili bir hikaye yaptığımızı bilmek beni çok mutlu ediyor.”

Lou, ebeveynlerinin boşanmasıyla mücadele ederken ve babasının öğretmen olduğu okulda yerini bulmaya çalışırken kendisini farklı kılmak için her şeyi yapıyor. Coleman şunları söylüyor; “Lou, tipik bir ergenlik öncesi çocuk. Hayatın önüne çıkardığı sürprizlerle uğraşıyor. Matematikte çok yetenekli ve zorbalarla uğraşıyor. İnsanların etrafında gergin ve olmak istediği kişiyi bulmakta zorlanıyor.”

Sarah Silverman, birkaç sahnede Coleman’la birlikte yer alıyor ve genç oyuncunun bakış açısından ve çok yönlülüğünden çok etkilenmiş. Şunları söylüyor; “Chloe, yaşının çok ötesinde. İnanılmaz olan Chloe, çekimler sırasında bulunduğu yaştan daha büyük bir çocuğu oynuyor. Genelde tam tersi olur. Yaşının çok ötesinde ve film yapmaktan çok keyif alıyor. Ekranda gördüğünüz her dakika saatler alabilir. Bu konuda çok sakin. Bunu bir çocukta görmek çok komik.”



MÜZİK


On My Way : Bir Sinematik Müzik Olayı


Evlen Benimle’nin müzikleri daha önce bir romantik komedi için yapılan şarkılara hiç benzemiyor. Bu Jennifer Lopez’in bir film için ilk kez albüm yapışı ve inanılmaz bir şekilde bir filmde ilk kez kendi müziğini sergilemesi olmuş. Lopez’in menajeri Benny Medina’nın eşsiz gücü, yönetmen Kat Coiro’yla ilk olarak 2013’de Aşka Dair filminde çalışan Evlen Benimle’nin müzik süpervizörü Robin Urdang ve efsanevi besteci John Debney’nin çalışmaları filmin müziklerini klasik romantik komedi şarkılarının zirvesine taşıyabilecek bir dizi şarkı ve besteyle sonuçlanmış. 

Yapımcı Elaine Goldsmith-Thomas, kendilerinin ve Universal Pictures’ın müzik ekibinin başarısıyla gurur duyuyor. “Universal Music’ten Mike Knobloch ve Rachel Levy olmadan yapamazdık. Rachel, Mike, Benny ve Maluma arasında bu yolculuktaki karakterleri planlayan ve onlarla uyum sağlayan muhteşem şarkı antolojisi oluştu.”

Filme ismini veren Evlen Benimle ve akılda kalan “Pa Ti” Segundo” ve “Church” şarkılarından melankolik “Love of My Life” şarkısına ve güçlü bir balat olan “On My Way”e kadar Lopez, Maluma ve katkıda bulunan diğerlerinin imza attığı şarkılar, Lopez’in Kat Valdez’i akıl almaz acıdan nasıl çıkacağını öğrenirken müzik albümünü neşe, üzüntü, şifa ile dolduruyor.” 

Goldsmith-Thomas için ilham veren müzik, filmin kayıplar karşısında umutlu olma mesajını aktarıyor. “On My Way, filmin aşk şarkısı. En sevdiğim yanı da “Yaptığım her şeyde sana doğru geldiğimi fark ettim ve sen de kendi yolundasın’ demesi oldu. Hayatınızın hatalarını ve gerçeği uçurumdan atlayana kadar göremediğiniz gerçeğini kucaklıyor.”


Filmde her şarkının, karakterlerin yolculuklarına katkıda bulunan duygusal bir derinliği ve hikayede bir amacı var. “Goldsmith-Thomas şunları söylüyor; “Şarkı evrenin göründüğü kadar tesadüfi olmadığını gösteren bir umudu paylaşıyor. Romantik komedilerdeki ve dramlardaki romantizm görmediğiniz, görünmez bir kalıptır. Belki birinin sizi gözettiği umudu ve günün sonunda sizin kendinizi kurtarabileceğiniz umudu.”

