3.11.21

Cry Macho



"At yetiştiricisi olan bir adam, beklenmedik bir iş teklifi alır. 

Adamdan, alkolik annesiyle birlikte yaşayan küçük çocuğu kaçırıp Teksas’taki babasına teslim etmesi istenir. 

Teklifi kabul eden adam işi sorunsuz yerine getirmesi karşılığında 50 bin dolar kazanacaktır.



Usta sinemacı Clint Eastwood'un yönetmenliğini üstlenip başrolünde yer aldığı Cry Macho, eski bir rodeo yıldızı olan fakat yaşlılığında at yetiştiriciliği ile hayatını idame ettiren Mike Milo'nun, görevi kabul etmesiyle birlikte yolculuk esnasında yaşadıklarını anlatıyor."



Clint Eastwood baba, oyunculukta hiç böylesi bir dip görmemişti; yönetmenlik kariyerinde ise, The 15:17 to Paris (2018) filminin berbatlığını bu filmle yakalamış görünüyor..

Akıllara durgunluk verecek ilkellikte senaryosuyla zaten baştan kaybetmiş böylesine berbat bir filmi neden çekersin bre ihtiyar!.

Çektikten sonra 'ne yapmışım bir bakayım ya' diye şu filmi izlemedin mi, izledin de sana her şey normal mi göründü; 'ulan ne güzel oynamışım, dur ölmeden bi film daha çekeyim' mi dedin, nedir?.

Filmini izlerken senin yerine ben utandım yahu!.

Tamam filmi yönet de sen niye, hem de böyle bir role atlayıp da kovboyculuk oynarsın, daha doğrusu oynamaya çalışırsın?.

Yahu sen daha ayakta zor duruyorsun; ama Teksas'tan Meksika'ya gidecek, orada cadaloz bir kadının, bir sürü de 'ipten kazıktan kurtulmuş' herifin elinden bir çocuğu kaçırıp Teksas'a geri döneceksin, öyle mi?.

Üstelik bir de yaşına başına bakmadan, çoktan ölmüş bir adamın flört edişine benzer hallere bürünerek, Meksikalı genç kadınları hayran hayran yüzüne baktırıp, üstelik bir de onları kendine aşık ediyorsun ya.. pes valla!.  



Etrafındaki anlı şanlı filmciler, yapımcılar da bu rezaleti göremedi ya da görmezden geldi demek; 'bırakalım moruk son hevesini de alsın, zamanında çok ekmeğini yedik bunun, dokunmayalım ya yazık.' falan dediler galiba..    

Clint Eastwood'un yönettiği ve oynadığı Cry Macho'nun, hem dövüş sahnelerinde, hem de genel oyunculuk performansıyla göz dolduran en önemli oyuncusunun Macho adlı bir 'dövüş horozu' olduğunu iddia ediyorum ve inanın hiç abartmıyorum!.


Cry Macho


Yönetmen: Clint Eastwood

Senarist: N. Richard Nash, Nick Schenk

Oyuncular: Clint Eastwood, Eduardo Minett, Dwight Yoakam, Horacio Garcia Rojas

Yapım: 2021, ABD, 104'

3   /10