17.9.21

The Boss Baby: Family Business / Patron Bebek 2: Aile Şirketi



DreamWorks Animation’ın Oscar adayı, gişe rekortmeni komedi filminin devamında Templaton kardeşler; Tim ve Patron Bebek ile küçük kardeşi Ted, yetişkin olmuş ve birbirlerinden ayrı düşmüşlerdir. 

Tim, artık evli, çalışmayan bir babadır. Ted, yüksek riskli yatırım fonu CEO’sudur. Ama modern ve hevesli bir yaklaşıma sahip olan yeni bir patron bebek onları bir araya getirmek ve yeni bir aile şirketine ilham olmak üzeredir. 



Tim ve evin geçimini sağlayan karısı Carol, 7 yaşındaki süper zeka kızları Tabitha ve yeni doğan, sevimli bebekleri Tina ile birlikte banliyöde yaşarlar. 

Prestijli Acorn İleri Çocukluk Dönemi Merkezi’nde sınıfının birincisi olan Tabitha, Ted amcasını idolleştirmiştir ve büyüdüğünde onun gibi olmak ister. Ama hâlâ aşırı aktif ve gençlere özgü hayal gücüyle temasta olan Tim, Tabitha’nın çok fazla çalışmasından ve normal çocukluğu kaçırdığından endişe eder.

Bebek Tina Tabitha’nın okulunun ve gizemli kurucusu Dr Edwin Armstrong’un ardındaki karanlık sırları açığa çıkarmak üzere BabyCorp için çalışan çok gizli bir ajan olduğu ortaya çıktığında bu durum Templeton kardeşleri beklenmedik yollarla yeniden bir araya getirecek ve aile olmanın anlamını yeniden değerlendirmelerine ve gerçekte neyin önemli olduğunu keşfetmelerine yol açacaktır.



Lisa Kudrow ve Jimmy Kimmel da yeniden Ted ve Tim’in ebeveynleri rollerini canlandırıyor. 

James McGrath da yine Tim’in şaşkın çalar saati Wizzie rolünde.


Patron bebek 2 Aile Şirketi’nin yönetmeni TOM MCGRATH (Madagascar serisi, Megazeka) yapımcısı JEFF HERMANN, p.g.a. (Kung Fu Panda 3). 

Uyarlanan kitapların yazarı MARLA FRAZEE, senaryo MICHAEL MCCULLERS (Austin Powers serisi, Baby Mama, Patron Bebek), hikaye McGrath ve McCullers. 

Müzik Oscar® ödüllü HANS ZIMMER (Aslan Kral, Patron Bebek) ve STEVE MAZARRO (Patron Bebek, SüngerBob KarePantolon Firarda).




The Boss Baby: Family Business / Patron Bebek 2: Aile Şirketi, 17 Eylül’de sinemalarda vizyona girdi..


Şehirde Yeni bir Bebek Var : Aile Şirket Kuruluyor


Dünya, Patron Bebek filminde Tim Templeton’ın ve sıra dışı siyah kıyafetli, evrak çantası taşıyan küçük kardeşi Ted’le tanışalı beş yıl oldu. 

Yönetmen Tom Grath, yazar Michael McCullers ve Dreamworks Animation’daki olağanüstü ekipleri sayesinde Patron Bebek En İyi Animasyon Film dalında Oscar’a aday oldu, tüm dünyada 500 milyon doların üzerinde hasılat yaptı ve popüler Netflix dizisi The Boss Baby: Back in Business’e ilham oldu. Ama 2018 yazında DreamWorks Animation, seride yeni bir bölümü yönetmesi için McGrath’le ilk görüştüğünde McGrath başta pek emin değilmiş.

McGrath şunları söylüyor; O noktada peş peşe beş film yapmıştım ve biraz mola vermeyi düşünüyordum. Patron Bebek, Madagascar filmlerinden sonra benim gözde projem olmuştu. Başta sadece iki erkek kardeş hakkında bir hikayeyi anlatmak istemiştim. Ama sonra ikinci filmi yapabileceğimizi düşünmeye başladım. ‘İlk filmin sonunda Tim yetişkini. O yüzden hikayeye bıraktığımız yerden devam edebiliriz.” diye düşündüm.


McGrath kısa süre sonra ilk filmin yazarı McCullers’la bir araya gelmiş. İkili McGrath’ın Burbank’teki evinde hikaye üzerinde beyin fırtınası yapmışlar. McGrath şunları söylüyor; “Patron Bebek’te yetişkinleri bebeklere dönüştüren gizli bir formülün fikrini oluşturmuştuk. O yüzden neden hem Tim’i hem de Ted’i tekrar çocuğa dönüştürecek süper konsantre bir formül bulmuyoruz diye düşündük. Sonra ‘Ya büyüseler, farklı hayatlar yaşasalar ve birbirlerinden uzaklaşsalar’ nasıl olur diye düşündük. Kişisel olarak bana ve erkek kardeşime öyle oldu. Ağabeyim ben 10 yaşındayken bana filmlerin nasıl yapıldığını göstermişti. Ama sonunda Hollywood’a taşınan ben oldum. O ise genç yaşta bir aile kurdu ve Washington’daki şehrimizde kaldı. Bir açıdan işime çok kapılıp bir aile kurmadığım için ona gıpta ediyordum. Ama o da film yapma hayallerinin peşinden gitmemişti. Bu, karakterler arasında büyük bir zıtlık. Filmde de bu konu üstünde çalıştık.


McGrath’in bir kez daha yönetmen koltuğuna geçmesi, Jeff Hermann’ın da filmin yapımcısı olmasıyla birlikte devam filmi, ilk filmden 25 yıl sonrasında geçiyor. Tim yetişkin olmuş, güçlü bir girişimci olan Carol’la evlenmiş ve iki kızları, Tabitha ve Tina olmuş. Tina, Tim’e yeni Patron Bebek’in kendisi olduğunu ve Tabitha’nın ileri seviye okulunun gizemli müdürü Dr. Armstrong’un alçakça uygulamalarını araştıran çok gizli bir soruşturmayı yönettiğini açıkladığında hem Tim hem de kardeşi Ted, tekrar çocuk olup dünyayı müdürün korkunç planından kurtarmak için sihirli formüle güvenirler. Bu sırada Tim, sadece Ted’le olan ilişkisini yeniden canlandırmakla kalmaz aynı zamanda büyük kızı Tabitha’yı anlamak ve onunla bağ kurmak için yeni yolları keşfeder.


McGrath ve McCullers’a göre film kendilerine favori karakterlerinden bazılarını yeniden ziyaret etme fırsatı yaratmış. McCullers şunları söylüyor; “Filmin tamamında yazması çok eğlenceli olan belli bir ritim var. O yüzden onları yetişkin olarak görmek için sabırsızlanıyordum. Tom, başından itibaren hikayenin kavramsallaştırma sürecinde bulunda. Çok sıkıştırmamak ve beyin fırtınası yapmak için kendimize zaman vermek istedik. Hemen belli bir hikayeye ve vaade takılıp kalmamak için bizi güldüren şeylere ve bu karakterlerin yaşayacağı ilginç olaylara, bize ve izleyicilere hangi temaların hitap edeceğine konsantre olduk.” 