Yönetmen Kat Coiro, izleyicilerin deneyimlemesi için sabırsızlanıyor. “Bir film yapımcısı olarak insanların iyi hissetmesini istiyorum. Kulağa sıradan gelebilir ama dünya bugünlerde o kadar karanlık ki insanları gülümseten bir şeyin olması temiz bir nefes almaktır.”

Muhteşem Showman’den Günaha Son Çağrı filmlerindeki bestelerdeki eşsiz eserleriyle bilinen maestro John Debney’nin Evlen Benimle’de yaşadığı zorluk, Lopez’in film için yaptığı şarkılara pürüzsüz bir şekilde uyan bir film müziği yapmak olmuş. Debney şunları söylüyor; “Hem Kat Coiro hem de Jennifer uzun şarkıların nerede okunacağı nerede okunmayacağı konusunda çok güzel notlar vermiş. Onlardan yönergeler almak çok güzeldi. Jennifer, piyano çalıyor ve bir melodiyle geliyordu. Ben o melodiyi aldım. Deneme yanılma çalışmasıydı. Kat’in belli bir konuda ya da sahnede çok fazla yer aldığını hissedersek geri çekiyorduk.”

Film ve müziği, izleyicilere sahne ışıkları söndükten ve izleyiciler eve gittikten sonra süper star olmanın nasıl olduğu konusunda bir kamera arkası bakışı veriyor. Coiro şunları söylüyor; “Bir sahnede milyon dolarlık konser yapımlarımız var, bir başkasında Jennifer’ın piyanoda solo olduğu sakin bir anımız var. İzleyicileri Kat’in toplumsal kimliğinden kişisel kimliğine doğru duygusal ve müzikal bir yolculuğa çıkarmak istiyoruz.”

Coiro, Lopez’le ilk toplantısında bu yolculuğu ilk elden deneyimlemiş. “Jennifer, bu filmde yer alan bir şarkıyı çaldı. Blueetooth’ta çalıp söyleyerek eşlik ediyordu. Bir sebepten ötürü Bluetoothe kesildi ve o söylemeye devam etti. Sesi çok güzel, çok saf ve güçlüydü. Daha önce yapılmış bir albümde duyduklarıma benzemiyordu. ‘Aman Tanrım, izleyiciye bu yönünden ufacık bir parça sunabilirsem dünyanın en heyecanlı şeyi olacak.’ Dedim. Film, romantik bir film ama aynı zamanda Kat’in sanatçı olarak ilerleyişini, şarkıları sade ve güzel bir biçimde kalpten söyleyişini de konu alıyor.”



KOREOGRAFİ 


Evlen Benimle Konserde : Unutulmaz Performansları Yaratmak  


Evlen Benimle, Lopez’in uzun zamandır yaratıcı direktörü ve koreografı olan Tabitha Dumo (Lopez’in 2020 Super Bowl Devre Arası konserinde de aynı kapasiteyle çalışan) tarafından koreografisi yapılan etkileyici konser sahneleri içeriyor. Bu performanslar arasında Maluma’nın 11:11 Dünya turnesinin bir bölümü olan Madison Square Garden’daki kapalı gişe konserinden kaydedilen sahneler ile Manhattan Center’’da (eskiden Hammerstein Balo Salonu olarak bilinen) çekilen başka bir büyük konser sahnesi yer alıyor.

Dumo şunları söylüyor; “Jennifer’la yaratıcı direktörü olarak 10 yıldan uzun süredir çalışıyorum. Filmin bir bölümü pop star olarak onunla yaptıklarımı temsil ediyor. Hikaye içinde bir performans yaratıyoruz. Konserde şarkı söylüyor ve o yüzden de arkamızdaki sahnede söylemesi gereken şarkılar var. O durumlarda yapmaya çalıştığım ışıklar, klip içerileri, dansçılar ve görünümler arasında o departmanları bir araya getirerek eşsiz bir şey ortaya çıkarmak oldu.” 

