14.10.21

'Zuhal' uluslararası prömiyerini Tallinn Black Nights’ta yapıyor!



Nazlı Elif Durlu’nun ilk uzun metraj filmi Zuhal, uluslararası prömiyerini Kuzey Avrupa’nın en büyük film buluşması olan Tallinn Black Nights Film Festivali’nde yapıyor.

Yapımcılığını Anna Maria Aslanoğlu’nun üstlendiği film; 12-28 Kasım tarihleri arasında Estonya’nın başkenti Tallinn’de 25.si yapılacak festivalin İlk Film Yarışması’nda jüri önüne çıkacak.



İstanbul’un merkezinde yalnız yaşayan başarılı avukat Zuhal’in evinin derinlerinden gelen bir kedi sesinin peşinde çıktığı çaresiz arayışı ve o güne dek yüzlerini bile görmediği komşularıyla yaşadığı absürt karşılaşmaları konu alan filmde Zuhal’e usta oyuncu Nihal Yalçın hayat veriyor.

Zuhal, Türkiye’de ilk kez geçtiğimiz hafta 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde seyirciyle buluşmuş ve Ulusal Uzun Film Yarışması’ndan En İyi Kadın Oyuncu Ödülü ile dönmüştü.



Oyuncu kadrosunda Sadi Celil Cengiz, Nur Sürer, Serpil Gül, Sencar Sağdıç, Aysan Sümercan, Burcu Halaçoğlu, Şebnem Sönmez, Çağdaş Ekin Şişman’ın da yer aldığı filmin görüntü yönetmenliğini Sebastian Weber üstlenirken, kurgusunu Buğra Dedeoğlu ve Selda Taşkın, sanat yönetmenliğini Osman Özcan, özgün müziklerini de Alexander Lawrence ve Yusuf Tan Demirel yaptı.



Zuhal


2021, Türkiye-Almanya, 88’

Türkçe, Renkli, DCP, 2:20, 5.1 Sound, Türkçe