McCullers ve McGrath, ilk filmdeki yaratıcı, pozitif ruhu yeniden yakalamak için çok çalışmışlar.  McCullers şunları söylüyor; “Komik ve neşeliydi. Ama aynı zamanda duygusal olarak da hitap ediyordu. En önemlisi bu filmler erkek kardeşler hakkında ve komedide gerçekten kapsamlı olsak da erkek kardeşler arasındaki o ilişkiyi de bir tür gerçekliğe dayandırmaya çalıştık. Neyse ki kardeşler birbirine çok fazla aptalca şey yapıyor da çok fazla kavga ve fiziksel mizaha neden oluyor.”



Yapımcı Hermann’ın işaret ettiği gibi filmin en keyifli yanlarından biri de yetişkin Tim’in kızlarıyla olan ilişkisi konu alması. Şunları söylüyor; “Projenin mutlu sürprizlerinden biri de bir erkek kardeş hikayesinden büyüyerek muhteşem ses yeteneklerimiz sayesinde bir topluluk hikayesine dönmesi. Devam filminin en güçlü öğelerinden biri de Tim ile Tabitha’nın ilişkisi. Tim yine küçük bir çocuk olduğunda birlikte zaman geçirmelerinin sonucu olarak gelişiyor. Bu baba kız hikayesi genel karışıma ekstra tatlılık ve samimiyet katıyor.”

DreamWorks Animation başkanı Margie Cohn, Patron Bebek 2 Aile Şirketi filminin, sevilen karakterleri yeniden ziyaret etme ve ilk filmin vaatlerinin modern dünyada görme fırsatını sunduğunu düşünmüş.  

Şunları söylüyor; “Patron Bebek muhteşem bir ortam sunuyor ve bağ kurulabilir bir aile durumuna dayandırıyor. Tim ve Teddy kardeşler büyüdüğünde de kardeş rekabeti hâlâ komik. Tim’in kızlarını da daha modern bakış açılarıyla bu gruba eklemek hem komediyi hem de duygusallığı arttırıyor.”


DreamWorks yaratıcı bölüm başkanı Kristin Lowe’ın da belirttiği gibi her iki film de çılgın durumlarla, insan dinamikleri hakkında dürüst, samimi gözlemlerin kusursuz birleşimini sunma konusunda çok başarılı. Şunları söylüyor; Aile izleyicileri için Patron Bebek filmlerinde her zaman yer alacak bir şey de bu senaryolar ne kadar acayip olursa olsun her zaman hatırlanacak olan yanı sevdiğiniz insanlardan daha önemli hiçbir şey olmadığı olacaktır.

McGrath, 2020 yılında Covid 19 nedeniyle evde kalınan aylarda bir devam filmi yapma yolculuğuna dönüp baktığında ekibi, yapıma çok fazla zaman, yetenek ve enerji adadığı için minnettar. “İnanılmaz bir ekibimiz vardı. Pandemi kısıtlamaları nedeniyle çok daha yakınlaştığımızı düşünüyorum. Bir filmi çoğumuz evde, bilgisayarlarımızda çalışırken bu şekilde yapabiliyor olmamız çok garip bir örnek. İşi yürütmeyi başardık. Elbette bir kısmımız stüdyoyu ziyaret edip renkleri, detayları kontrol ettik ve beyaz perdede her şeyin uygun olmasını sağladık.”


Yönetmen, ailelerin bir yandan Patron Bebek evreninden beklediğimiz fiziki komedinin ve mizahın keyfini çıkarırken bir yandan da filmin verdiği pozitif mesajdan ilham alacağını umduğunu söylüyor. “İzleyicilerin filmi gördükten sonra ilham alıp ailenin uzaklaşmış bir üyesine ulaşacağını umuyoruz. Aranızı açan aptalca tartışmayı unutup annenizi, babanızı ev kardeşlerinizi aramak harika olmaz mıydı? Özellikle de film yıl sonu kutlamaları sırasında geçtiği için birlik olma ve aileyi kutlama mesajlarına hitap edeceğini umuyorum. 




KARAKTERLER


Patron Bebek Ted rolünü tekrarlayan Alec Baldwin’e ek olarak ekibe Tim’in küçük kızı Tina diğer adıyla yeni Patron Bebek rolüyle Amy Sedaris, Tim’in muhteşem karısı Carol rolüyle Eva Longoria, Müdür Armstrong rolüyle Jeff Goldblum katılmış. 

Yapımcı Jeff Hermann şunları söylüyor; “Her biri muhteşem doğaçlama yapıyor. Rollerine çok şey kattılar. Beyaz perdede oldukları her an parlıyorlar. Animatörlerimiz de onları geliştirdi ve vokal performansların derinliğine ve komikliğine uyum sağladıkları için çok heyecan duydular.”


Ted Templeton/Boss Baby : Alec Baldwin


Ted Templeton, yetişkin olmuş ve Ted Templeton Finans’da yüksek riskli yatırım fonu CEO’sudur. İşine o kadar odaklanmıştır ki ailesini çok az görür ve konuşur. Tina ve Tabitha Templeton’ın havalı amcası olan Ted’e Tabitha adeta tapar. Büyüdükçe erkek kardeşiyle birbirlerinden uzaklaşmış olsalar da macera, aile ve kardeş sevgisinin önemini öğrenmeleri için onları tekrar bir araya getirir.

Artık çok başarılı olan Ted, günlerinin çoğunu toplantılarda geçirir ve kardeşine ve yeğenlerine ayıracak çok az vakti vardır. Ama yokluğunu müsrif hediyelerle telafi etmeye çalışır. İlginç bir şekilde Baby Corp’daki günlerine ait çok az anısı vardır. Ama Tim’den bir mesaj aldığında ve yeni Patron Bebek, küçük Tina’nın dehasıyla yaptığı bir plana yakalanır.

Ted’i, bir kez daha benzersiz Alec Baldwin seslendiriyor. Oyuncu birkaç yıldır aklında Patron Bebek Ted ile yaşıyormuş ve McCullers’ın zekice senaryosundan ve animasyonun sonsuz yaratıcı potansiyelinden ilham alan devam filmi için imzayı atan ilk kişi olmuş. Şunları söylüyor; “Yapımcıların nasıl çekeceklerini çözemedikleri canlı aksiyon senaryoları gördüm. Animasyonda bu ortadan kalkıyor. Her şeyi yapabilir, her türlü hikayeyi anlatabilirsiniz.”