Dumo-Lopez ortaklığı filmin dans sahnelerini her yönden yukarı taşımış. Yönetmen Coiro şunları söylüyor; “Tabitha ve Jennifer’ın aralarında özel bir iletişim var. Dünyanın büyüklüğünü ekrana taşıyan dans sahnelerini başarıyla yaptılar. Son derece iş birlikçiler. Onlara çekim için ve hikaye için gereken parametreleri söylüyordum, sonra onlar da işlerini yapıyordu. Jennifer’ın yanında çok sayıda kendi dansçılarından vardı. Bu üst düzey dansçılarla benim daha önce hiç deneyimlemediğim bir şekilde nasıl konuşacağını çok iyi biliyor. Tabitha’yla Jeniffer’ın ve dansçıların birlikte çalışmasını izlemek aydınlatıcı bir deneyimdi.”

Lopez sahne aldığında bazen oyuncular ve ekip, işte olduklarını kolaylıkla unutabiliyormuş. Maluma şunları söylüyor; “Orada oturuyorduk ve bize her gün bir Jennifer Lopez konseri sunuluyordu. Bundan nasıl şikayet edebilirsin?”


YAPIM TASARIMI


Gökdelen Daireleri ve Zemin Katlar : Evlen Benimle’nin New York’unu Tasarlama


Evlen Benimle, iki New York şehrini birleştiriyor; Kat Valdez’in dünyasının büyük pop büyüsünü ve Charlie Gilbert’ın sıcaklığı. Bu iki gerçekliği ve aralarındaki köprüyü yaratma görevi yapım tasarımcı Jane Musky’ye aitmiş. “Kat ile Charlie’nin dünyaları arasında keskin zıtlıklar yaratmak istediğimi biliyordum. New York’u New York’ta çekeceğim için heyecanlıydım. O dünyanın duygusunu veremezsek gerçekçi olmayacağımızı biliyorduk.”

Yönetmen Kat Coiro için Evlen Benimle’nin geçtiği yer için başka bir lokasyon olamazmış. “Dünyanın en büyük yıldızı olduğunda dünyanın en büyük şehrinde yaşaması ve gökyüzünde yaşaması gerekir. Charlie tek katlı bir evde yaşıyor. Kat, bulutların üstünde yaşıyor. Evi bir gökdelenin 57. Katında ve gittiği tüm partiler gökyüzünde.”

Kat, Charlie’yi evine dahil etmeye çalıştıkça ayakları yere basan matematik öğretmeni uyum sağlayamıyor. Coiro şunları söylüyor; “Hikayenin bir bölümü de ikisinin çok yüksek ya da çok alçak olmayan orta bir zemin bulmaları. New, ikonik olduğu için sunduğu her şeye kucak açtık ama aynı zamanda dünyada bu hikayenin geçebileceği tek şehirdi.”

New York’un en ikonik mekanlarından bazılarının içinde ve etrafında çekilen film, hiç uyumayan şehirden en iyi şekilde faydalanmış. Coiro şunları söylüyor; “Rockefeller Centre ve Coney Island gibi yerleri, Tribeca’nın çatılarını görmezsek o zaman gerçek bir yıldız olduğunu hissetmeyeceğiz.” 

Yapımcı Elaine Goldsmith-Thomas Evlen Benimle’nin, New York’a duyulan bir aşkın hikayesi olduğunu söylüyor. 

Film’in ikonik lokasyonları arasında yapımcıların Maluma’nın yaratıcı ekibiyle birlikte çalışarak 11:11 turnesine ara verdirip Lopez’i sahneye çıkartarak, Coiro’nun Evlen Benimle’nin kamera ekibiyle birlikte çekim yapmasını sağladıkları Madison Square Garden yer alıyor. Coiro şunları söylüyor; “Ekibimiz Maluma’nın sahne ekibiyle birlikte sahne arkasında durup gerçek bir konser oluşturmaya çalıştı. İki taraflı oynamak gibiydi. Biz orada durduk bize işaret verdiler ve çektik. Şanslıydık, çok başarılı oldu. Goldsmith-Thomas şunları ekliyor; “Unutulmayacak bir geceydi. Böyle muhteşem bir iş çıkardığımız için çok gurur duyuyoruz.” 

Bastian ve Kat’in filmin başındaki Evlen Benimle konseri için ekip mükemmel mekanı Manhattan Center’da bulmuş. Kat Valdez’in izleyiciler arasında Charlie’yi gördüğü ve Charlie’yi oynayan oyuncunun karakterinin çok şaşırdığı sahne. Owen Wilson şunları söylüyor; “Jennifer Lopez’in Kat Valdez olarak verdiği bir konseri izliyorsunuz.” 



