15.1.22

Benden Ne Olur?



Yapımını Med Yapım, CJ ENM, Ay Yapım’ın üstlendiği, yönetmeliğini Murat Şenöy’ün yaptığı, Benden Ne Olur? filmi 14 Ocak’tan itibaren sinemalarda seyirciyle buluşuyor. 

Aslı T. Kızmaz’ın çok satanlar listesinde uzun süre zirvede yer alan kitabından Müge Öztürk’le birlikte sinemaya uyarladığı 21’inci yüzyılın modern kadınının eğlenceli maceralarını perdeye taşıyacak ‘Benden Ne Olur?’, ünlü oyuncu Hazal Kaya’nın canlandırdığı Sertab Bal’ın hikayesiyle seyirciye bol bol kahkaha attıracak. 



MODERN ŞEHİRLİ GENÇ KADININ ÖYKÜSÜ


21’inci yüzyılın genç kadınının hikayesini sinema salonlarına getirecek ‘Benden Ne Olur?’, muhteşem oyuncu kadrosu, eğlenceli anlatımı, modern şehir yaşamına dair renkli sahneleri ile sezonun favori filmlerinden olacak. 

Benden Ne Olur?’un başroldeki Hazal Kaya, Onur Tuna, Enis Arıkan’ın yanı sıra, zengin oyuncu kadrosunda Elçin Afacan, Cem Belevi, Tarık Papuçcuoğlu, Nur Fettahoğlu ve Selin Şekerci de yer alıyor. 

Sertab Bal karakterinin ve orijinal hikayenin yaratıcısı Aslı T. Kızmaz, ‘Benden Ne Olur?’da küçük ama kritik bir rol üstlenerek kamera karşısına da geçti. Kızmaz bu filmle birlikte yazar, influncer, menajer ve ajans sahibi şapkalarına bir de oyunculuk ekledi. Filmde ünlü bir talk şov sunucusunu canlandıran Aslı T. Kızmaz, ‘Benden Ne Olur?’un can alıcı sahnelerinden birinde seyirci karşısına çıkacak. 



SEKTÖRÜN DEV İSİMLERİ ‘BENDEN NE OLUR?’ İÇİN BİR ARAYA GELDİ


Film, kitabıyla binlerce kişi tarafından sevilen hikayesi ve başarılı oyuncularının yanı sıra, kamera arkasında da dev bir buluşmayı gerçekleştiriyor. Sektörün üç büyük yapım şirketi Medyapım, Ay Yapım, Cj Entertainment ‘Benden Ne Olur?’ için güçlerini birleştirdi. 

‘Benden Ne Olur?’un kahramanı tüm çevresinin kendisinden beklediği “düzenli” hayatı bir türlü olduramamış, istediği şeyler hakkında sürekli fikri değişen, kalıplara uymayan, kimlik arayışında genç bir kadın olan Sertab Bal (Hazal Kaya). 

Bir kaza sonucu ablası Harika’nın (Nur Fettahoğlu) evini yakınca evsiz ve parasız kalan Sertab, Harika’nın “Senden hiçbir şey olmaz” sözleri ile büyük bir kırılma yaşar ve “Benden ne olur herkese göstereceğim” diye kendisine söz verip, savrulan hayatında tutunmaya karar verir. Kendine yeni bir hayat kurmaya çalıştığı sırada ise ünlü oyuncu Soner’le (Onur Tuna) tanışır ve Sertab’ın tüm planları alt üst olur! 

‘Benden Ne Olur?’ için sözlerini Aslı T. Kızmaz’ın yazdığı Cem Belevi’nin seslendirdiği ‘Olaysız Dağılmayalım’ şarkısı klibiyle birlikte seyirci karşısına çıktı. Şarkının klibinde filmden birbirinden renkli sahneler yer alırken, ‘Benden Ne Olur?’da bir rock şarkıcısını canlandıran Cem Belevi’nin filme özel performansına da yer verildi.  



Yapımını Medyapım, Ay Yapım, Cj Entertainment’ın üstlendiği, yönetmeliğini Murat Şenöy’ün yaptığı, Aslı T. Kızmaz’ın aynı isimli çok satan kitabından Müge Öztürk’le birlikte sinemaya uyarladığı ‘Benden Ne Olur?’, heyecanlı bekleyişin ardından 14 Ocak’ta vizyona girdi.



Benden Ne Olur?

  

Yönetmen: Murat Şenöy

Orijinal Hikaye: Aslı T. Kızmaz

Senaryo: Aslı T. Kızmaz - Müge Öztürk

Oyuncular: Hazal Kaya - Onur Tuna – Enis Arıkan - Elçin Afacan - Cem Belevi ve Tarık Pabuçcuoğlu

Konuk Oyuncular: Nur Fettahoğlu - Selin Şekerci - İlker Kızmaz

Yapım: Medyapım - Ay Yapım – Cj Entertainment

Yapımcılar: Fatih Aksoy - Kerem Çatay – Jinnie Choi

Ortak Yapımcılar: Jerry K. Ko

İdari Yapımcılar: Gülümsün Özkök / Ferhat Aslan

Uygulayıcı Yapımcı: Şelale Baskıcı

Müzik: Tolga Çebi

Görüntü Yönetmeni: Olcay Oğuz

Kurgu: Erkan Erdem / Deniz Bulut Güner

Tür: Romantik Komedi



Filmin mmknmrtb notu ::


Bencileyin- kafası zehir gibi çalışan, hayatı sorgulayan, durumu da 'müsait' olan her gençte görüldüğü üzere; ailenin beklentilerine, herkese roller biçen toplumun normlarına uymadan yaşamanın hayallerini kuran Sertab'ın, 'modern şehirli' maceralarına hoş geldiniz..

'Resmi' tanımı yukarıdaki gibi ama -bende uyandırdığı izlenime göre ise- aklı başından ziyade, havalarda bi yerlerde dolaşıp duran, ebeveyni tarafından postalandığı ablasının yanında yaşamaya başlamışken evi komple yakmayı başaran, sakar ama sempatik biridir Sertab Bal..

Bu olay sonrası işsiz ve evsiz bir yaşantının başlangıcında "Benden Ne Olur?" sorusunu kendisine sorarak 'eli mecbur' faaliyete geçen kızımız, kendisini izleyen bizlere de bol neşeli, birazcık da hüzünlü sahneler yaşatmaya çalışacaktır.. 

Benzer kafa yapısında olan 'özgür ruhlu' kadın kahramanları ve onların sahip oldukları 'hayali arkadaş'lar sebebiyle akla hemen 'Ezgi Mola'lı Kocan Kadar Konuş' serisini getiren Benden Ne Olur?; Hazal Kaya ve Onur Tuna ikilisinin arasında husule gelen -üstelik ölümsüz- aşk mevzusunun inandırıcılık açısından oldukça göze batması, güldürmekte birazcık zorlanan espriler ile senaryonun nispeten zayıflığı ve de Hazal Kaya'nın -başarılı oyunculuğuna rağmen- bir Ezgi Mola gücünde olmaması gibi nedenlerle o serinin gerisinde kalıyor..

Her şeye rağmen filmimiz, kadın-erkek ilişkisine yönelik 'gerçekçi' bakışı, Hazal Kaya'nın iyi ve sempatik oyunculuğu, Enis Arıkan'ın her göründüğü sahneyi adeta coşturan 'şov'u, diğer 'usta' oyuncuların önemli katkılarıyla, sinemamızda örneklerine çokça rastlanmayan kaliteye sahip, hoş bir romantik komedi..  

60   /100