Diğer karakterleri seslendiren üst düzey seslendirme sanatçılarıyla hevesi daha da artmış. Şunları söylüyor; “Önemli olan insanların seslendirme için o yeteneğe sahip olması. Zamanı olan, karakteri ve hassas noktalarını bulacak kişiler olmalı. Bizde muhteşem sanatçılar vardı ve seslendirdikleri rollere çok fazla duygu kattılar. Bunun gibi animasyon filminin yarattığı çılgın ortamda ailenin yüzleştiği zorluklarla çevrelenen hikayelerde ailenin başına gelen bir hikayeyi anlatıyorsunuz. Tatlıyı ve acıyı getirebilen, komikliği ve bazen de kırılganlığı da aktarabilen sanatçılar olması gerek. Ama bu ailenin sorunlarını çözmek istemesine ve birbirini sevmesi konusuna da geri dönebilmelisiniz.”

Baldwin’i seriye dönmesini sağlayan sadece hikaye ve yetenekler olmamış. Patron Bebek, kariyerinde en sevdiği projelerden biri olmuş. Tom McGrath ve ekibinin, özenli sanatsal detaylara gösterdikleri titizliği ve dikkati de gözünden kaçmamış. “Bu malzemeyi, bu sanatı kaç insana ilettiler bilmiyorum. Bu filmle de yaptığım diğer filmler kadar gurur duyuyorum. Çünkü sonuç çok başarılı oldu.” Devam filmi için de aynı şeyleri düşünüyor; “Bu filmleri yapmak için gereken ne varsa Tom hepsine sahip.” 



Tim Templeton : James Marsden  


İlk filmde ana karakterler olan Tim Templeton (James Marsden seslendiriyor) artık büyümüş, sevgi dolu karısı Carol ve iki, sevimli kızları, Tabitha ve Tina var. Tabitha, Tim’in istediğinden daha hızlı büyüyor ve sanki artık ona eskisi kadar ihtiyacı yok gibi. Tim, sürekli onunla bağ kurmaya çalışır ama bir yolunu bulamaz. O ve erkek kardeşi Ted büyüdükçe birbirlerinden uzaklaşmışlardır ve Tim, Ted’in hayatlarında daha çok yer almasını diler. Karısı Carol’la çok iyi bir ilişkisi vardır.  Ted, hâlâ, hayatta ilerlemek için çılgın hayal gücünü kullanmaktadır ve sonunda Carol işteyken çocuklara bakmadığı zaman renkli fantezilerinin içinde kaybolur. 

Tom McGrath şunları söylüyor; “İlk filmde Tim tek çocukken başlamıştık. Çok mutlu günleriydi. Devam filmi için de Tim’in çalışmayan ve bulunduğu durumdan mutlu olan bir baba olarak başlamasına karar verdik. Çünkü hayal öğeleri hâlâ hikayemizin önemli bir kısmını oluşturuyor. Çocukları okula götürürken kendini otomobil yarışçısı olarak hayal ediyor veya yemek yaparken dünyaca ünlü bir şef olduğunu hayal ediyor. O yüzden hayal öğelerini erken sunmanın film için harika bir açılış olacağına karar verdik.”

McGrath de ailenin en küçüğü olmasına ve Patron Bebek’le bağ kurabilmesine rağmen bu filmde Tim’e bazı özellikler eklemiş. Şunları söylüyor; “Çocukken hep aktif bir hayal gücüne sahiptim. Ailemin “Tommy Ülkesi” adını verdiği yere geçerdim. Filmde bu “Tim Zamanı”.

Marsden, McCullers ile McGrath’ın filmde ele aldığı temaları beğeniyor. “Ben de bir babayım ve çocuklarınızın olabildiğince uzun süre genç ve masum kalmasını istiyorsunuz. Bu filmin ele aldığı konulardan biri de ebeveynlerin çocuklarının kanatlanıp uçmasına izin vermeyi nasıl öğrendikleri. Duygusal bir deneyimle başa çıkmak karmaşık ve zor olsa da Tim, kendisini tam ortasında bulur çünkü bir çocuğun kalbine sahip. Çocuklarla öyle bağ kuruyor.” 

Marsden, Tim’de biraz kendini görüyor ve DreamWorks Animation ailesine katıldığı için heyecan duyuyor. “Ben üç çocuğumla birlikte büyüdüm Çocuklarım büyürken evimizde oynayan birkaç film Ejderhanı Nasıl Eğitirsin? ve Kung Fu Panda filmleriydi. O yüzden şimdi böyle bir işin parçası olmak benim için çok özel. Ayrıca zaman fikriyle de bağ kuruyorum. Çok değerli, özellikle de çocuklarınız varsa ve masum, bir şeyin farkında olmayan saf varlıklardan sizden sıkılmış birilerine dönüşürlerken”. 

Tim, görevinin kızlarını girdikleri dünyaya hazırlamak olduğunu bilse de mücadele veriyor, çünkü kendisi de büyümeyen bir çocuk. “Tim dünyada yeterince hayal gücü olmadığına inanıyor. Çok fazla bilim ve zorluk var ve daha fazla eğlene, neşe ve hayal ürünü olması gerektiğini düşünüyor. Bunların hepsini bırakmak onun için çok zor. Tim ve Ted filmde bu görevle devam ediyorlar. Tim, kendi çocukluğuna dönüyor ve Tabitha aracılığıyla yeniden yaşıyor.” 

Bu dinamik, ekipteki birçok kişiyi etkilemiş. Mary Blee şunları söylüyor; “Tim ve kızı arasındaki ilişkiye bayılıyorum. İkisinin olduğu her sahne yüreğimi ısıtıyor. Beyaz perdeye yansıtmak için muhteşem bir ilişki. İlk sahnelerde Tabitha ve Tim zıt amaçlardan bahsediyor. Ama Tim, kendi yedi yaşındaki haline döndüğü ada kızıyla onun seviyesinde etkileşime girebiliyor ve iyi iletişim kuruyor, aralarındaki doğal bağı yeniden inşa ediyor.”



Tina Templeton : Amy Sedaris


Tim ve Carol Templeton’ın küçük kızları Tina, kız kardeşi Tabitha’nın okulunun ardındaki karanlık sırları ortaya çıkarma görevinde olan, Baby Corp’un yeni Bebek Yöneticisi olduğunu açıklar. Babası Tim ve amcası Ted’in yeniden bir araya gelmesine yardım eder ve üçü göreve birlikte başlarlar. Tina, ilerici düşünceleri olan yeni bir tür Patron Bebek’tir. Ted’den farklı olarak başarının tek tanımının kâr olduğunu düşünmez. Amy Sedaris tarafından seslendirilen Tina, kendine özgü bir liderlik tarzına sahiptir. Tıpkı babasına “fikirlerime değer verilen pozitif bir ortamlar iyi bir iş-hayat dengesine öncelik veriyorum” dediği gibi.

