30.11.22

Stiletto



Geceleri taksicilik yapan Hasan, sabaha karşı evine dönerken, yolda stiletto giymiş genç bir kadın görür. 

Arzuları uyanmış halde bagajında sakladığı gizemli siyah poşeti alarak evine gider. 

Öyle bir şey yapar ki, eşi Aysel’in eve dönmesiyle evliliği felaketin eşiğine gelir.



Oyun ve film yazarı Can Merdan Doğan’ın yazıp yönettiği Stiletto, uluslararası prömiyerini 6-17 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 65. BFI Londra Film Festivali’nde yaparken, Türkiye’de ilk kez 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde seyirciyle buluşacak.

Yapımcılığını Erkan Taşkıran’ın üstlendiği film, Birleşik Krallık’ta düzenlenen ve dünyanın en önemli film etkinliklerinden sayılan BFI Londra Film Festivali’nin Kısa Film Yarışması’nda Türkiye’yi temsil ederken, 2-9 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde de Ulusal Kısa Film Yarışması’nda jüri karşısına çıkacak. 

Arzuları ve toplum değerleri arasında seçim yapmaya zorlanan taksi şoförü Hasan’ın yaşadıklarını anlatan kara komedi türündeki filmde, Murat Kılıç ve Nihal Yalçın başrolleri paylaşıyor.



Görüntü yönetmenliğini Fırat Lita Sözbir’in üstlendiği filmin kurgusunu Çisem Baydar, sanat yönetmenliğini Elif Taşçıoğlu, kostüm tasarımını ve uygulayıcı yapımcılığını Selda Durna yaptı.

Müzikleri Londra merkezli genç müzisyen Uran Apak’ın imzasını taşıyan “Stiletto”, seyirciyle festivallerde ve özel gösterimlerle buluşmaya devam edecek.


Filmin mmknmrtb notu:   75   /100