SİNEMATOGRAFİ 


Yıldız Işığı, Yıldız Parıltısı : Evlen Benimle’nin Müzikal Performanslarını Çekmek


Evlen Benimle’de Kat Valdez’in performanslarının Jennifer Lopez’in muazzam konserleri gibi orijinal olmasını sağlamak için görüntü yönetmeni Florian Ballhaus (Kitap Hırsızı) çok bariz bir kaynağa baş vurmuş. Lopez’in kendi sahne gösterileri için kullandığı ekibe. Ballhaus şunları söylüyor; “O performansların olabildiğince gerçek hissedilmesi için bütün ekibine ulaştık. Işık, koreograflar, tasarımcılar. Bize sahneyi onunki gibi nasıl ışıklandıracağımızı gösterdiler. Kendimiz yapamazdık.”

Lopez, konser sahneleri için sinematografiyle çok yoğun çalışmış. Ballhaus şunları söylüyor; “Jennifer’ın performans dünyasına girdiğimizde çok netti. Provada bizimle oturup iyi açıları ve o kadar iyi olmayan açıları konuşuyordu. Ona kaynak olarak ulaşmak muhteşemdi.”

Söz konusu önemli konser şarkıları olduğunda yönetmen Kat Coiro için performansların Lopez veya Maluma konseri ayarında olması ama bire bir kopyası olmaması çok önemliymiş. Konserin öncelikle Lopez ve Maluma’nın canlandırdığı karakterleri yansıtması gerekiyormuş. “Jennifer ve Maluma’nın hayranları büyük bir yapım değeri bekliyor o yüzden bundan kaçınamazdık. Jennifer için hayranlarının gerçek bir konsermiş gibi izleyecek olması önemliydi. Aynı zamanda J. Lo konserinden çok farklı olacak şekilde ayarladık. Evet, büyük ve göz kamaştırıcıydı. LED ekranlar, dansçılar vardı. Yine de Kal Valdez ve Bastian’a özeldi.”

Konser sahneleri tamamlandığında yapımcıların Kat Valdez’in parıltılı dünyasıyla Charlie Gilbert’ın daha gerçekçi hayatı arasındaki keskin zıtlığı yaratmaları gerekmiş. Balhaus şunları söylüyor; “Multimedya kısmını ele alma yollarından biri de Kat’in sürekli izlendiğini ve kaydedildiğini göstermekti. Onun dünyasında hep videografikeri Kofi (Khalil Middleton, Netflix’de The Get Down) kendisini takip ediyordu. Filmde onun görüntülerinden çok fazla kullanarak mix medya duygusunu, her şeyin gözlendiğini ve Charlie’nin dünyası kadar doğal olmadığını aktarmaya çalıştık.”

Charlie’nin dünyasının bunların zıttı olması için Balhaus, daha eski, anamorfik lensler kullanmış. Bu da Kat’in daha modern ve dijital dünyasına zıt olan, sıcak, romantik bir duygu sağlamış. Balhaus şunları söylüyor; “Hikaye büyük oranda Charlie’nin gözünden anlatılıyor. Kat’i onun aracılığıyla keşfediyoruz. Onun gözünden görmek onu sevmek için bir yol.” 



KOSTÜM TASARIMI


Hayranlık Uyandıran Cazibe : Evlen Benimle’nin Lüks Modasını Yaratmak


Showtime’ın uzun soluklu dizisi The Affair ile Netflix’in When They See Us dizileriyle bilinen Caroline Duncan, Evlen Benimle’nin kostüm tasarımcısı olarak görev almış. “Pop starların giydiği çok çeşitli, heyecan verici modayı, toplumun gözünden ve evlerinin mahremiyetinde sergilemek istedik. Böyle büyük ve görkemli bir filmde Jennifer Lopez’in sergilemesi için 45 görünüm hazırlamanız istense kim hayır diyebilir?”