Tom McGrath şunları söylüyor; “Senaryoya ilk başladığımızda Tina’nın rolü sadece babasına yeni bir krizin başladığını söyleyen Bebek AŞ’den bir haberci olmaktı. Alec Baldwin’i patronluktan almanın zor olacağını düşünüyorduk. Ama sonra hikaye geliştikçe DreamWorks Animation başkanı Margie Cohn ve Yaratıcı Bölüm Başkanı Kristin Lowe’dan daha çok geri bildirim aldık. Herkes Tina’yı gerçekten sevdi ve ona filmde daha büyük bir rol ve yer vermek istedi.” 

Yapımcı Tina’nın tarzının Ted’in zıddı olmasını çok sevmiş. McGrath şunları söylüyor; “Tina, rakibini ezmek yerine onu kucaklamak istiyor. Sonra belki de görevi, birbirinden uzaklaşmış iki kardeşi dünyayı Armstrong’un planlarından kurtarma kılıfı altında bir araya getirmektir, diye düşünmeye başladık. Bu iki kalın kafalıyı kendi tarzıyla manipüle ettiğini gördük. Tıpkı bebeklerin ebeveynlerini manipüle etmede çok iyi oldukları gibi. Hikayenin bir yanına odaklanırken bir anda diğer karakterlerin oyuna gelmesi ve onlar için de seçenekler bulmanız ilginç bir süreç. Hassas bir dengeleme oyununa dönüşüyor.”

Sedaris, onu seslendirmek için mükemmelmiş. Senaryo yazarı Michael McCullers şunları söylüyor; “Bebek Tina bir yıldız dönüşü. Amy Sedaris de çok büyük bir başarı elde ediyor. Her şeyin çok iyi olması için inanılmaz bir doğaçlama yapıyor. Patron Bebek’le kafa kafaya gelebiliyor. Ama bunu gülümseyerek yapıyor. Onun Yang tarafının Yin’i. Bunun da Patron Bebek’i çılgına çevireceğini söylüyor.”

Sedaris, Alec Baldwin’in ve ilk filmin derin mizahının büyük hayranıymış. Bu hikayenin mesajına da bayılmış. Şunları söylüyor, “Tina’nın yetki almasına ama aynı zamanda ailesini işin önüne koymasına bayıldım. Bunu yapmasına yardım etmeleri için babasını ve amcasını getirmeye çalışıyor.” Karakterin kararlılığını ve özgüvenini çok sevmiş. Dışarıdan küçük görünüyor olabilir ama aklı kocaman. “Tina kendisini 170 boyunda bir doğal afet olarak tanımlıyor.”

Oyuncu, Tina’nın vokal zihnine girmek için yatak odasındaki kayıt stüdyosunda çok zaman geçirmiş. “Tina’yı canlandırmak çok eğlenceliydi. Çok fazla enerji gerekiyordu ve enerjiyi düşürmemek gerekiyordu. İki vaftiz çocuğum var ve o tür bir ses, onlarla oynarken kullandığım sesti. Çocuğu olan birini ziyaret ettiğinizde yapabileceğiniz en iyi şey çok fazla enerji götürüp çocuklarıyla oynamak ve ebeveynlerin kanepeye uzanmasına veya angarya işlerini yapmalarına fırsat vermek olur. Kayıttayken bunu vaftiz çocuklarım için yaptığımı düşündüm.”

Patron Bebek olmanın nasıl bir şey olduğunu ancak tek bir oyuncu daha biliyor. Alec Baldwin, Sedaris’in başaracağını da biliyormuş. Baldwin şunları söylüyor; Bu filmleri yaparken çok yetenekli seslendirme sanatçılarını getirdiklerinde heyecanlanırım. Amy muhteşem. Ted’in o dünyada kalıp Tina’yla ortak olsaydı çok mutlu olabileceğini söyleyebiliriz. Ama sonunda hepsinin gerçeğe dönmeleri gerekiyor.”



Tabitha Templeton : Ariana Greenblatt


Tim ve Carol’ın 7 yaşındaki kızları Tabitha (seslendiren Ariana Greenblatt) Acorn İleri Çocukluk Dönemi Merkezi’nde sınıfının birincisi. Ted amcasını idolleştirir ve onun gibi olmak ister. Ama babası, çok çalıştığı ve normal çocukluğunu kaçırdığı için endişelenmektedir. Büyümek için heveslidir ama yine de nasıl göstereceğini bilemese de babasına ihtiyacı vardır.

Tim’in büyük kızı, üstün başarılı, süper zeka, ikinci sınıf öğrencisi, mükemmel notlar almak konusunda başarılıdır. Fakat en büyük korkusu okuldaki bayram töreninde iyi olmamaktır. Çünkü ders çalışırken, ödevlerini hazırlarken hayal gücünde olduğundan daha rahattır. Film boyunca hayatta, yetişkinliğe doğru koşturmaktan çok daha fazlası olduğunu keşfedecek.

Tabitha, Ted amcası gibi ciddi ve açık sözlüdür. DreamWorks Animation’ın hikaye sorumlusu Andrew Erekson şunları söylüyor; “Tabitha, karakter olarak çok gerçek ve bağ kurulabilir biri. Birçok insan gibi güvensiz yanları var. Ama ortak bağların sonucu olarak geliyorlar.” Tim ve Tabitha arasındaki bu ilişki birçok yönden filmin duygusal merkezini oluşturuyor. Yapımcı Jeff Hermann şunları söylüyor; “Hikayede derinlere indikçe baba kız ilişkisinin hikayenin merkezinde olacağı ve birçok kişiyle bağ kuracağı belli oldu. 

Greenblatt, karakterin o yaştaki bir kızın yaşadığı tüm zorlukları konu almasına bayılmış. “Tabitha, mükemmel olmak için kendi üzerinde çok fazla baskı kuruyor. Bilgi edinmek konusunda çok akıntılı ve bazen kitapları bir kenara bırakıp komik bir çocuk gibi davranmayı unutuyor. Tabitha ve babasının yaşadıklarını ve birbirlerine geri dönmelerini sevdim.”

Greenblatt için simgesel marş olan Yusuf İslam’ın (Cat Stevens) “If You Want To Sing, Sing Out” şarkısını kaydetmesi de hoş bir sürpriz olmuş. “Tabitha, okulunda çocuklar tarafından zorbalık gördüğü bir dönemden eşsiz sesini kutladığı ve sahne çaldığı bir döneme geçtiği bir yolculuk yaşıyor. Ben de bir sahne sanatçısı olarak insanların önünde şarkı söylerken tıpkı karakterim Tabitha gibi heyecanlanırdım. Seslerini nasıl yükselteceklerini ve duyuracaklarını pek bilmeyen genç kızlar için böyle ilham veren bir karakterin yaratılmasına yardım etmek çok eğlenceliydi.

