11.11.21

'Beni Sevenler Listesi' Tallinn'de yarışacak!



Kar filmiyle adını duyuran Emre Erdoğdu’nun ikinci uzun metrajlı filmi Beni Sevenler Listesi’nin uluslararası prömiyerinin Tallinn Black Nights Film Festivali’nin Ana Yarışma bölümünde yapacağı açıklandı. 

Film ulusal prömiyerini İstanbul Film Festivali’nde yapmış, En İyi Film ve En İyi Erkek Oyuncu (Halil Babür) ödülleriyle dönmüştü.



Elise Eimre festival için Beni Sevenler Listesi üzerine bir yazı kaleme aldı. “Beni Sevenler Listesi, Scorsese-vari klasik unsurların ve günümüz toplumunun türlü eğlence maddeleriyle yön bulan alt akımının çılgın ve bir o kadar da muntazam bir kombinasyonu. Dillere pelesenk olan "kadife yeraltı" dünyası ve bu dünyanın olasılıklarıyla planlı bir şekilde flört halinde olan filmin en iyi tarafı ise iyi planlanmış dramaturjisinden ve 16 mm analog estetiğine ve temposuna kesinkes ayak uydurabilen kamera yönetiminden geliyor.”



Tanay Abbasoğlu’nun yapımcılığını yaptığı filmin yapım kadrosunda Beste Yamalıoğlu ve Hazar Ergüçlü de bulunuyor. 

Başrolünde yönetmenle bir önceki filminde de çalışan Halil Babür’e, Hayal Köseoğlu, Ahmet Rıfat Şungar ve Sermet Yeşil gibi oyuncuların yanı sıra, Onur Ünlü, Can Evrenol ve Özgür Sevimli gibi yönetmenler de eşlik ediyor. 

4:3 siyah beyaz çekilen filmin görüntü yönetmenliğini A. Emre Tanyıldız üstlenirken, filmin kurgusu Kar filminde olduğu gibi yine Ayris Alptekin’e emanet. 

Filmin dikkat çeken müziklerinin altında ise Lalalar, Bubituzak, Çilekeş gibi gruplarla tanıdığımız Ali Güçlü Şimşek’in imzası var.



Tallinn Black Nights Film Festivali 12-28 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek. Beni Sevenler Listesi’nin ilk gösterimi ise 21 Kasım’da!