7.12.21

'Milattan Sonra 4 Milyar' sergisi Anna Laudel’de!



Anna Laudel, eserlerinde sonsuzluk ve bir bütünlük hissi yaratan sanatçı Emin Mete Erdoğan’ın 'Milattan Sonra 4 Milyar' isimli kişisel sergisine 09 Aralık 2021 - 03 Şubat 2022 tarihleri arasında ev sahipliği yapıyor. 

İsmiyle geçmişten bahsedildiği hissi uyandıran sergide sanatçı, aslında günümüze odaklanıyor ve bulunduğu dönemi anlamaya çalışıyor. Sanatçı, insanların kendi geçmiş algılarına göre günümüzü tanımladığına vurgu yapıyor ve tarihin bir kişinin miladını nerden başlattığına göre değişeceğini düşündürüyor. 



Kendine sorduğu ‘kişisel miladımı nereden başlatmalıyım?’ sorusuyla serginin temelini atan sanatçı, eserleriyle sanatseverleri; kendi miladını bulmak için çıktığı evrim teorisinin başlangıcından insan hakları beyannamesine; felsefenin ilk ortaya çıkışından kuantum fiziğinin temellerine ve dinozorların yok oluşundan insanların alet kullanmaya başlamasına kadar uzanan zaman yolculuğuna davet ediyor.

Yolculuğunun son noktasında günümüzden yaklaşık olarak 4 milyar yıl önceye, cansızdan canlılığın ilk oluştuğu ana kadar geri giden Erdoğan, bu noktayı miladı olarak kabul ediyor ve günümüzü, kendisini ve çevresini bu düşünce etrafında yeniden oluşturuyor. “Milattan Sonra 4 Milyar” isimli kişisel sergisinde yer alan eserlerinde insan, doğa ve canlılık gibi kavramları 4 milyar yıl öncesine göre yeniden tanımlıyor.

Heykel, resim ve rölyef işleri dahil olmak üzere farklı tekniklerde üretilmiş bir seçkiyi bir araya getiren Emin Mete Erdoğan’ın “Milattan Sonra 4 Milyar” isimli kişisel sergisi, 03 Şubat 2022 tarihine kadar Anna Laudel’in Kazancı Yokuşu, 45 adresinde yer alan yeni galeri mekanında ziyaret edilebilir.