Ikonik Kişiye Özel Tasarım : Kat Valdez’i tasarlamak


Caroline Duncan şunları söylüyor; “Jennifer Lopez’e taşıyamayacağı bir kıyafet giydirmek imkansız. Ona özel kıyafetler giydirdik. Madison Square Garden’da Evlen Benimle konseri için boncuklu, asimetrik bir elbise giyiyor. Hayatta gördüğüm en seçkin elbise, ona çok güzel uyuyor ve her kıvrımını gösteriyor. Ama sonra eşofman takımı giyiyor ve çok güzel görünüyor. Bununla çalıştığınızda çok şanslısınız.”

Duncan, sahnedeki ve sahne dışındaki anlar dışında dramın yükseldiği anları da aktarması gerektiğini biliyormuş. “Ayrıca bir pop starı günlük yaşamında görüyoruz. Evde parıltılar içinde olmadığında veya toplum önündeki görünümüne geçtiği aradaki dönemde, paparazzi dünyasının her dakika bir ünlüyü yuttuğu dünyada insanların nasıl bir dükkana giderken ya da köpeklerini gezdirirken kameralara hazır olması gerektiğini görüyoruz. Kat’in göz kamaştırıcılığını her yönüyle göstermek istedik.”

Tasarımcı için Lopez’in Kat rolünde ikonik olması önemliymiş. “2022’yi anlatan tek bir trendde kalmak istemedim. Bu filme dönüp baktığımızda ikonik, göz kamaştırıcı bir ünlü olduğunu düşünmek istedik. Bütün kıyafetleri modern ve moda öncüsü. Ama bazı parçaları eski Hollywood parıltısını veya çeşitli dönemlerdeki pop starların ikonik görünümlerini çağrıştırıyor.”

Geldikleri nokta karakter için istenen görünümü yakalamalarına yardımcı olmuş. “Jennifer gerçek hayatta bir film yıldızı. Ama Kat değil. Kat, dünyanın en ünlü pop starı. Ama filmlerde rol almıyor. Bu da görünümü mükemmelleştirip biraz daha parıltı ve kesinlikle çok daha fazla dram katmamıza yardımcı oldu. Bazı görünümleri çok özel Paris tarzında, bazıları 80’lerden Norma Kamali’den esinlenildi, bazıları da rahat kaşmir takımlar.”

Kat’i filmde ilk gördüğümüzde Evlen Benimle turnesindeki konseri için prova yapıyor. 80’lerden bir kadının gümüş, metalik bir streç tulumla egzersiz yaptığı bir görüntü bulduk ve ondan esinlendik. Jennifer bu kıyafet için heyecanlandı. O yüzden ona özel, gümüş, metalik folyo kumaştan, 90’ların Hammer pantolonu ve tulumu olan bir kıyafet yaptım. Kat Valdez’le tanışmak için çok keyifli bir yol çünkü eşsiz ve arkasında hepsi siyah giyinmiş olan dansçılarla parıldıyor.”

“Church” şarkısının performansı Kat’i en çok pop star olarak görme fırsatını sundu. “Gerçek, diva, pop star dans rutinini tek gördüğümüz an bu. 15 yıldır yaptığı hit single şarkısının yeniden düzenlenmiş bir versiyonu gibi olmasını istedik. Kostümün izleyicilerinin beklediği bir görünümde ve estetikte olmasını ve aynı zamanda hem dini hem de çok dekolte olan kiliseyle alakalı bir teması olmasını istedik. Rutinin değiştirirken kendi de değişiyor. Bu “Church” kıyafeti, diğer kıyafetlerine göre daha gösterişli daha çok “Vegas turnesi” kıyafeti gibi. Büyük oynamak zorundaydık.”



Yüzyılın Gelinliği


Filmdeki hiçbir elbise Kat Valdez’in yakında raydan çıkacak olan Bastian’la planladığı evliliğinde giyeceğinden daha önemli değilmiş. Duncan şunları söylüyor; “Gelinlik gardırobun şaheseri. Jennifer’a kendi duruşu onun kadar önemli olan bir gelinlik bulmak çok zordur. Abartılı, çok romantik ama aynı zamanda ona özel yapılmış, kimsenin daha önce benzerini görmediği bir gelinlik istedik.”