Tabitha’nın şarkı söylemek için sesini ve cesaretini bulduğu sahne James Marsden için dokunaklı güzelliğiyle öne çıkıyor. Şunları söylüyor; “Tim’in Tabitha’yla konuşup sahneye çıkması için cesaretlendiği dokunaklı bir sahne var. Çıktığında bir melek gibi şarkı söylüyor. O anda Tim’in diğer okulda bir çocuk olarak göründüğü yüzünü korumaya çalışırken kızıyla ne kadar gurur duyduğunu saklamak zorunda kaldığı bir ikilemi anlıyorsunuz. 


Dr. Erwin Armstrong : Jeff Goldblum


Tabitha’nın Acorn İleri Çocukluk Dönemi Merkezi’nin gizemli kurucusu Dr. Erwin Armstorng (seslendiren Jeff Goldblum) iyi niyetli bir dahi gibi görünse de göründüğü gibi değildir. Templeton ailesinin ortaya çıkarmaya çalıştığı gizli bir kötü planı vardır. Dr. Armstorng’un zincir okulları çok popüler olmuştur ama o genç öğrencilere çok fazla baskı yaratan sorgulanabilir ve agresif bir eğitim tarzını izlemektedir. Sonunda dünyayı çocukların yönetmesi gerektiğine inandığı anlaşılır.”

Goldblum’un ilgisini Dr. Armstrong’ın tuhaf iki yüzlülüğü çekmiş. “Dr. Armstrong, eşit oranda tutkulu ve kötü. Çocuklar için en iyisinin ebeveynlerini görmezden gelip kendileri için en iyi olduğunu düşündükleri şeyi yapmaları gerektiğini düşünüyor. Bu, oynanacak en iyi kötü karakter türü. Yaptıklarının toplumun faydasına olduğuna tamamen, tartışmasız ve şüphesiz bir şekilde emindir. Öğrencileri için yapmaya çalıştığı şeyin uzun vadede onları daha iyi yapacağını düşünür. Ayrıca şekere olan büyük takıntısı da beni büyüledi.”

Goldblum, ses tercihleri yaparken Armstrong’u kötülerin en pragmatiği olarak seslendirmeyi seçmiş. “Çok komik bir şey. Armstrong kendisini hiç kötü adam olarak görmüyor. Ebeveynleri ortadan kaldırabilirse ve çocukların kendi tercihlerini yapmalarına olanak verirse dünyanın çok daha iyi bir yer olacağına inanıyor. Rolünü, kendileri adına konuşacak kimseleri olmayan, takdir edilmeyen çocuklar için motivasyon kaynağı olarak görüyor.”

Alec Baldwin, Goldblum’un rolü neden canlandırmak istediğini ve neden onu seslendirmek için en mükemmel oyuncu olduğunu anlamış. “Kötü adamı, filmin ağır yanını oynamak çok eğlencelidir. Sonunda başaracağınızı bilirsiniz ama animasyonda kayıt sırasında yapabilecekleriniz konusunda bir sınır yoktur. İstediğiniz kadar çılgınlık yapıp farklı şeyleri denemek isteyebilirsiniz. Jeff, filmde yer aldığı için çok şanslıyız.”



Carol Templeton : Eva Longoria


Eva Longoria tarafından seslendirilen Tim’in karısı Carol Templeton, aileyi geçindiren kişidir. Ailenin direğidir, herkesin iyi olduğundan emin olan kişidir. Tim’i nafile bir çaba içinde gördüğünde bile Ted’e ulaşması için cesaretlendirir ve Ted’in hayatlarında olmasını ister. Ailesini bir arada ve bütün halinde tutmak konusunda sıkı bir savunucudur.

Baby Corp’da kargaşa olduğunda veya Dr. Armstrong’un küresel hakimiyet planları Templeton evini sardığında parçaları toplayacak kişidir. Carol, Baby Corp hakkında her şeyi biliyor gibi görünmeyebilir ama filmin sonunda kocasının ve kızlarının tipik banliyö ailesi olmadıkları konusunda bir hissi olduğunu öğreniriz. Tom McGrath şunları söylüyor; “Carol’ın sadece bir yolcu olmasını istemedik. Büyük oyuncu kadroları her zaman zordur. Çünkü film, ilerledikçe dokuduğunuz bir işlemedir. Carol’ın komik olması ve hikayeye daha çok dahil olması için daha fazla seçenek bulmak istedik.” McGrath ve meslektaşları Longoria’nın rolü kabul etmesinden dolayı heyecan duymuşlar.

Longoria, senaryoya iki cepheden tepki verdiğini söylüyor; “Her zaman dünyamızı doğru şekilde yansıtan malzemeyi arayan bir oyuncu ve yapımcı olarak Tom ve Michael’ın aileyi geçindiren bir karakter yaratmış olmalarını gerçekten takdir ettim. Carol’ın Templeton’ların hayatını yönlendirmek konusundaki büyük görevine karşılık verdim. Çalışan bir anne olarak aile ve kariyer arasındaki çekiştirilmelerini içgüdüsel olarak anladım. Carol, James’in hayalperest baba Tim karakterine karşın ciddi karakteri oynuyor. Mantığın sesi, ailenin kalbi ve durmak bilmeyen hokkabazı. Bu rolü, her anne oynar ve günlük hayattaki o kahramanları seslendirme görevi bana verildiği için onur duydum.”

Longoria, yapımcıların Templeton’ların gerçek, modern bir aile olmasını istemelerinden ve Tim hakkında çalışmayan bir baba olarak klişe, cinsiyetçi esprilerden kaçınmalarından memnun olmuş. “Çok kolay ve çok abartılı olurdu. 2021’deki halimizi yansıtan bir aile yaratmaları çok düşünceli. Carol, Templeton ailesinde iyi bir girişimci. Tim de onun desteği. Birlikte tam bir ekipler ve kendilerini kızlarını her şeyin mümkün olduğunu bilerek yetiştirmeye ve güçlendirmeye adamışlar.”


Wizzie : James McGrath


Tim’in sevgili ve aşkın çalar saati Wizzie geri dönüyor ve daha da yıpranmış. 25 yıl boyunca bir kutuya kaldırılmış olmak zavallı, sahne çalan karaktere çok zarar vermiş. Tom McGrath şunları söylüyor; “Son filmden bu yana olanlardan hiç haberi olmazsa komik olacağını düşündük. Böylece Tim, onu yetiştirmeye ve kaçırdıklarını anlatmaya çalışırken izleyicilere vekil olabilecekti.” 

Wizzi’yi Tom McGrath’ın yeğeni olan James McGrath seslendiriyor. Büyük “havalı amca” puanlarını toplamaktan bahsederken Tom McGrath şunları söylüyor; “Buna akraba kayırma deniyor çocuklar.” 

Wizzie, bu kez başta biraz yaralı ve üzgündür. Sanat yönetmeni Chris Brock şunları söylüyor; “Wizzie, sihirli güçleri olan bilge yaşlı adam kompleksi var ve her zaman çok dramatik. Tim’le etkileşimi inanılmaz. Sürekli bir ileri bir geri gidiyorlar. Wizzie, yıllar içinde hor görüldüğü için üzgün çünkü tavan arasında kapalı kalmış. Rol, bu karakterlerden çok fazla komedi ve drama alabilmeyi başaran yönetmenimizin başarısı.”


