27.9.21

Kimya



37. Varşova Film Festivali’nin ‘Competition 1-2’ bölümünde yarışarak dünya prömiyerini yapacağı duyurulan Umut Evirgen’in yazıp yönettiği ikinci uzun metrajlı filmi Kimya’nın ilk teaser’ı yayınlandı.



İlk uzun metrajı ‘Ben Bir Denizim’ ile festivallerde yarışan Umut Evirgen; geçtiğimiz sene çekimleri tamamlanan ve hem senaryosunu yazdığı hem de yönetmenliğini üstlendiği ikinci uzun metrajı ‘Kimya’ ile 37. Varşova Film Festivali’nde dünya prömiyerini yapmak için gün sayıyor. 



Kimya filmi, fiziksel olarak iç içe geçmiş mekanlarda bulunan 50’li yaşlardaki beyaz yakalı bir adam ile 20’li yaşlardaki bir kızın birlikte geçirdikleri saatleri, sınırları aşmadan birbirlerinin yalnızlıklarına nasıl iyi geldiklerini sıcak ama melankolik bir dille anlatıyor.



Başrollerinde Melisa Şenolsun, Levent Üzümcü, Belçim Bilgin, Bora Akkaş’ın yer aldığı ‘Kimya’da onlara İrem Sak, Necip Memili, Alican Yücesoy, Müge Bayramoğlu, Celil Nalçakan, Esra Ruşan ve Gürberk Polat eşlik ediyor. 

Filmin müzikleri ise Korhan Futacı imzası taşıyor.




Filmin mmknmrtb notu ::

Kendi çapında 'eksantrik' bu filmin verdiği tek mühim mesaj; 'ota boka ve her fırsatta havai fişek atarak kuşların ölmesine neden olanların allah bin türlü belasını versin!'di belki ama; suratımızda adeta bir şamar gibi patlayan o 'vurucu' final sahnesinde kulağımıza fısıldanan 'tak sepeti koluna herkes kendi yoluna' özlü sözü, uzunca bir süre havada süzülen bedenimizi yere öyle bi fırlattı ki.. bize de yazık idi..

Genç olduğunu tahmin ettiğim ve ikinci uzun metrajını 'yazıp yöneten' Umut Evirgen'in Kimya'sı, sinema sanatımıza -maalesef- hiçbir katkı sağlamazken; kendisi açısından ve Ben Bir Denizim adlı ilk filmine göre oldukça önemli bir adım olduğu da yadsınamaz bir gerçek.. 

Arkadaşımıza üçüncü adımında başarılar diliyoruz..

4   /10