Duncan, Jenniffer’on modacılarıyla bir araya gelerek modacı Zuhair Murad’ın filme vermeden dakikalar önce bir defile için hazırladığı bir gelinlik bulmuşlar. Duncan şunları söylüyor; “Gelinliğin çok sevdiğim özelliklerinden biri de beyaz olmaması. Çok fazla metalik içeren pembe altın. Pop star parıltısı açısından Kat’in görünümüne uyuyor ve hacmi de o sahnede çok tatmin edici.”

Kat, merdivenden inerken ve Bastian’ın kendisini aldattığını öğrendikten hemen sonra asansörle çıkarken unutulmaz bir gelinlik içindeki gösterişli bir gelindir. “Sonra bir kriz geçiriyor. Drama ve mükemmel gelinlikle daha sonra o gelinlikle dağılıp bir yabancıyla evlenmesi arasında büyük bir kontrast olmasını istedik.”

Modacının ekibi, geleneksel beyaz bir gelinlikten olabildiğince uzaklaşmış. Onun yerine hacimli ve abartılı bir gelinliği tercih etmişler. “Duvak muazzam. Gelinlikte de sekiz kat kumaş ve beş kat tül var. 43 kilo ağırlığında beş kişi taşıyabiliyor. O gelinliği dünyanın en ünlü pop starından başka kim taşıyabilir?

Yönetmen Kat Coiro ayrıca aynı gelinliğin Kat Valdez daha sonra mekandan Charlie’yle birlikte ayrılırken ne kadar absürt bir şekilde orantısız göründüğünü de vurgulamak istemiş. “Kat Valdez ve Charlie, evlendikten sonra iki yabancı olarak çıkıyorlar. Bir arabaya biniyorlar. Çok küçükler. O elbise ikisini de çok küçük gösteriyor. O anda beni gelinlikle ilgili çok etkileyen bir şey vardı. O düğünün ne kadar abartılı olduğunu, samimi olmadığını ve Kat’in kiminle evlendiğini görmesini engellediğini sembolize ediyor.” Coiro o gelinliğin oyunculardan daha çok ilgi istediğini de söylüyor. “Her çekimden sonra Jennifer’ı arabanın içindeki bir sonraki çekime hazırlamamız beş dakika kadar sürdü. Çok büyüktü.”


Charlie’yle Yeni Bir Dünya 


Filmin başında Kat Valdez’in sahne dışındaki görünümü şık ve tek renkli. Duncan şöyle anlatıyor; “İster tamamen beyaz, tamamen mavi ya da pembe olsun her kıyafetinde baştan aşağıya tek bir renk olması Kat’in sürekli süslenmiş olduğunu hissettiriyor. “Çok heybetli ve son derece süslü. Sanki giydiği her şey fotoğraflanmak üzere hazırlanmış gibi. Renk paletini ancak Charlie’yle tanıştığında ve kuralları gevşemeye başladığında bozmaya başlıyoruz.”

Charlie’yle birlikteyken savunmasını bırakmaya başladıktan sonra kıyafetleri de içsel değişimini yansıtıyor. Duncan şunları söylüyor; “Kat, Charlie’ye aşık olmaya başladıktan sonra kumaşlar daha yumuşak oluyor, renkler tatlı tatlı oluyor. Charlie’nin dünyası Kat’in dünyasının içine sızıyor. Siyah beyazlardan uzaklaşıp kaşmirlere, pembelere ve açık mavilere geçiyoruz.”


Pembeli Güzel


Caroline Duncan, her harika romantik komedinin mezuniyet balosuna eş değer bir sahneye ihtiyacı olduğuna inanıyor. Bu durumda Kat Valdez’le Charlie’nin ilk gerçek randevuları. “Kat, kendi mezuniyet balosuna gitmemiş. O yüzden bu onun On altıncı Doğum günü anı. Pembeli güzel dansı. Belki de biraz daha az pop star Kat Valdez’e göre olan, biraz daha romantik yıllar önce kendi mezuniyet balosunda giymek istediği bir şey giyecek. Parlak ve pembe ama tatlı, umut dolu bir bebek pembesi. Özel bir kıyafet. Kesinlikle spor salonundakilerin giydiğinden daha cüretkar. Ama bu onun Charlie’nin dünyasına uyum sağlama çabası. Sivri kenarlar ve kesimler gibi rock and roll öğeleri de ekledik. Böylece yine çok pop star gibi duruyor ama nostaljik, tatlı ve romantik bir görünüm var.”