Janice Templeton ve Ted Templeton, Sr. : Lisa Kudrow ve Jimmy Kimmel


Bir kez daha Lisa Kudrow ve Jimmy Kimmel tarafından seslendirilen Janice ve Ted Templeton, Sr. Onları son gördüğümüzden beri onlarca yıl yaşlanmışlar. Tim ve Ted’in ebeveynleriyken artık Tabitha’yla Tina’nın gururlu büyükanne ve büyükbabası olmuşlar. Boca Raton Florida’da bir emekli evinde yaşıyorlar. Yaşlandıkça biraz daha enerjik olmuşlar 

Tom McGrath şunları söylüyor; “İlk filmde Patron Bebek’in komik repliklerine karşı ciddi ebeveynler olarak tasarlanmışlardı. Tabii ki devam filminde buna bağlı kalmak zorunda değildik. Eğlenceli ve eleştirel ebeveynler de olabilirler. Jimmy ve Lisa’nın esprileriyle bunu sağladık çünkü ikisi de doğuştan çok komik sanatçılar. Aksiyon yüklü sahnelerin bazılarında komedi unsuru olmalarına ve ciddi karakterleri taşımalarına olanak verdik. Boca’dan çılgın büyükanne ve büyükbabayı oynamaları çok eğlenceliydi.”



YARDIMCI OYUNCULAR


McGrath ve McCullers, kahramanları ve beceriksizleri hikayelerinde desteklemek için Patron Bebek 2 Aile Şirketi dünyasını renkli karakterlerle doldurmuşlar. Animasyon komedi, Tabitha’nın genelde aşırı ayrıcalıklı okul arkadaşlarından sevgili Shetland midillisine, Tina’nın BabyCorp’daki iş arkadaşlarına kadar yardımcı oyuncular ve konuk oyuncular açısından oldukça zengin.


Precious Templeton


Precious Templeton, Tabitha’ya yedi yaş doğum gününde Ted amcası tarafından verilen kaprisli biri. Kendine özgü fikirleri olan midilli, biraz diva gibi ve sadece Tabitha’yı ve Ted amcayı dinler. Başka bir deyişle Precious Templeton’ın kesinlikle dizginlenmesi gerek. Onu çoğunlukla fiberglas şatosunda organik bebek havuçlarıyla ziyafet çekerken, Tim’i sinir etmenin yollarını bulmak için düşünürken bulabilirsiniz. Filmin ilk bölümünde çılgın kovalamaca sahnesinde çocukları, dev bir çay fincanında okula sürüklerken başroldedir. 

Tom McGrath şunları söylüyor; “Washington kırsalındaki çocukluğumda en iyi arkadaşlarımdan biri çok kötü, küçük bir at olan bir Shetland midillisiydi. Ona binip dolaşırdık ama indiğimiz andan itibaren sizi ısırmaya çalışırdı. O yüzden Tabitha’ya eski Patron Bebek’in geçersiz olduğunu yansıtmak için Tim’den nefret eden bir midilli almanın iyi olacağını düşündük.”


Tabitha’nın Evcil Balığı


Tabitha’nın sevgili evcil balığı, en büyük sırdaşı. Tabitha okul ödevleri konusunda ne zaman üzgün, gergin olsa güvenilir dostunu ziyaret eder ve teselliyi onda bulur. Balığa yönetmen Tom McGrath’ın sevgili Japon balığı ilham vermiş. McGrath şunları söylüyor; “Bu Japon balığını Burbank’teki Saint Finbar Kilisesi’nin karnavalında bir halka atma oyununda kazandım. Adı Piggy’ydi. 10 yaşına geldi. Büyük bir balıktı. Öldüğünde çok üzüldüm. İlk Patron Bebek filminin bittiği zamanlardı. O yüzden bu filmde onun anısını onurlandırmanın hoş olacağını düşündüm.”


Nathan : Rafael Alejandro 


Her okulda zorbalar vardır. Acorn İleri Çocukluk Dönemi Merkezi’ndeki zorba ise Raphael Alejandro’nun seslendirdiği Nathan adında üstün yetenekli entelektüeldir. Tom McGrath şunları söylüyor; “Zorbalık her yerdeki okullarda büyük bir sorun. O yüzden başta okulun bir zorbaya ama süper zeki bir zorbaya ihtiyacı olduğunu düşündük. Nathan, bir zorba ismi için iyi göründü. Michael komik, entelektüel espriler yazdı. Büyük bir tehdit değildi. Sadece küçük bir düşmandı. Ta ki Tabitha’nın şarkı söyleme yarışmasında parçaları bir araya getirinceye kadar. O zaman Nathan’ın dramatik olmasına ve gösteri sanatları okuluna girme hayalleri olmasına karar verdik. Yarışmayı o yönetecek ve bu da Tabitha için büyük bir sorun olarak ortaya çıkacak.



Meghan : Serenity Brown


Yaratıcılar, Nathan’a çeşitli zorbalık çabalarında yardım etmek üzere, Nathan’ı yol boyunca övüp destekleyecek ilginç bir yardımcı bulmuş. Söylentiye göre Serenity Brown’ın seslendirdiği Meghan, Nathan’dan gizliden hoşlanıyor ve sevgilisinin başarıya giden yolunda karşısında duran her şeyi ve herkesi yok edecektir. Tek istediği, Nathan’dan bir tür takdir görmektir. Ondan gelecek basit bir beşlik çakma veya bir gülümseme gününü aydınlatacaktır.

Tom McGrath şunları söylüyor; “Nathan’a daha büyük bir rol verdiğimizde biraz yalnız göründü ve kesinlikle kendisini destekleyen bir yardımcıya ihtiyacı oldu. Meghan adı ise rol için ilk taslak ses çalışmasını yapan asistanımızdan geldi. Mükemmel uydu.”


Dr. Tiffany Hamilton : Tom McGrath 


Sanat yönetmeni Andy Schuhler tarafından tasarlanan ve Abraham Meneu tarafından modellenen Dr. Tiffany Hamilton (seslendiren yönetmen Tom McGrath) okulun arka planında yer alan çok sayıdaki komik karakterlerinden biri. Sınıfta Tabitha Templton’ın arkasında oturuyor ve sadece birkaç sahnede birkaç dakika yer alıyor. Ama Acorn’un yoğun iş yükü ve ebeveynlerinin bitmek bilmeyen beklentileri sayesinde ne kadar endişe taşıdığını anlamak için ona bir kez bakmanız yeter.