Kat’in partneri Charlie de etkileyici bir şekilde giyiniyor. Ama çok daha sade bir şekilde. “Charlie rolündeki Owen Wilson’ı da lacivert bir takım elbise giydirdim. Onu ilk kez blazer ceket ve kareli gömlekle görüyoruz. Burada bir değişim olduğunu hissettirmesini istedim. Bu ilk randevuları. Bu gece aşık olmaya başlıyorlar. Charlie kendine çeki düzen veriyor. Hiç sıradan değil. Çok temiz ve Kat’in dünyasına biraz geçiyormuş gibi hissettiriyor. Kat de onun dünyasına geçiyor. Yani birbirleri için giyinmiş olmalarının da çok sevimli bir yanı var.”


Bastian’ı Tasarlamak


Duncan, Maluma’nın Bastian karakteri için hem Kat Valdez’den mesafeli olan hem de onun tarzıyla örtüşen bir şey yaratmak istemiş. “Bastian 25 yaşında. Yani yeni nesil bir pop star ve bugünün modasına odaklı. Kat gibi modaya uyan ama aynı zamanda daha tanımlı ve şık değil. Bastian’ın kostümleriyle çok eğlendik. Birkaç kıyafeti şu anki modaya özgü ve daha az ikonik. Daha agresif bir modaya uygun ve ancak bir ünlünün giyeceği kıyafetler.”

Tasarımcının filmdeki favori sahnelerinden biri de Kat’in kırmızı halı organizasyonunda yer alması ve Bastian’ın kolsuz, deri bir takım giymesi. “O seçimi biraz da o sahnede tüm dövmelerini görmek istediğimiz için yaptım. Tüm dövmeleri ve özgüveni, Charlie’nin geleneksel smokinine ve yabancı gibi hissetmesiyle karşı karşıya geliyor. Ama aynı zamanda o düzeyde ünlü olduğunuzda hiçbir kural olmadığını da gösteriyor. Kırmızı halıda ve genel olarak hayatta genç pop starları arasında son derece göz alıcı olma ve kurallara karşı gelme modası var. Yoğun bir şekilde bu duruma değindik.”

Duncan’ın ekibi Bastian’ın, Kat’le birlikte büyük bir kalabalığa söyleyecekleri  “Evlen Benimle” performansı kıyafeti için bu temadan biraz geri adım atmış. “O sahnede Kat’e tamamen uymasını istedik. Kat’in kıyafetinin Bastian’ın kıyafetini etkilemesiyle biraz daha geleneksel bir duygu verdi. Ona özel yaptırılmış, üç parçalı bir Dolce Gabbana smokin takımın rengi de özel olarak gelinliğe uygundu. Düğün konserinde Bastian’dan çok Kat önemliydi. Ama yine de genel olarak Bastian’ın yıldız gücünün de Kat’inkine uyumlu olması gerekiyordu. Görünümüyle, gösterişiyle ve havasıyla çok yer kaplamalıydı.”




Universal Pictures sunar —Perfect World Pictures iş birliğiyle— bir Nuyorican/Kung Fu Monkey yapımı: Jennifer Lopez Evlen Benimle’de, oyuncular Owen Wilson, Maluma, John Bradley, Chloe Coleman ve Sarah Silverman. 

Görüntü yönetmeni Florian Ballhaus, asc, yapım tasarımcı Jane Musky. 

Editörler, Michael Berenbaum, ace ve Peter Teschner, kostüm tasrımcı Caroline Duncan. Besteci John Debney. 

Filmin idari yapımcıları Alex Brown, Willie Mercer, Pamela Thur ve J.B. Roberts. 

Evlen Benimle’nin yapımcıları Jennifer Lopez, p.g.a., Elaine Goldsmith-Thomas, p.g.a., John Rogers ve Benny Medina. 

Uyarlanan çizgi romanın yazarı Bobby Crosby, Evlen Benimle’nin senaryo yazarları John Rogers ile Tami Sagher ve Harper Dill. 

Filmin yönetmeni Kat Coiro. 

© 2020 Universal Pictures.