Sarı Kademe Mahkumları


Tabitha’nın okulu, Acorn Merkezi, ultra ilerici olduğu için öğrencileri sınıf yerine renk sistemine göre ayırıyor. Dr. Armstrong, okulun sıra dışı ve asi bebeklerinden oluşan koleksiyonunu Sarı Kademe denilen bir bekleme tankı alanında tutar. Ted, başta heyecanlıdır ve bebek oyuncaklarını kullanarak kendisine yardım edecek tuhaf çetesini toplamayı başarır.

Ted’in Sarı Kademe mahkumları arasında Tutkal bebek ve Tuhaf Kız yer alır. Patron Bebek Ted ile gerçek bebekler arasındaki bu etkileşim için ilk filmden ilham alınmış. Tom McGrath şunları söylüyor; “Ted’in ilk filmde Jimbo, Staci ve Üçüzler arasında eğlenceli bir dinamiği vardı. Bu filmde de bebekleri bir araya toplayacağı fikriyle etrafını tuhaf bebeklerle çevirmeye karar verdik. Bu karakterleri istediğimizi biliyorduk. Ama Tutkal Bebek hariçti. Karakterlerinin nasıl olacağını bilmiyorduk. Örneğin Tuhaf Kız için bir korku filminden ilham alındı. Andy Schuhler, yüzlerde çizim yaptı ve bekleme tankı için bebeklere ihtiyacımız vardı. O yüzden bebeklere görünüşlerine göre isim vermeye başladık. Tutkal bebek aslında ilk film için planlanmıştı ve sonra çıkarılmıştı. Ama o kadar komik bir karakterdi ki Patron Bebek’in Sarı Kademe alanından kaçmasına yardım etmesi için geri getirdik.”


Bebek Ninjalar : Rafael Alejandro (Bebek Ninja Liderliğinde)


Ninja Bebekler, Bebek Foklarla dövüşmek üzere özel bir sahne için yaratılmış. Ton McGrath şunları söylüyor; “Bebek Ninjaların Tina’nın çeteye yardım etmeleri için çağırdığı Bebek Foklarla dövüşmelerini görmek istedik. Sonunda Bebek Ninjaları filmde üç yerde kullandık ve onları da ekibe dahil ettiğimiz için gerçekten mutluyuz.”



YAPIM TASARIMI


Aile Şirketinin Görünümü : Animasyonun Altın Çağının Sevgilisi


İlk Patron Bebek filminin başlıca görsel mihenk taşlarından biri de animasyonun altın çağındaki bazı muhteşem klasiklere saygı gösterisinde bulunmasıydı. Yönetmen Tom McGrath ve sanatçı ekibi bu geleneği devam filminde de sürdürmüş.

Yapımcı Jeff Hermann şunları söylüyor; “Bu filmi özel kılan önemli özelliklerden biri de Tom’un büyük bir klasik animasyon hayranı olması. Onun bu tutkusunu paylaşan önemli sanatçılardan ve yeteneklerden oluşan bir ekip kurduk. Tom ve ekibinin bu muhteşem Chuck Jones çizgi filmlerine ve Disney estetiğine olan hayranlığını açıkça görebiliyorsunuz Sanatçıların bu sanat biçimini anlamasına, saygı duymasına ve yeni nesil animasyon severlere aktarabilmelerine tanıklık etmek ender görülen bir durumdur.”

Patron Bebek 2 Aile Şirketi’nin yapım tasarımcısı, DreamWorks Animation’ın deneyimli üyesi Raymond Zibach. Dört kez Annie adaylığı bulunan sanatçının çok sayıdaki filmi arasında Kung Fu Panda filmleri, Sinbad: Yedi Denizler Efsanesi ve El Dorada Yolu gibi filmler de yer alıyor. 

Zibach, McGrathh’la bir kez daha birlikte çalışma fırsatından memnun olmuş. “Eski tasarım ilkelerini alıp bilgisayarla yapılan animasyon dünyasına uygulamak çok keyifli. İlk filmde o zorluklarla karşılaştık ama ben daha ileri gidebileceğimizi düşündüm. Bu işe de o estetiği ne kadar ileri taşıyabileceğimizi ve 3D animasyon filminde nasıl uyumlu çalışabileceğimizi görmek için girdim.”

Yapım tasarımcı, komedi içeren animasyonun bir ekip çalışması olduğunu ve sadece zeki durumlar ve komik karakterlerin ötesine gittiğini söylüyor. “Klasik, kısa çizgi filmleri izlediğinizde komik olanın sadece animasyon olmadığını görürsünüz. Komedi sahneleyen bir bilim vardır. Sesi, görünüm, kurgu, ışıklandırma gibi her şey birlikte çalışarak komik anları vurgular. Patron Bebek’in özel yanı izleyicileri duygu dolu hikayesiyle şaşırtması ve uyandırdığı duyguların derinliği ile komedi unsurları oldu. Devam filminde çıtayı yükseltmek istedik.” 

Sanat yönetmeni Andy Schuhler, Patron Bebek 2 Aile Şirketi’nin geleceğin animasyon film yapımının ilk adımını oluşturduğunu söylüyor. “Bilgisayarlı Animasyon’da gerçekliği elde etmek o kadar kolay ki kanıksıyorsunuz. Tom’un arzusu, bu ortamı zorlayarak görüntü karşısında bir sanat eseri yapmak.”

Ekip, klasik çizgi filmlerin estetiğini çok sevdiği için devam filminde de bu görünümü kullanmak istemiş. Sanat yönetmeni Chris Brock şunları söylüyor; “Özellikle ortamların çok güçlü bir tasarım özelliği olması konusunda heyecanlıydım. Örneğin sanatçı Pete Maynez, Acorn İleri Çocukluk Dönemi Merkezi’nin tasarlanması konusunda olağanüstü bir iş çıkardı. Nostaljik ve modern özellikleri barındıran yüzyıl ortasındaki modern görünüme sahip. Üstün yetenekli öğrenciler için olan bu ileri teknoloji lisenin bu hoş tarzları bir arada barındırmasına bayıldım. 60’ların tasarımlarını hatırlatıyor ama aynı zamanda teknolojik açıdan da çok ileri.”

Patron Bebek 2 Aile Şirketi filmi ekibi her düzeyde tasarımın çıtasını yüksek tutmuş. Karakter animasyon sorumlusu Dan Wagner şunları söylüyor; “Amaç, ilk filmin başarısına ulaşmak ve daha da iyi olması için onun üzerine çıkmaktı. Mizah için çizgi film gibi ve enerjik olan hibrit bir animasyon tarzı istedik. Bu arada duygusal ve insanı ısıtan sahnelerle daha gerçekçi ve doğal bir duygu vermek istedik. Karakterlere ekstra uzantılar ekleyebildiğimiz yeni bir sistemle çalışabildiğimiz için şanslıydık. Birinin kafasını yamultup gözbebeklerini dışarı çekebiliyor, bedeninin bölümlerini esnetip ezebiliyoruz. Tıpkı eski, klasik 2D çizgi filmlerde gördüğümüz gibi. Daha önce de yapıldı ama görsel efektler süpervizörümüz Marc Scott ev ekibin geri kalanı sayesinde program daha yaratıcı ve kullanıcı dostuydu. 3D dünyasında bu muhteşem zenginliklerle çalışmak çok keyifliydi.”



MÜZİK


Sihirli, Oyuncu Bir Dünya : Aile Şirketinin Müzikleri


Patron Bebek 2 Aile Şirketi filminin müzikleri, ilk Patron bebek filminin de müziklerini yapan efsanevi Oscar ödüllü Hans Zimmer ve besteci Steve Mazzaro’ya ait. 

Zimmer, animasyon filmi yapımındaki yaratıcı özgürlüğe bayılıyor. “Animasyonda, canlı aksiyonda yapmanızın imkansız olduğu şeyleri icat edip yaratabiliyorsunuz. Günümüzdeki en iyi animasyon filmlerinde görüp duyduklarımız sadece son teknolojilerin ve bilgisayarlı görüntülerin başarmamızı sağladığı şeylerden çok daha fazlası. Bizi sadece hayal gücümüzle gidebileceğimiz yerlere götürmek için resimsel bir dil kullanan inanılmaz maceracı, muhteşem deneyimler. Animasyon, diğer araçlara göre sizin imkansızın mümkün olduğu sihirli, oyuncu bir dünyaya girmenize daha çok olanak verir. Bir müzisyen için bu bizim mutlu olduğumuz yerdir. Çünkü oyun, müziği çalıştıran sözcüktür. Animasyon da yetişkin denetimi olmadan oyun talep eder.” 

Zimmer’ın DreamWorks Animation ile yaptığı iş birlikleri Mısır Prensi, Karıncalar, El Dorado Yolu ve Özgür Ruh filmlerine dayanıyor. Zimmer şunları söylüyor; “DreamWorks’te ilk gürültü yapan kişinin ben olduğumu söylemek isterim. O zaman ataşlar bile yoktu! Stüdyom, DreamWorks’ün müzik merkezi olarak çalıştı. Her zaman ileri düşünen bir yer ve Henry Jackman ve John Powell gibi muhteşem sanatçılara ve ünlü bestecilere yuva oldu.”

Zimmer, son 15 yılda yönetmen Tom McGrath ile Megazeka’da ve üç Madagaskar filminde birlikte çalışmış. Şunları söylüyor; “Tabii ki ayrıca ilk Patron bebek filminde de iş birliği yaptık. O yüzden bana devam filmi üstünde çalıştığını söylediğinde onunla tekrar çalışma fırsatına atladım. Gerçek şu ki Tom’un ne zaman bir fikri olsa ben de o yolculuğa çıkmayı çok seviyorum. Sadece iyi arkadaş olmakla kalmıyoruz aynı zamanda her filmine çocuksu bir duygu getiriyor. Her zaman anlatacak orijinal bir hikayesi vardır ve filmleri her zaman duygu yüklüdür.”

Besteci McGrath’ın yeni fikirlerle, müzikal enstrümanların ve seslerin sıra dışı kombinasyonlarıyla deney yapmaktan hiç korkmamasını takdir ediyor. Zimmer şunları söylüyor; “Onu özel kılan ve birlikte çalışmayı eğlenceli kılan da bu. Çünkü çılgın araştırmalarımızın ve renkli laboratuvar deneylerimizin bizi nereye götüreceğini asla bilemeyiz.”

İlk Patron Bebek filminde müzik önemli bir rol oynamış. Zimmer’ın ekibi, bir Fred Astaire şarkısını ve Burt Bacharach’ın müziğini kullanmış. Çıtayı çok yukarı taşımış. “İkinci filmde de o geleneği devam ettirdiğimiz için mutluyum. Müzikal ortaklarım Steve Mazzaro ve Jacob Collier’ın film için yaptıkları çalışmalardan büyük gurur duyuyorum.”

Besteci, sonunda Patron Bebek filmlerinin çok yoğun bir alanda öne çıkmasının nedeninin McGrath’ın vizyonu olduğunu düşünüyor. Şunları söylüyor; “Tom, her filmi gösterişli bir hayal uçuşuna dönüştürüyor. Yeteneklerinizin ve hayal gücünüzün sınırlarını ne kadar zorlayacağını asla bilemezsiniz. O vizyonu gerçekleştirmek için her şeyi yapacaksınız. Ayrıca Alec Baldwin’in bir müzik delisi olduğunu da belirtmem gerek. Bunu en içten şekilde söylüyorum. Tom ve izleyici tarafından da iyi bir iş çıkarma sorumluluğunu da hissettim. Ama ayrıca Alec’den de müziği berbat ettiğim hakkında bir mektup almak da istemedim.”

Zimmer’ın her iki Patron Bebek filmini de sevme nedenlerinden biri de filmin hayatımızı nasıl yöneteceğimiz hakkındaki güçlü mesajıdır. “Çocukluk hayallerimizi hiç unutmamalıyız. Çocukken sahip olduğumuz absürd ve komik fikirlere değer vermeyi unutmamalıyız. Büyümek zorundaysanız oyunculuk duygunuzu korumayı unutmayın. Bakış açınızı genişletin ve hayal gücünüzün kontrolden çıkmasına izin verin! İçinizdeki Patron Bebek size bunun için teşekkür edecektir.”

McGrath’ın Zimmer’la iş birliği yapmak konusunda en çok sevdiği şeylerden biri de bestecinin her karakter için özel bir tema yaratmaya kendini adamış olmasıdır. McGrath şunları söylüyor; “Piyanoda başlıyor. İlk filmde Tim’in temasıyla başladı. Bu temaların bazıları birlikte dokunur ve birbirine zıttır. Bu öğelerin ve dünyaların hepsini bir araya getiren bu müziktir. Bütün duygusal akımları ve mizahı bir araya getiriyor. Bu yüzden de müzik süreci en eğlenceli kısmıdır. Çünkü o zaman filmdeki etki artıyor. Hans ve benim bu tür filmlerde müzikle ilgili bir felsefemiz var. Çocuklar için film yapmak değil. Biz bunu ciddi bir aksiyon filmi gibi ele alıyoruz. Ve bunu yaparak bunu yaparak da aslında komediyi daha eğlenceli, duyguyu da daha samimi bir hale getiriyor.”

Aile Şirketi’nde iki yeni şarkı yer alıyor. Yusuf Islam (Cat Stevenes) tarafından hit, kült filmi Harold ve Maude için yapılan 1971 klasiği “If You Want to Sing Out, Sing Out” şarkısının Jacob Collier tarafından yapılan ve Zimmer’ın filmin “en önemli öğesi” olarak adlandırdığı yeni düzenlemesi ile Gary Barlow’un yazıp, Stephen Lipson’ın yaptığı “Together We Stand” adlı yeni şarkı.


Filmin mmknmrtb notu:   4,5   /10